Vatra Romana
De uns pe pâine
Trilogie Vatra
Un trio tradițional servit cu foccacia 100 gr., salată de vinete 100 gr., icre de casă 100 gr., hummus 100 gr.
47 00
Cremă de brânză cu anghinare
Cremă de brânză făcută în casă 300 gr., servită cu roșii uscate 50 gr. ȘI ciabatta cu măsline 150gr.
32 00Paté de casă
Paté din ficat de pui făcut după rețetă franțuzească cu hribi 250 gr., servit cu sos de mango 20 gr., brânză de capră 20 gr., dulceață de ceapă 50 gr., dulceață de ardei 30 gr., sos de fructe de pădure 20 gr., salată rucola 30 gr. ȘI pâine de casă 100 gr.
36 00Bruschete V.R. Modern Concept
Le combini cum vrea sufletul tău: cu roșii șI busuioc, cu ton, cu paté de casă sau cu patru tipuri de brânză: pâine 150 gr, roșii 100 gr, ton 100 gr., paté de pui 100 gr., mozzarella 10 gr, gorgonzola 10gr,. Parmezan 10gr., telemea 30 gr., ardei 30 gr., brânză de capră 10 gr., ceapă roșie 10 gr.
32 00
Baba Ganush
un aperitiv facut din pasta de vinete 150g,cu ardei copt 30g , servit cu foccacia 120g si mix de salata 40g
27 00paine pe vatra
Paine pe vatra
8 00Starter
Creveți în panko cu sos sweet chilli
O rețetă tipic japoneză, crevețI tiger în înveliș de panko 250 gr., servițI cu salată mixtă 100 gr. ȘI sos sweet chilli 30 gr.
51 00Supă/Ciorbă
Ciorba zilei
Ciorbă tradițională servită cu chiflă de casă
28 00Gulaș de vită Black Angus
Reducție de sos de roșii cu carne de vită black angus, cu cartofi șI chimen, servită cu chiflă de casă
38 00Supa crema a zilei
Crème de la crème când vine vorba de supe, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, servită cu chiflă / crutoane de casă
25 00Salate
Salată V.R. Modern Concept
Salata casei de care ne este foarte drag, cu sfeclă coaptă 200 gr., prune uscate 50 gr., caise uscate 50 gr., migdale prăjite 30 gr., brânză capră 50 gr., șI reducție de oțet balsamic 30 gr.
41 00Salată Grecească
Salată grecească cu roșii 100 gr., castravețI 50 gr., ardei 50 gr., ceapă roșie 50 gr., măsline 50 gr., brânză feta 100 gr., capere 30 gr., busuioc proaspăt 10 gr., șI crutoane 80 gr
39 00Salată cu ton
Mix de salată verde 150 gr., cu ton 150 gr., ou în crustă crocantă de panko 60 gr. ȘI măsline 30 gr., roșii cherry 30 gr., castravețI 20 gr., ardei 20 gr. ȘI dressing 50 ml
41 00
Salată cu vită
Mix de salată verde, rucola 100 gr., servită cu vrăbioară făcută exact cum îțI place 200gr, cu fulgi de parmezan 30 gr., roșii cherry 50 gr. ȘI reducție de oțet balsamic 10ml
51 00
Salată Caesar
Mix de salată iceberg 150 gr, piept pui 150 gr., roșii cherry 50 gr., sos caesar 50 gr., servită cu ierburi aromatice, crutoane 30 gr. ȘI parmezan 30 gr
38 00Specialitățile V.R. Modern Concept
Tochitură picantă V.R. Modern Concept
Gătită cu carne de la găleată 80 gr., mușchiuleț de porc 100 gr., șI cârnațI de casă 50 gr., în sos de roșii 100 gr., cu ceapă roșie 30 gr., roșii cherry 30 gr., servit cu mămăliguță 150 gr., ardei iute 30 gr. ȘI brânză de casă 80 gr.
48 00Ficăței de pui
Un ansamblu de ficăței de pui 250 gr., în sos demiglace 80 gr. ȘI sos de vin 100 ml. Servit cu cartofi zdrobițI 150 gr. ȘI aromatizațI cu ceapă 50 gr. ȘI usturoi 30 gr.
IndisponibilPlatouri
Platou cu fructe de mare
Ospăț mediteranean cu midii 500 gr., crevețI fritto 150gr., calamari fritto 150 gr., tentacule de calamari 100 gr., barbun 150 gr., servit cu mix de salată 100 gr., sos calypso 80 gr., șI sos aioli 80 gr.
163 00Platou cu brânzeturi și fructe proaspete
Selecțiile perfecte pentru cele mai rafinate vinuri, gorgonzola 80 gr., parmezan 80 gr., cedar 80 gr. ȘI brânză brie 80 gr., struguri proaspețI 100 gr., grisine 30 gr., prosciutto crudo 80 gr., nuci 30 gr. ȘI caise 30 gr.
65 00Platou Vatra Romană
Am adus tradiționalele aripioare 400 gr., carnea de la găleată 200 gr., pieptul de pui 200 gr., cârnații de casă 150 gr., cartofii aromatizațI 150 gr., lângă care punem salata de murături (castravețI si gogoșari ) 150 gr. ȘI nelipsitul sos de usturoi 80 gr.
148 00Paste
Penne Carbonara
Reteța clasică de paste originară din roma cu penne 100 gr., îmbibate într-un amestec delicios de pancetta 100 gr., ou 50 gr., parmezan 50 gr., șI sos gran cucina 100 gr.
39 00Penne al forno cu pui
Penne 100 gr., pregătite la cuptor cu piept de pui 100 gr., șI ciuperci 50 gr., în sos de roșii cu parmezan 50 gr., șI mozzarella 40 gr.
41 00Tagliatelle cu somon
Tagliatelle 100 gr., cu unt 10 gr., somon proaspăt 100 gr., șI capere 20 gr., cu spanac 30 gr., roșii cherry 50 gr., șI parmezan 50 gr.
50 00Spaghete cu fructe de mare
Spaghete 100 gr., cu mix de fructe de mare 200 gr., roșii cherry proaspete 50 gr., șI sos de vin alb 50 ml.
53 00Spaghete bolognese
Spaghete 100 gr. Cu un delicios ragù de vită 150 gr., șI fulgi de parmezan 30 gr.
36 00Spaghete amatriciana
Spaghete 100 gr. Cu pancetta 100 gr., ceapă 30 gr. ȘI usturoi 10 gr., trase în sos de roșii 100 gr. Cu parmezan 30 gr.
38 00Tagliatelle cu trufe și hribi
Tagliatelle 100 gr. Cu hribi 30 gr., pastă de trufe 20 gr., șI ciuperci brune 50 gr., în sos gran cucina 80 gr. Cu parmezan 30 gr.
40 00Risotto
Risotto cu creveți și dovlecei
Orez risotto 150 gr. Gătit lent cu crevețI 150 gr. ȘI dovlecei 80 gr.
51 00Risotto cu pui și trufe
Orez risotto 150 gr. Gătit lent cu pui 150 gr. ȘI cremă de trufe 30 gr., roșii uscate 30 gr. ȘI spanac 30 gr.
48 00Burger
Burger V.R. Modern Concept
Carne de vită 180 gr. Făcută exact cum îțI place, salată verde 50 gr., bacon crocant 20 gr., brânză cedar 20 gr., inele crocante de ceapă 20 gr., sos calypso 50 gr. ȘI sos barbeque 50 gr., toate într-o chiflă pufoasă 100 gr, servită cu cartofi wedges 150 gr.
50 00
Burger de vită picant
Carne de vită 180 gr. Făcută exact cum îțI place, salată rucola 50 gr., jalapeño 30 gr., bacon crocant 20 gr., brânză cedar 20 gr., șI sos barbeque 50 gr., toate într-o chiflă pufoasă 100 gr, servită cu cartofi wedges 150 gr.
52 00Burger de pui
Carne de pui crispy 180 gr., salată iceberg 50 gr., ardei copt 30 gr., brânză cedar 20 gr., ceapă roșie 30 gr., șI sos calypso 50 gr., toate într-o chiflă pufoasă 100 gr, servită cu cartofi wedges 150 gr.
43 00Vită
Mușchi de vită
Cea mai valoroasă piesă din carcasa de vită, mușchiul de vită 250 gr, pe care îl servim cu piure de cartofi proaspețI 150 gr., pe un pat de sos de muștar 80 gr., cu sparanghel tras în unt 70 gr. ȘI sos pesto 10 gr.
108 00
Schnitzel Milanez
Tradiționalul șnițel din carne de vită 150 gr, alături de cartofi aromatizațI 150 gr. ȘI salată de ardei copt 80 gr., servit cu sos calypso 50 gr. ȘI cremă de brânză 30 gr.
73 00Antricot de vită
Antricot de vită fasonat 300 gr. Servit cu legume la grătar, ardei, ciuperci, ceapă roșie, dovlecei, roșii cherry 250 gr. ȘI sos de piper verde 50 gr.
IndisponibilPui & Rață
Schnitzel Concept
Piept de pui în crustă crispy 260 gr., servit cu cartofi proaspăt prăjițI 100 gr. ȘI sos aioli cu usturoi 50 gr.
43 00Pui Supreme
Piept de pui 200 gr., servit cu piure fin de cartofi 200 gr., șI sos demiglace 80 gr. Făcut lent cu ceapă 30 gr.
48 00Aripioare de pui picante
Cele mai râvnite aripioare de pui 250 gr. Servite cu delicioșii cartofi deepers 150 gr. ȘI sos calypso 50 gr. Făcut în casă
38 00Pulpă de rață confiată
Printre specialitățile casei avem pulpă de rață confiată 200 gr., cu piure de cartofi dulci 150 gr., coulis de mango șI fructe de pădure 30 gr.
55 00
Porc
Mușchiuleț de porc
Cea mai fină carne a porcului, mușchiulețul de porc 200 gr. Servit cu piure afumat 200 gr. ȘI sos de ciuperci cu cremă de trufe 80 gr
53 00
Coaste de porc BBQ
Gătim în sos barbeque făcut în casă 400 gr de costițe de porc șI le servim cu salată coleslaw 50 gr. ȘI cartofi wedges 150 gr.
58 00Porc Rack
Vestitul nostru cotlet de porc 400 gr., lângă care servim cartofi la cuptor 150 gr. ȘI sos tzatziki 100 gr.
70 00Pește și fructe de mare
Somon în crustă de susan
Filet de somon tras în unt 220 gr., servit în crustă de susan, șI risotto cu parmezan, dovlecei, ardei șI ciuperci 270 gr
68 00
Doradă la grătar
Printre cei mai buni pești din marea mediterană, dorada 300/400 gr., servită cu cartofi la cuptor 150 gr., șI sos de capere 80 gr.
63 00Paella cu fructe de mare (pentru 2 persoane)
Un mix delicios de fructe de mare 400 gr. ȘI piept de pui 100 gr. Preparate lent cu orez 300 gr., ceapă 50 gr., ardei 50 gr., mazăre 30 gr. ȘI celebrele condimente șofran 2 gr. ȘI turmeric 2 gr.
103 00Tigaie picantă cu fructe de mare
Mix de fructe de mare 350 gr., în sos roșu ardei 30 gr., roșii 50 gr., ceapă 30 gr., ardei iute 30 gr., usturoi 30 gr. Servit cu focaccia făcută-n casă100 gr.
60 00Midii în sos roșu sau în sos de vin
Punem 500 gr de midii în 150 gr din sosul pe care țI-l dorești, fie sos de roșii, fie sos de vin, împreună cu ardei 50 gr., usturoi 20 gr., apio 20 gr., șI puțin ardei iute, pe care țI le servim cu felii de pâine prăjită 50 gr.
68 00Saganaki de creveți cu midii
Rețeta noastră ca o amintire a vacanței din grecia, cu 180 gr de crevețI șI midii, ceapă 50 gr., ardei 30 gr., măsline 30 gr., sos roșu 150 gr., șI tradiționala brânză feta 60 gr. Servită cu focaccia proaspătă 100 gr.
51 00Pizza
Pizza Capriciosa
Șuncă 50 gr., mozzarella 100 gr., ardei 20 gr., ciuperci 20 gr. ȘI sosul nostru de pizza 30 gr. Pe blatul de la vatra romană 250 gr.
42 00Pizza Salami
Salami 100 gr., mozzarella 100 gr. ȘI sosul nostru de pizza 30 gr. Pe blatul de la vatra romană 250 gr.
42 00Pizza Prosciutto
Prosciutto 100 gr., mozzarella 100 gr. ȘI sosul nostru de pizza 30 gr. Pe blatul de la vatra romană 250 gr.
42 00Pizza Caprese
Mozzarella 100 gr., roșii proaspete 30 gr., șI frunze de busuioc 5 gr. Cu sosul nostru de pizza 30 gr. Pe blatul de la vatra romană 250 gr.
38 00Pizza Quattro Formaggi
Mozzarella 100 gr., parmezan 50 gr., brie 50 gr., gorgonzola 50 gr. Pe blatul de la vatra romană 250 gr.
42 00Focaccia
250 g
10 00Foccacia cu mozzarella
280 g
13 00Foccacia cu parmezan
280 g
13 00Garnituri & Salate
Cartofi prăjiți
Cartofi
18 00Orez basmati cu legume
Orez
18 00Soté de ciuperci
Ciuperci
18 00Piure
Piure
18 00Piure cu trufe
PIURE CU TRUFE
18 00Legume la grătar
Legume
23 00Salată de murături
Gogoșari șI castravețI
18 00Salată asortată cu roșii, ardei și castraveți
salata cu rosii.castraveti.ardei
18 00Salată verde cu lămâie
Salata
18 00Salată de castraveți proaspeți și ceapă roșie
Salata
18 00Sosuri
Sos calypso
maioneza cu ketchup
7 00Sos aioli
maioneza cu usturoi
7 00Sos dulce
sos de rosii dulce
7 00Sos picant
sos rosii picant
7 00Ketchup dulce
Ketchup
7 00Ketchup picant
Ketchup
7 00Sos chilli Mayo
sos
7 00Sos maioneză
sos
7 00Desert
Lavacake
O abundență de ciocolată à la vatra romană, cu înghețată de vanilie șI topping de caramel
24 00Mille Feuille
Rețeta clasică franțuzească extrem de fină șI aromată cu migdale, cremă de vanilie șI fructe de pădure
21 00Black Cheesecake
Un blat atipic șI spectaculos, cu o cremă fină de brânză șI dulceață de afine făcută în casă
28 00Tort de mere cu nucă
Tradiționalul desert de mere, care îmbină gustul copilăriei cu conceptul modern
28 00