

Casa Bunicii Dumbravita
Gustari
Da incins pa pita
Salata de vinete, fasole frecata, zacusca, pasta de jumari si ceapa rosie. Include o portie de paine. 350 gr
41 00
Fasole frecata cu prajeala de capa.
Fasolea bine fiarta o batem pana se face ca o crema. O servim rece cu o prajeala din ceapa si boia dulce. 250 gr
25 00
Platou traditional ca la bunica
Pe un platou aranjam carnati de casa, slanina afumata, ceapa, telemea, gaigana cu costita si diverse verdeturi. 350 gr
37 00
Salata de vinete
150 gr
24 00
Supe si Ciorbe
Ciorba de burta
450 ml
25 00
Ciorba de pui a la grec
450 ml
22 00Ciorba taraneasca de legume
400 ml
20 00
Gulas unguresc
450 ml
31 00
Zupa de rata cu galuste de gris
450 ml
20 00
Supa crema de vinete cu boia
Valoare energetică: 596Kj / 143KcalGrăsimi: 8.80g din care acizi grași saturați: 4.10gGlucide: 0.5g din care zaharuri: 0.00gProteine: 10.20gSare: 1.68g CRUTOANE - declarație nutrițională pentru 100gValoare energetică: 1612Kj / 384KcalGrăsimi: 16.7g din care acizi grași saturați: 1.9gGlucide: 49g din care zaharuri: 2.1gProteine: 8.4gSare: 1.00g
26 00
Platouri calde
Platou grill romanesc
Contine mititei, ceafa de porc la gratar, piept de pui la gratar, cartofi prajiti, muraturi asortate, mustar si sos de usturoi 2400 gr
174 00
Platou party
1500 gr
158 00
Platou pui parizian
Contine piept de pui parizian si piure de cartofi 1500 gr
132 00
Platou sarmale
Contine 20 de sarmale, mamaliga 1kg, ardei iute murat in casa, smantana 2300 gr
140 00
Platou Specialitati Casa Bunicii
Contine snitel de pui Casa Bunicii, ceafa la tigaie cu usturoi si cartofi Casa Bunicii (cu sos de praz)
190 00
Platou pui parizian cu ciuspais de mazare
159 00
Fara carne
Ghiveci
O mancare fara carne dar si fara compromis la gust. Folosim orez, ardei copti, rosii, vinete. Servim impreuna cu un glob de mamaliga. 500 gr
37 00
Ciuspais de zuchinni cu rosti
Facem niste chiftelute din cartofi dati pe razatoare si le prajim. Separat pregatim ciuspaisul din dovlecei cu smantana vegetala si va servim impreuna cu morcovi copti cu cimbru.Această masă echilibrată în termeni de gust și textură poate fi savurată atât ca aperitiv, servită cu o sosă de iaurt și usturoi, cât și ca fel principal alături de o salată proaspătă.
40 00Mamaliguta cu cimbru si tocanita de ciuperci
Mămăliguța cu cimbru și tocanița de ciuperci constituie o combinație reconfortantă și plină de savoare în bucătăria tradițională. Mămăliguța, pregătită cu grijă și îmbogățită cu aromele bogate ale cimbrului, oferă o textură moale și o notă distinctivă. Tocanița de ciuperci, gătită cu ceapă, usturoi și condimente, completează perfect gustul delicat al mămăliguței. Această rețetă simplă, dar satisfăcătoare, reprezintă o alternativă apetisantă și vegetariană, aducând un buchet aromatic și o consistență bogată la masa de prânz sau cină.
40 00
Supa crema de vinete cu boia
Valoare energetică: 596Kj / 143KcalGrăsimi: 8.80g din care acizi grași saturați: 4.10gGlucide: 0.5g din care zaharuri: 0.00gProteine: 10.20gSare: 1.68g CRUTOANE - declarație nutrițională pentru 100gValoare energetică: 1612Kj / 384KcalGrăsimi: 16.7g din care acizi grași saturați: 1.9gGlucide: 49g din care zaharuri: 2.1gProteine: 8.4gSare: 1.00g
26 00
Sarmale de post
Sarmalele de post cu sos de mărar sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă, sosul de mărar, cu aroma sa proaspătă și ușor ierboasă, completează perfect gustul umpluturii și aduce o notă rafinată intregului preparat. În locul clasicului amestec de carne, umplutura este pregătită cu ingrediente precum orez, ciuperci, ceapă și condimente vegetariene, învăluite în frunze delicate de varză.
39 00
Vita
Snitzel vienez din carne de vitel (160/ 30 g) cu Cartofi Casa Bunicii
Pulpa frageda de vitel o batem pâna se întinde uniform, o trecem prin faina, ou si pesmet auriu si o prajim rapid. Va recomandam sa o savurati alaturi de o garnitura traditionala de spatzle cu ceapa si boia de ardei. 160 gr
82 00
Obrajori de vita cu piure cu trufe si ceapa murata
87 00
Limba de Vita cu Piure Aromatizat cu Trufe si Sos Brun
Fierbem limba de vitel intr-un amestec de apa, legume aromate si condimente pana devine frageda. O taiem felii si ti-o servim acoperita cu un strat generos de sos brun impreuna cu cartofi piure aromatizat cu trufe. Un preparat cu adevarat special gata sa resfete cele mai pretentioase gusturi.
57 00
Porc
Ceafa la gratar
Clasica ceafa de porc, bine asezonata cu sare si piper. Servita cu o garnitura de cartofi prajiti. 250 gr
41 00
Ceafa la tigaie cu usturoi cu cartofi piure
Taiem ceafa de porc julienne si o tragem in tigaie. Cand incepe sa prinda culoare adaugam si usturoiul si stingem cu vin alb sec. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat 180 gr
55 00
Ciolan la cuptor
Include garnitura de iahnie de fasole si varza calita. 700 gr
69 00
Coaste de porc Casa Bunicii
Coastele Casa Bunicii sunt gatite in bbq smoker timp de 6 ore cu fum cald de stejar. Le servim cu o portie de cartofi prajiti si sos bbq. 550 gr
68 00
Mititei
Miititei dolofani cu garnitura de cartofi prajiti si un sos la alegere. Fotografie este cu titlu de prezentare, numarul de mititei poate varia in functie de gramajul acestora. 400 gr
44 00
Platoul lu bunicu
Pentru 2-3 persoane flamande. Ai tot ce vrei pentru un ospat: mititei, ceafa la gratar, coaste, piept de pui la gratar, pulpe de pui la gratar, cartofi prajiti, sosuri si muraturi sau salata de sezon. Compozitia poate fi diferita in functie de disponibilitati..
307 00Gulas vienez cu mamaliga, ochi de ou si ardei iute murat
Include garnitura. Noi il facem din bucati proaspete de pulpa de porc, adaugand ceapa, chimen si alte condimente. Ți-l servim cu un ochi de ou si un ardei iute. Atentie, este picant . 400 gr
56 00Cotlet de Porc cu Rosti de Cartofi si Chutney de Gutui
Într-o armonie perfectă între suculența cărnii de porc, crocantele röstis de cartofi și dulceața chutney-ului de gutui, descoperiți un festin culinar care îmbină tradiția cu inovația.
49 00
Muschiulet cu spatzle, sos de hribi si baby spanac
Bunica te poarta intr-o călătorie gastronomică prin aromele delicate ale mușchiulețului de porc, spaetzle-ului condimentat, sosului rafinat de hribi și prospețimii baby spanacului.
69 00
Pasare
Crispy de pui
Include garnitura de cartofi prajiti cu condimente si parmesan. Nu include sosul 180 gr
38 00
Piept de pui la gratar
200 gr
36 00
Piept pui parizian
350 gr
36 00
Piept pui sos de visine cu cartofi piure
Mancare traditionala la noi in Banat. Include garnitura. 400 gr
55 00
Pulpa rata cu varza calita
Pulpele le gatim lent, peste noapte apoi vi le servim cu garnitura de varza calita si spatzle de casa. 400 gr
57 00
Snitel de pui Casa Bunicii cu cartofi Casa Bunicii
Paneram pieptul de pui apoi il prajim pe gratar. Adaugam un sos din rosii si mirodenii si bucari de mozarella. Gratinam la cuptor cateva minute. Include garnitura 250 gr
63 00
Piept de pui parizian cu mazare traditionala si morcovi caramelizati.
53 00Piept de rata cu cartofi gratinati, piure de morcovi si sos de portocale
Pieptul de rata il rumenim pana pielea devine crocanta. Separat pregatim un piure din cartofi dulci si morcovi, dar si niste cartofi gratinati. iti servim impreuna cu un sos delicat de portocale.
71 00
Peste
Pastrav la gratar
Pastravul intreg il asezonam cu sare si piper apoi il azvarlim pe gratar. Vi-l servim dumneavoastra cu mamaliga si mujdei de usturoi. â 430 gr
50 00
Creveti la tigaie cu sos de unt
Creveti, ardei, patrunjel, unt, vin alb, paine prajita
71 00
Spatzle
Spatzle cu costita si smantana
Spatlele sunt paste traditionale, facute de noi in casa exclusiv din faina si oua. 400 gr
38 00
Spatzle cu hribi si salvie
Spatlele sunt paste traditionale, facute de noi in casa exclusiv din faina si oua. 400 gr
45 00
Spatzle cu ragu din carne de vita
Spatlele sunt paste traditionale, facute de noi in casa exclusiv din faina si oua. 400 gr
40 00
Spatzle vegetariene
Spatlele sunt paste traditionale, facute de noi in casa exclusiv din faina si oua. 400 gr
36 00
Salate ca fel de baza
Salata Cezar
300 gr
44 00
Salata cu crispy de pui
450 gr
50 00
Burgeri
American burger
Carne de vită, sos barbeque afumat, frunze verzi, gorgonzola, roșie, cartofi prăjiți, extra sos.. 400 gr
56 00
Garnituri
Cartofi Casa Bunicii
Garnitura traditionala a restaurantului nostru, facuta din cartofi cu praz si un sos de smantana. 250 gr
22 00
Cartofi piure cu unt
Facuti intotdeauna din cartofi adevarati, fara economie la unt, lapte si smantana. 250 gr
18 00
Cartofi prajiti
Sunt condimentati cu mirodenii, si presarati cu parmesan. 200 gr
17 00
Legume la gratar
250 gr
21 00
Mamaliguta
200 gr
15 00Orez cu hribi
200 gr
27 00
Varza calita
200 gr
15 00
Mazare sote
Dupa reteta bunicii, se pune ceapa la calit, taiata bucatele. intre timp mazarea se pune la cuptor la 93 g - 12 minute pe abur, iar cand este gata se amesteca cu ceapa calita si se serveste cu morcovi caramelizati.
21 00
Salate de insotire
Ardei copti
150 gr
17 00
Ardei iute murat
60 gr
5 00
Ardei iute verde
60 gr
4 00
Salata castraveti smantana marar
200 gr
15 00Salata de varza
200 gr
14 00
Salata de sfecla cu hrean
19 00
Dulciuri
Papanasi
Din branza dulce si faina facem un aluat pe care-l prajim pana face o crusta crocanta apoi vi-l servim cu dulceata de afine, facuta in casa, si sos de vanilie. 250 gr
29 00
Salam de biscuiti cu merisoare si topping de caramel
Inchideti ochii si bucurati-va de un festin de arome si texturi. Un preparat ce te transporta intr-o calatorie dulce si tentanta.
29 00
Sirop de casa
Sirop de soc facut de noi
An de an culegem florile de soc si pregatim un sirop grozav. 500 ml. www.casa-bunicii.ro
12 00Sirop de zmeura
Facut 100% din zmeura. 500 ml. www.casa-bunicii.ro
10 00Apa Aqua Carpatica 0,33
11 00Diverse
Smantana
4 00Ketchup
10 00Mujdei
10 00Sos bbq
50 gr
10 00Sos mustar
50 gr
10 00Sos seara romantica
50 gr
10 00Sos sinucidere
50 gr
10 00