Restaurant Caucaz
De Paște
Coltlet mare de miel
500g Coaste de mie de calitate superioara, aromatizate cu condimente specifice caucaziene, inele de ceapa marinata, lavas si sos adjika.
166 00Cotlet de miel mic
300g Coaste de mie de calitate superioara, aromatizate cu condimente specifice caucaziene, inele de ceapa marinata, lavas si sos adjika.
114 00Gustări
Phali cu Spanac
Pasta de nuci cu spanac si crema de branza. Aromatizata cu condimente specifice georgiene.Gustare traditionala nelipsita la nici o masa festiva.
27 00Phali cu Vinete
Pasta de nuci cu vinete coapte si crema de branza. Aromatizata cu condimente specifice georgiene.Gustare traditionala nelipsita la nici o masa festiva.
27 00Phali cu Sfeclă
Pasta de nuci cu sfeca rosie si crema de branza. Aromatizata cu condimente specifice georgiene.Gustare traditionala nelipsita la nici o masa festiva.
27 00Ardei Copți cu miere și Adjika
Ardei copti, marinati cu miere si condimente georgiene, serviti pe un pat de labneh. (iaurt foarte bine scurs)
35 00Ajapsandali
Ragu traditional caucazian de legume proaspete, servit rece.
36 00Lobio
Fasole rosie batuta, in combinatie cu un mix de condimente si verdeturi specifice.
34 00Sativi cu pui
Pulpa de pui sevita în sos de nuci, sosul fiind ingredientul principal din acest preparat.
44 00Vinete în stil Georgian
Vinete caramelizate, cu sos tavaduri servite pe pat de labneh.
42 00Salate
Salată Georgiană
Salata de legume proaspete: tomate, ardei rosu, castravete, ceapa rosie, frunze de coriandru si dressing de nuci.
35 00Salată cu somon
Salata proaspata, asezata in farfurie pe pat de labneh, aromatizata cu ulei verde, servita alaturi de un somon caramelizat cu sos de rodii.
65 00Salată cu pui Tavaduri
Salată iceberg, salată romană, pui tavaduri, roșii, suluguni, dressing maioneză homemade
51 00Preparate aluat
Megrelian
Plăcintă georgiană cu brânză suluguni, specifica zonei Megrelia.
39 00Kubdari
Tartă georgiană cu carne de vită și porc, condimentata specific si tocata manual
51 00Adjaruli cu 4 tipuri de brânză
Reinterpretarea unui Adjaruli traditional, specific zonei iestorice Adjaria, compus din aluat facut dupa reteta georgiana si 4 tipuri de branza, avand forma de barcuta, cu un galbenus care se gateste la temperatura ridicata a cascavalului.
47 00Adjaruli
Preparat national georgian, specific zonei istorice Adjaria, compus din aluat facut dupa reteta georgiana si branza suluguni, avand forma de barcuta, cu un galbenus care se gateste la temperatura ridicata a cascavalului.
46 00Supe
Kyfta-Bozbash
Supă națională azeră cu carne de miel, cartof și năut.
51 00Chikhirtma
Supă dulce-acrișoară de pui cu ou, oțet și verdețuri.
32 00Kharcho
Supă națională georgiană cu carne de vită și legume, usor picanta.
IndisponibilSosuri
Adjika
Sos din ardei rosu , tomate și usturoi
9 00Satsibeli
sos din roșii
9 00Satsivi
Sos din nuci
9 00Tkemali
Sos dulce acrișor din prune, gatit lent si aromatizat cu verdeturi proaspete.
IndisponibilGrătar
Frigărui de pui
Frigarui de pui cu condimente caucaziene, gatita la cuptor pe carbuni, oferindu-i o aroma si un gust specific, servita cu lavas, rosie coapta, inele de ceapa rosie marinata si sos adjika.
58 00Frigărui de Porc
Frigarui de porc cu condimente caucaziene, gatita la cuptor pe carbuni, oferindu-i o aroma si un gust specific, servita cu lavas, rosie coapta, inele de ceapa rosie marinata si sos adjika.
65 00Cotlet de miel mic
300g Coaste de mie de calitate superioara, aromatizate cu condimente specifice caucaziene, inele de ceapa marinata, lavas si sos adjika.
114 00Coltlet mare de miel
500g Coaste de mie de calitate superioara, aromatizate cu condimente specifice caucaziene, inele de ceapa marinata, lavas si sos adjika.
166 00Somon la grătar cu sos de nuci
Fille de somon condimentat si gatit la cuptor, servit pe pat din sos de nuci, aromatizat cu ulei rosu si spanac blanchat.
77 00Feluri principale
Piliushka
42 00Plov
Orez traditional cu carne de miel, gatit lent in vase mari carnea devine frageda, iar orezul pastreaza textura.
47 00Chakhokbili
Chakhokhbili este un preparat georgian, cunoscut ca pui inabusit in sos de rosii si ierburi aromatice proaspete.
48 00Chkmeruli
Supă dulce-acrișoară de pui cu ou, oțet și verdețuri.
54 00Odjahuri
Carne frageda de porc, gatita lent, cu cartofii si condimente specifice caucaziene.
47 00Dolma
Carne de miel, orez si condimente specifice caucaziene, invelite in frunze de vita de vie, servite pe un pat de iaurt, aromatizat cu ulei verde.
41 00Pui Tapaka
Cocoșel de munte copt sub presa, cu usturoi si condimente caucaziene, servit cu lavas, legume si verdeturi proaspete, insotit de două sosuri: Satsibeli si Tkemali
82 00Chashushuli
Unul dintre principalele preparate din bucataria georgiana, bazat pe carne frageda de vita, inabusita in sos de rosii si armatizata cu verdeturi proaspete.
56 00Șalău cu labneh și icre hering
Salaul proaspat pescuit din aria protejata Delta Moldovei, este gatit la cuptor cu condimente caucaziene, servit pe un pat de labneh cu perle de ceapa marinata si icre de hering, aromatizat cu ulei verde si spanac proaspat.
IndisponibilGarnituri
Legume la grătar
Mix de legume proaspete, condimentate si gatite la cuptorul pe carbuni, si servite cu sos pesto homemade.
27 00Orez cu sofran
22 00Pită georgiană
15 00Lavas
5 00Deserturi
Moti shida
Hinkali din aluat de orez cu cremă de brânză și fructe de pădure
24 00Medoki
IndisponibilVinuri georgiene rosii
Vinoveli Kindzmarauli, Demidulce, 13%
tehnologie de vinificatie - europeană / struguri: saperavi / regiunea kakheti - microzona kindzmarauli / an 2021
140 00Ancient Valley - Aleksandrouli sec, 13.5%
Tehnologie de vinificatie - europeana / Struguri: Aleksandrouli + Mujuretuli / Regiune - Racha - microclimat - Lechkhumi / An 2020
150 00Vinoveli `21 Mukuzani sec, 13%
Tehnologie de vinificatie - moderna - / Soi - Saperavi / Regiune - Mukuzani / An - 2021
150 00Vinoveli Saperavi sec, 12.5%
Tehnologie de vinificatie - europeană / Struguri: Saperavi / Regiune - Kakheti - microzona Mukuzani / An 2020
160 00Nino Meris - Saperavi, Demi-Sec, 15, 5%
Tehnologie de vinificare - QVEVRI (traditionala) / Soi - Saperavi / Regiune -Kakheti / An - 2022
185 00Naberauli - Saperavi + Dzelshavi, Sec, 12%
tehnologie de vinificatie- moderna / soiuri - saperavi + dzelshavi / regiune - khvanchkara / an - 2022
185 00Morcheuli - Saperavi Qvevri, Sec, 13%
tehnologie de vinificatie - qvevri (traditionala) / soi - saperavi / regiune - kakheti / an - 2021
195 00Vinuri georgiene albe
Vinoveli Tsinandali, sec, 13.5%
Tehnologie: europeană / Struguri: Rkatsiteli + Mtsvane / Regiune - Kakheti - microregiune Tsinandali - an 2021
150 00Nino Meris Khikhvi Amber, Sec, 14%
tehnologie de vinificatie - qvevri (traditionala) / soi - khikhvi / regiune kakheti - microclimat tibaani / an - 2022
185 00