Your Lunch
Felul I - Supă de pasăre cu tăiței – Zupă de cocoș
> cocoș crescut la sol, ceapă, morcovi, rădăcină de pătrunjel, țelină și păstârnac, ardei gras, sare, piper și pătrunjel frunze
Felul II - Tocăniță de porc cu piure de cartofi
> carnea se spală, se usucă cu prosop de bucătărie, se taie cuburi. Se pune la prăjit in puțin ulei de floarea soarelui. Se adaugă ceapa și usturoiul tăiate mărunt, ardeiul gras tăiat julien, foile de dafin, jumătate de cană de vin. Se lasă să fiarbă tocănița, când scade vinul, sosul de pe tocăniță se adaugă și restul de vin, roșiile tăiate cubulețe. Se lasă să fiarbă până carnea este pătrunsă bine. Se adaugă restul ingredientelor și se potrivește după gust, iar la urmă pătrunjelul tocat mărunt.
Pentru piure: curățăm cartofii de coaja, ii tăiem în jumătăți sau sferturi și îi punem in apă cu sare la fiert. Când sunt gata fierți, devin sfărâmiciosi, se scurge apa de pe cartofi și se pasează, se adaugă sare după gust, unt și lapte pana ajungem la consistența dorită de piure. Servim piure de cartofi cu tocăniță de porc. Poftă bună!!