Restaurant Caucaz
Gustări
Phali cu Spanac
Pasta de nuci cu spanac si crema de branza. Aromatizata cu condimente specifice georgiene.Gustare traditionala nelipsita la nici o masa festiva.
27,00Phali cu Vinete
Pasta de nuci cu vinete coapte si crema de branza. Aromatizata cu condimente specifice georgiene.Gustare traditionala nelipsita la nici o masa festiva.
27,00Phali cu Sfeclă
Pasta de nuci cu sfeca rosie si crema de branza. Aromatizata cu condimente specifice georgiene.Gustare traditionala nelipsita la nici o masa festiva.
27,00Ardei Copți cu miere și Adjika
Ardei copti, marinati cu miere si condimente georgiene, serviti pe un pat de labneh. (iaurt foarte bine scurs)
35,00Ajapsandali
Ragu traditional caucazian de legume proaspete, servit rece.
36,00Lobio
Fasole rosie batuta, in combinatie cu un mix de condimente si verdeturi specifice.
34,00Sativi cu pui
Pulpa de pui sevita în sos de nuci, sosul fiind ingredientul principal din acest preparat.
44,00Vinete în stil Georgian
Vinete caramelizate, cu sos tavaduri servite pe pat de labneh.
42,00Rulouri de vinete cu nuci si branza suluguni
Felii de vinete coapte la carbuni, cu o umplutura de nuci si suluguni, in combinatie cu pesto din patrunjel proaspat si sos adjika homemade.
34,00Icre de vinete
Icrele de vinete sunt o combinație îmbietoare de vinete coapte, usturoi și ceapă, amestecate cu prospețimea lamâii și a patrunjelului. Această pastă catifelată este condimentată cu sarea fină și îmbogățită cu ulei de măsline și ulei roșu, oferind o explozie de arome în fiecare mușcătură
27,00Tartar din vită cu maioneză homemade și sos narsharab
Tartar din vita cu maioneza homemade si sos narasharab, acoperit cu chipsuri din branza, servit cu lavas la gratar.
70,00Salate
Salată Georgiană
Salata de legume proaspete: tomate, ardei rosu, castravete, ceapa rosie, frunze de coriandru si dressing de nuci.
35,00Salată cu somon
Salata proaspata, asezata in farfurie pe pat de labneh, aromatizata cu ulei verde, servita alaturi de un somon caramelizat cu sos de rodii.
65,00Salată cu pui Tavaduri
Salată iceberg, salată romană, pui tavaduri, roșii, suluguni, dressing maioneză homemade
51,00Salată cu vinete coapte și brânză suluguni
Un mix de spanac si ierburi aromatice proaspete, vinete coapte pe jar si caramelizate la tigaie, alaturi de branza suluguni si dressing de pesto.
46,00Preparate aluat
Megrelian
Plăcintă georgiană cu brânză suluguni, specifica zonei Megrelia.
39,00Kubdari
Tartă georgiană cu carne de vită și porc, condimentata specific si tocata manual
51,00Adjaruli cu 4 tipuri de brânză
Reinterpretarea unui Adjaruli traditional, specific zonei iestorice Adjaria, compus din aluat facut dupa reteta georgiana si 4 tipuri de branza, avand forma de barcuta, cu un galbenus care se gateste la temperatura ridicata a cascavalului.
47,00Adjaruli
Preparat national georgian, specific zonei istorice Adjaria, compus din aluat facut dupa reteta georgiana si branza suluguni, avand forma de barcuta, cu un galbenus care se gateste la temperatura ridicata a cascavalului.
46,00Kubdari cu Suluguni si Rosii
tartă georgiană cu carne de vită și porc, condimentata specific si tocata manual, rumenita la cuptor cu branza suluguni si rosii proaspete.
58,00Adjaruli cu creveti si vinete
O reinterpretare sofisticată a preparatului traditional georgian: Adjaruli. Crevetii suculenți adaugă o notă de prospețime și deliciu marin, completată armonios de vinetele in stil georgian, oferind un echilibru perfect de arome dulci-acrisoare. Această reinterpretare contemporană a unei rețete clasice promite să îți încânte simțurile în fiecare mușcătură.
65,00Supe
Kharcho
Supă națională georgiană cu carne de vită și legume, usor picanta.
36,00Chikhirtma
Supă dulce-acrișoară de pui cu ou, oțet și verdețuri.
32,00Lagman
Supa de vita de vită, legume proaspete precum: ceapa, ardeiul, morcovul și roșiile sunt gătite împreună într-un bulion savuros, condimentat cu boia dulce, adjika și khmeli suneli. Se servește cu tăieței și este garnisit cu coriandru proaspăt pentru un plus de prospețime.
41,00Sosuri
Tkemali
Sos dulce acrișor din prune, gatit lent si aromatizat cu verdeturi proaspete.
9,00Adjika
Sos din ardei rosu , tomate și usturoi
9,00Satsibeli
sos din roșii
9,00Satsivi
Sos din nuci
9,00Grătar
Shashlik de pui
Frigarui de pui cu condimente caucaziene, gatita la cuptor pe carbuni, oferindu-i o aroma si un gust specific, servita cu lavas, rosie coapta, inele de ceapa rosie marinata si sos adjika.
58,00Shashlik de Porc
Frigarui de porc cu condimente caucaziene, gatita la cuptor pe carbuni, oferindu-i o aroma si un gust specific, servita cu lavas, rosie coapta, inele de ceapa rosie marinata si sos adjika.
65,00Cotlet de miel mic
300g Coaste de mie de calitate superioara, aromatizate cu condimente specifice caucaziene, inele de ceapa marinata, lavas si sos adjika.
114,00Coltlet mare de miel
500g Coaste de mie de calitate superioara, aromatizate cu condimente specifice caucaziene, inele de ceapa marinata, lavas si sos adjika.
166,00Somon la grătar cu sos de nuci
Fille de somon condimentat si gatit la cuptor, servit pe pat din sos de nuci, aromatizat cu ulei rosu si spanac blanchat.
77,00Lyulya kebab de pui
Carne de pui tocata marunt cu condimente caucaziene, gatita la cuptor pe carbuni sub forma de lyulya, specifica tarilor din sudul Caucazului si este servita cu lavas, rosie coapta, inele de ceapa marinata si sos adjika.
56,00Lyulya kebab de miel
Carne de miel, tocata marunt cu condimente caucaziene, gatita la cuptor pe carbuni sub forma de lyulya, specifica tarilor din sudul Caucazului si este servita cu lavas, rosie coapta, inele de ceapa marinata si sos adjika.
63,00Pâine lavash coapta cu suluguni
Lavas cu unt aromatizat, umplut cu branza suluguni si gatit la cuptor pe carbuni.
24,00Caracatita cu Piure de Cartofi
Caracatița cu piure de cartofi este o combinație delicioasă de fruct de mare, piure de cartofi și roșii confiate, condimentată cu coriandru și alte condimente. O delicatesă rafinată și savuroasă, perfectă pentru a te bucura de aromele marine și texturile bogate.
116,00Coaste de Porc cu Sos Tkemali
Coastele de porc sunt glazurate cu sos Tkemali, un sos din prune acrisoare. Condimentat cu ceapă marinată, tarhon uscat și adjika, acest preparat este servit cu lavash și garnisit cu rodii și fistic. Vine servit cu sos satsibeli pentru o notă finală de savoare.
75,00Pastrav la gratar cu pesto si rosii
Pastravul este acompaniat de roșii confiate și sos pesto, oferind o combinație echilibrată între prospețime și arome bogate. Aromatizat cu lamâie proaspătă și condimentat cu sare și piper, acest preparat este o delicioasă explozie de gusturi.
58,00Feluri principale
Plov
Orez traditional cu carne de miel, gatit lent in vase mari carnea devine frageda, iar orezul pastreaza textura.
47,00Chakhokbili
Chakhokhbili este un preparat georgian, cunoscut ca pui inabusit in sos de rosii si ierburi aromatice proaspete.
48,00Chkmeruli
Supă dulce-acrișoară de pui cu ou, oțet și verdețuri.
54,00Odjahuri
Carne frageda de porc, gatita lent, cu cartofii si condimente specifice caucaziene.
47,00Dolma
Carne de miel, orez si condimente specifice caucaziene, invelite in frunze de vita de vie, servite pe un pat de iaurt, aromatizat cu ulei verde.
41,00Pui Tapaka
Cocoșel de munte copt sub presa, cu usturoi si condimente caucaziene, servit cu lavas, legume si verdeturi proaspete, insotit de două sosuri: Satsibeli si Tkemali
82,00Chashushuli
Unul dintre principalele preparate din bucataria georgiana, bazat pe carne frageda de vita, inabusita in sos de rosii si armatizata cu verdeturi proaspete.
56,00Dolma cu somon cu avocado
Somon proaspăt înfășurat în frunze de viță de vie și servit alături de labneh și avocado. O combinație simplă, dar rafinată, de prospețime și texturi catifelate, perfectă pentru a încânta simțurile.
77,00Creveti cu chkmeruli
Creveti pregătiți într-un sos cremos, Chkmeruli, preparat din: smântână, usturoi, și condimente precum utsko suneli și sumac. O combinație delicioasă de arome și texturi, perfectă pentru a te bucura de prospețimea creveților.
75,00Garnituri
Legume la grătar
Mix de legume proaspete, condimentate si gatite la cuptorul pe carbuni, si servite cu sos pesto homemade.
27,00Orez cu sofran
22,00Pită georgiană
15,00Lavaș
Pâine tradițională armenească.
5,00Deserturi
Moti shida
Hinkali din aluat de orez cu cremă de brânză și fructe de pădure
24,00Pahlava leneșă
Interpretarea noastră a desertului clasic pahlava.
39,00Panna Cotta
IndisponibilVinuri georgiene albe
Vinoveli Tsinandali, sec, 13.5%
Tehnologie: europeană / Struguri: Rkatsiteli + Mtsvane / Regiune - Kakheti - microregiune Tsinandali - an 2021
150,00Nino Meris Khikhvi Amber, Sec, 14%
tehnologie de vinificatie - qvevri (traditionala) / soi - khikhvi / regiune kakheti - microclimat tibaani / an - 2022
185,00Morcheuli Escape Sec, 13.5%
Tehnologie - Europeana / Struguri: chardonnay + sauvignon blanc + rkatsiteli / Regiune Kakheti - microregiune Tsinandali / an 2021
165,00Vinuri georgiene rosii
Vinoveli Kindzmarauli, Demidulce, 13%
tehnologie de vinificatie - europeană / struguri: saperavi / regiunea kakheti - microzona kindzmarauli / an 2021
140,00Vinoveli `21 Mukuzani sec, 13%
Tehnologie de vinificatie - moderna - / Soi - Saperavi / Regiune - Mukuzani / An - 2021
150,00Ancient Valley - Aleksandrouli sec, 13.5%
Tehnologie de vinificatie - europeana / Struguri: Aleksandrouli + Mujuretuli / Regiune - Racha - microclimat - Lechkhumi / An 2020
150,00Vinoveli Saperavi sec, 12.5%
Tehnologie de vinificatie - europeană / Struguri: Saperavi / Regiune - Kakheti - microzona Mukuzani / An 2020
160,00Georgian Legend - Saperavi Qvevri, Sec, 12, 5%
165,00Naberauli - Saperavi + Dzelshavi, Sec, 12%
tehnologie de vinificatie- moderna / soiuri - saperavi + dzelshavi / regiune - khvanchkara / an - 2022
185,00Nino Meris - Saperavi, Demi-Sec, 15, 5%
Tehnologie de vinificare - QVEVRI (traditionala) / Soi - Saperavi / Regiune -Kakheti / An - 2022
185,00Morcheuli - Saperavi Qvevri, Sec, 13%
tehnologie de vinificatie - qvevri (traditionala) / soi - saperavi / regiune - kakheti / an - 2021
195,00