Cofetaria ARTA - Atelier de Dulce
20% reducere
20% reducere: Prăjituri Asortate
Oua, nuca, unt, faina, gris, nuca cocos, faina de migdale, margarina, zahar, cacao, ciocolata, vanilie, rom, lamaie, miere, cafea, fondant - 500gPrajiturile asortate sunt sufletul mesei de sarbatori. Printre aceste mici delicii facute dupa retete traditionale se numara, alese aleator, minidobosul, albinita, lamaita, sumeghi, cehoslovacia, ileana, snickers, prajitura cu cafea, bilutele punci, etc.
20% reducere: Maracuja (Mousse)
Blat de vanilie insiropat, crema de iaurt grecesc cu piure de maracuja, insertie de fructe de padure, gelatina 100g +/- Mousse-ul în Bucătăria Modernă: Cum difera Mousse-ul nostru Maracuja? Mousse-ul a devenit un desert rafinat și elegant care cu timpul, s-a dezvoltat in variante mai sănătoase care folosesc ingrediente precum Iaurtul, sau chiar si avocado, în loc de frisca sau zahar. Reteta noastra este conceputa special pentru a fi racoritoare, cu o tenta usor acrisoara, perfecta pentru o zi incinsa de vara.
Indisponibil20% reducere: Diplomat
Blat insiropat de vanilie, crema de diplomat cu fructe de sezon - 120g +/- Prajitura Diplomat este o varianta a prajiturii "Savarin" sau "Baba au Rhum" si isi are originile in bucataria franceza. Acest desert este numit in onoarea diplomatilor, deoarece se crede ca a fost creat pentru a impresiona oaspeti importanti si a devenit o alegere populara pentru evenimente speciale si receptii.
Indisponibil20% reducere: Tarta cu zmeură
Blat alb insiropat de vanilie,crema de vanilie si frisca, acoperit cu zmeura si jeleu - 120 g +/-
IndisponibilMousse & More
Mango Zmeura (Mousse)
Blat de vanilie, Ciocolata alba belgiana Belcolade (31% cacao) spumata cu galbenus de ou, frisca naturala, lapte si piure de mango; insertie de zmeura BIO, gelatina - 120g +/- Primele Mousse-uri: Mousse Mango se inspira din reteta clasica frantuzesca, dupa primele mousse-uri care au fost făcute si cu ouă, pe langa ciocolată si frisca , unde tehnica a implicat amestecarea ingredientelor până când a apărut o spumă aerată. Mousse-ul de ciocolată a fost cel mai popular în Franța, dar au existat și variante cu arome de vanilie, cafea, fistic sau fructe. Zmeura care se foloseste in compozitia acestei prajituri este obtinuta de la producatori locali, crescuta organic.
15,99Iaurt Zmeura (Mousse)
Blat de cacao, crema de iaurt grecesc cu zmeura BIO, insertie de zmeura BIO si jeleu, sirop de vanilie, glazura de ciocolata cu zmeura 120 g +/- Mousse-ul în Bucătăria Modernă: Cum difera Mousse-ul nostru Iaurt si Zmeura? Mousse-ul a devenit un desert rafinat și elegant care cu timpul, s-a dezvoltat in variante mai sănătoase care folosesc ingrediente precum Iaurtul, sau chiar si avocado, în loc de frisca sau zahar. Reteta noastra este conceputa special pentru a fi racoritoare, usor acrisoara, perfecta pentru zilele de vara. Zmeura care se foloseste in compozitia acestei prajituri este obtinuta de la producatori locali, crescuta organic.
14,9920% reducere: Maracuja (Mousse)
Blat de vanilie insiropat, crema de iaurt grecesc cu piure de maracuja, insertie de fructe de padure, gelatina 100g +/- Mousse-ul în Bucătăria Modernă: Cum difera Mousse-ul nostru Maracuja? Mousse-ul a devenit un desert rafinat și elegant care cu timpul, s-a dezvoltat in variante mai sănătoase care folosesc ingrediente precum Iaurtul, sau chiar si avocado, în loc de frisca sau zahar. Reteta noastra este conceputa special pentru a fi racoritoare, cu o tenta usor acrisoara, perfecta pentru o zi incinsa de vara.
14,99Biscotto
Pandișpan de cacao însiropat, cremă de praline, cremă de vanilie cu bucati crocante de biscuite, glazura de ciocolata - 120g +/- Un deliciu format din multe straturi irezistibile.
15,99Sweet Arta
Blat de cacao, ganache de ciocolată neagră belgiană, cremă de mascarpone, insertie de fructe de pădure - 120g +/-
IndisponibilAmarena (Mousse)
Blat vanilie, Ciocolata belgiana alba Belcolade (31% cacao), frisca naturala, lichior amaretto si sirop de cirese, insertie de ciocolata si amarene, gelatina, glazura amarena - 120g +/- Se spune că mousse-ul a fost creat pentru prima dată în Franța la sfârșitul secolului al XVII-lea. Cuvântul "mousse" înseamnă "spumă" în limba franceză. (Citeste restul istoriei la urmatoarele produse)
IndisponibilFistic Fructe de Padure (Mousse)
Blat de cacao, Ciocolata alba belgiana Belcolade (31% cacao) spumata cu galbenus de ou, frisca naturala, lapte si pasta intensa de fistic; insertie de fructe de padure, gelatina - 120g +/- Primele Mousse-uri: Mousse Fistic se inspira din reteta clasica frantuzesca, dupa primele mousse-uri care au fost făcute si cu ouă, pe langa ciocolată si frisca , unde tehnica a implicat amestecarea ingredientelor până când a apărut o spumă aerată. Mousse-ul de ciocolată a fost cel mai popular în Franța, dar au existat și variante cu arome de vanilie, cafea, fistic sau fructe. (Citeste restul istoriei la urmatoarele produse)
IndisponibilCiocolata si Zmeura (Mousse)
Blat de cacao, Ciocolata belgiana Belcolade (35,5% cacao), frisca naturala, zmeura BIO, insertie din zmeura BIO, glazura de ciocolata neagra - 120g +/- Mousse-ul este un desert fin și aerat, cunoscut pentru textura sa catifelată și gustul bogat de ciocolată sau alte arome. Zmeura care se foloseste in compozitia acestui mousse este obtinuta de la producatori locali, crescuta organic.
IndisponibilBanane Caramel (Mousse)
Blat de cacao si banane, Ciocolata belgiana alba Belcolade(31% cacao), frisca naturala, pasta de caramel, insertie din piure de banane, pectina, glazura de caramel - 120 g +/- Astăzi, mousse-ul este un desert versatil și delicios, apreciat în bucătăria internațională. Este adesea servit la ocazii speciale și este disponibil într-o varietate de arome și prezentări, de la mousse-uri clasice de ciocolată la mousse-uri de fructe, chiar si cu variante mai inovatoare, precum Banane, Pere sau Mango. Mousse-ul continuă să fie o alegere populară pentru cei care doresc să se răsfețe cu un desert ușor și decadent.
IndisponibilPere Caramel (Mousse)
Blat de cacao, Ciocolata belgiana Belcolade (35,5% cacao) spumata cu galbenus de ou, frisca naturala, lapte si pasta de caramel Toffee; insertie din piure de pere, gelatina - 120g +/- Primele Mousse-uri: Mousse Pere Caramel se inspira din reteta clasica frantuzesca, dupa primele mousse-uri care au fost făcute si cu ouă, pe langa ciocolată si frisca , unde tehnica a implicat amestecarea ingredientelor până când a apărut o spumă aerată. Mousse-ul de ciocolată a fost cel mai popular în Franța, dar au existat și variante cu arome de vanilie, cafea, fistic sau fructe. (Citeste restul istoriei la urmatoarele produse)
IndisponibilMascarpone Zmeura-Caramel
Blat de cacao, crema de vanilie cu zmeura si brânza mascarpone, insertie de pasta de caramel - 120g +/-
IndisponibilGustul de Altădată - ARTA
Prăjituri Asortate
Oua, nuca, unt, faina, gris, nuca cocos, faina de migdale, margarina, zahar, cacao, ciocolata, vanilie, rom, lamaie, miere, cafea, fondant - 500g Prajiturile asortate sunt sufletul mesei de sarbatori. Printre aceste mici delicii facute dupa retete traditionale se numara, alese aleator, minidobosul, albinita, lamaita, sumeghi, cehoslovacia, ileana, snickers, prajitura cu cafea, bilutele punci, etc.
55,00Amandina
Blat de cacao cu sirop de rom, crema de ciocolata cu unt, glazurata cu fondant - 120 g +/- Amandina este adesea numită "cozonacul românesc", dar nu are nimic de-a face cu cozonacul tradițional. Este mai degrabă un tort cu un blat pufos înmuiat în sirop, acoperit cu o cremă bogată și învelit într-o glazură dulce și strălucitoare. Amandina este o prăjitură fermecătoare, iar rețeta sa originală, găsită în "biblia cofetarilor" - Rețetarul de Cofetărie și Patiserie, datează din anii `60. Există o teorie intrigantă, susținută de francezi, care spun că Amandina românească ar fi inspirată din piesa de teatru "Cyrano de Bergerac" scrisă de Edmond Rostand. În piesă se menționează o prăjitură cu migdale și topping de marmeladă. Cu toate acestea, momentul exact al "nașterii" Amandinei este învăluit în mister. Nu se știe cu exactitate cum a apărut, dar această prăjitură și-a început povestea undeva în centrul Bucureștiului, devenind o delicatesă iubită și apreciată în întreaga România.
12,99Doboș
Foi dobos, crema de unt cu ciocolata, capace crantz - 120 g +/- Tortul Doboș, creat în 1884 de maestrul cofetar maghiar Dobos C. Jozsef, este o delicatesă faimoasă și una dintre cele mai cunoscute prăjituri europene. Aceasta prajitura a fost conceputa ca sa fie cat mai rezistenta, deoarece regriferarea nu exista pe vremea aceea. Tortul, cu glazură crocantă de zahăr ars, a fost prezentat în 1885 la Expoziția Națională din Budapesta, facandu-i pe împăratul Franz Jozef și regina Elisabeta "Sissi" a Ungariei sa se indragosteasca. Tortul Doboș a devenit rapid celebru în toată Europa, iar maestrul Dobos a păstrat mult timp secretul rețetei. Abia în 1906, după ce s-a retras, a făcut publică rețeta acestui tort faimos.
13,99Ciocolată Albă cu Vișine
Foi bezea alba, crema cu unt si vanilile, ciocolata belgiana alba, visine in sirop, cu glazura alba de ciocolata 110g +/-
14,99Carpați
Foi dobos, crema ciocolata cu unt, crema de cafea, nuca - 110g +/- Prajitura Carpati a apărut în România în prima jumătate a secolului XX, mai precis în anii `40 sau `50. A fost creată în perioada postbelică și a devenit rapid un desert tradițional și popular în România. Denumita dupa lantul muntos "Carpați", numele a fost ales pentru a reflecta frumusețea și caracteristicile regiunii și pentru a crea o legătură între acest desert și peisajele naturale ale țării.
13,99Ciocolată și Vișine
Blat de ciocolata, sirop cu rom, crema de ciocolata cu unt, visine in sirop, glazura de ciocolata - 120g +/- Prajitura cu ciocolata si visine, cunoscuta si sub numele de "Padurea Neagra," isi are originile in Germania, mai precis in regiunea Baden-Württemberg din sud-vestul tarii, cunoscuta pentru padurile dense. Aceasta prajitura a devenit populara in secolul al XIX-lea sub numele de "Schwarzwälder Kirschtorte" si este renumita pentru combinatia sa de ingrediente, inclusiv blat de ciocolata, cirese (adesea visine) in sirop, crema de ciocolata si frisca. Cu timpul, prajitura Padurea Neagra a fost exportata si a castigat popularitate in intreaga lume.
13,99Cremeș
Foietaj, crema fiarta de vanilie, crema vegetala, crumble din foietaj - 200g +/- Cremes, cunoscută și sub numele de cremsnit sau crempita, este o prăjitură originară din Franța, inventată în secolul al XVII-lea. Aceasta are un gust dulce și cremos, fiind perfectă pentru ocazii speciale sau momente de răsfăț. Populară la curtea regală a lui Ludovic al XIV-lea, cremes a devenit un desert iubit în întreaga lume, disponibil în diverse arome și forme. Poftă bună!
12,99Boema
Blat de cacao glazurat cu ciocolată neagră, insiropat cu rom, cremă de ciocolată cu unt, frișcă presărată cu ciocolată neagră - 120g +/- Verisoara savarinei, versiunea cu Ciocolata
12,99Oreo
Blat cacao, sirop de vanilie, crema de frisca cu ciocolata alba si crumble Oreo, imbracat in glazura de ciocolata alba - 130g +/-
12,9920% reducere: Tarta cu zmeură
Blat alb insiropat de vanilie,crema de vanilie si frisca, acoperit cu zmeura si jeleu - 120 g +/-
12,99Medovik
Foi delicate cu miere, crema fina din frisca naturala si smantana acrisoara - 100g +/- Medovik, un desert rusesc faimos, a apărut în secolul al XIX-lea în timpul domniei împărătesei Ecaterina a II-a. Acest tort se distinge prin straturi subțiri de blat de miere și un strat delicios de cremă dulce din smântână și brânză, iar numele său "medovik" se traduce ca "făcut din miere". Acest tort a devenit un adevărat simbol al bucătăriei rusești și este apreciat pentru gustul său unic și istoria sa bogată.
IndisponibilRuladă Caramel Sărat
Blat de cacao, crema de caramel sarat si mascarpone, acoperit cu nuci pralinate - 110g +/-
Indisponibil20% reducere: Diplomat
Blat insiropat de vanilie, crema de diplomat cu fructe de sezon - 120g +/- Prajitura Diplomat este o varianta a prajiturii "Savarin" sau "Baba au Rhum" si isi are originile in bucataria franceza. Acest desert este numit in onoarea diplomatilor, deoarece se crede ca a fost creat pentru a impresiona oaspeti importanti si a devenit o alegere populara pentru evenimente speciale si receptii.
IndisponibilBucurești
Blat de caramel insiropat cu rom, stratificat cu crema de ciocolata cu unt si crema de fistic cu unt, glazurata cu fondant - 120g +/- Prajitura București, denumita dupa capitala tarii, este un desert tradițional românesc foarte asemănător cu amandina, inspirat in special din Rețetarul de Cofetărie din 1963. Acest desert este apreciat pentru gustul său delicios și prezentarea sa spectaculoasa, in mai multe culori - negru, verde, alb, caramel.
IndisponibilSavarină
Gogosi din aluat dospit insiropate cu rom, umplute cu frisca, topping de dulceata acrisoara - 250g +/- Savarina este o prăjitură faimoasa de origine franceză, creată în 1845 de frații Julien, cofetari parizieni în timpul celui de-al Doilea Imperiu, și numită în onoarea celebrului gastronom și scriitor Brillat-Savarin, numele prajiturii facand de asemenea referință la romanul "La Chaumière Savarin"
IndisponibilTarta Fructe de Pădure
Blat de cacao insiropat,crema de vanilie si frisca, acoperit cu fructe de padure si jeleu - 120g +/-
IndisponibilCiocolata de Casa (Fudge de Ciocolata)
Lapte praf, cacao, margarina, zahar - 100g Reteta pe care tatal ne-o facea mie si fratelui meu cand eram mici. Era printre cele mai mari bucurii ale noastre, desi trebuia sa avem rabdare pana se racea, de multe ori peste noapte. Dimineata urmatoare, era ca si cum Craciunul ar fi venit din nou, fugeam la camara si de multe ori nu mai ramanea nimic in urma noastra.
IndisponibilMini Eclere
Gogoși eclere, cremă de vanilie, frișcă, glazură din ciocolată 100 g
IndisponibilPatiserie/Biscuiterie(100g)
Sărățele Tradiționale
Aluat fraged din făină, telemea naturală de vaca si oaie, apă, sare, unt, untură, iaurt gras, ouă, chimen - 100 g Facute dupa rețeta bunicii, cu multa dragoste si produse naturale de la producatori locali.
9,99Ișlere
Biscuiti din aluat fraged, crema de dobos (ciocolata cu unt), glazura de ciocolata - 100g Prajituri mandre, cu personalitate, traditionale in Ardeal. Astia sunt cei doi biscuiti fragezi cu unt si nuca, lipiti cu crema si acoperiti de ciocolata.
11,99Fursecuri cu Dulceata de Caise
Aluat fraged cu unt, umplut cu dulceata de caise - 100 g ( forma biscuitilor poate varia )
8,99Pricomigdale
Fursecuri fragede din faina de migdale, nuca si albus de ou - 100g Seamana la compozitie cu celebrele Macarons, insa se prepara mult mai simplu si nu dau atatea batai de cap gospodinelor. In anii ’80 era criza alimentara si nu prea se gasea nuca, cu atat mai putin migdale, asa ca pricomigdalele ajungeau mai rar pe platourile dulci de sarbatori, alaturi de islere sau de fursecurile fragede cu gem.
IndisponibilCookies
Faina, ouă, zahăr, cacao, vanilie, picături de ciocolată - 100g
IndisponibilTăvălită cu Nucă
Blat insiropat, cu oua, unt si vanilie, glazurat cu ciocolata si nuca -100 g Prajitura românilor este inspirata dupa prăjitura Lamington care este originară din Australia și este făcută din cubulețe de chec sau pandișpan învelite cu un strat exterior de sos de ciocoaltă și „tăvălite” apoi prin miez uscat și măcinat de nucă. Astfel stratul fin de ciocolată cu nuca este absorbit de marginea „buretelui” de chec, fapt care dă prăjiturii o textură distinctivă. Într-o altă variantă a prăjiturii, se pune un strat de cremă sau de gem de căpșuni între două felii de lamington. Exista mai multi posibili creatori ai acestei prajituri, in functie de sursa. Maurice French, profesor emerit de istorie la University of Southern Queensland, cel care a cercetat în detaliu problema, a arătat că este sigur că numele prăjiturii este dat după cel al Lordului Lamington, Guvernator al Statului Queensland între 1896 și 1901. Totuși, profesorul și alți cercetători înclină să creadă că de fapt soția guvernatorului, Lady Lamington, a fost cea care a preparat și servit invitaților această prăjitură cunoscută acum în lumea întreagă.
IndisponibilBilute Punci
Blat, ciocolata, zahar, unt, margarina, nuca, esenta de rom, nuca de cocos - 100g
IndisponibilCornulețe Tradiționale cu Magiun
Aluat fraged cu untură, magiun, zahar pudra - 100g
IndisponibilCele mai populare
Prăjituri Asortate
Oua, nuca, unt, faina, gris, nuca cocos, faina de migdale, margarina, zahar, cacao, ciocolata, vanilie, rom, lamaie, miere, cafea, fondant - 500g Prajiturile asortate sunt sufletul mesei de sarbatori. Printre aceste mici delicii facute dupa retete traditionale se numara, alese aleator, minidobosul, albinita, lamaita, sumeghi, cehoslovacia, ileana, snickers, prajitura cu cafea, bilutele punci, etc.
55,003 Ciocolate
Blat de cacao insiropat cu vanilie, 3 straturi de mousse din Ciocolata belgiana Belcolade 1.neagra(55% cacao)/2.cu lapte(35%cacao)/3.alba(31% cacao), spumate cu frisca naturala - 120g +/- Tortul Trio de Ciocolată este o variantă a bavarezului Trois Chocolats, care a fost creat în Franța în anii 1950. Este o delicatesa perfecta pentru iubitorii de Ciocolata, avand 3 tipuri de Ciocolata Belgiana veritabila.
Indisponibil