Popina Bucatarie Locala
Zemuri
Ciorba de pui a la Grec
Zeamă ca în Dobrogea, acrită cu borș, pătrunjel și leuștean din belșug, cu perișoare făcute în casă doar din somn, șalău și o atingere de afumătură de pește. 400gr
32,00De început
Salată cu piept de pui marinat in ayran
Mix de salată, piept de pui marinat în ayran, iaurt, morcov, castraveți, dressing de muștar, hrean și miere. 450gr
52,00Cremă de hribi gratinată cu brânză dură (2 – 3 pers)
Hribii, ciupercile, bureții – ingrediente atât de folosite în bucătăria românească, deoarece natura ni le-a oferit din plin, iar neamul nostru a învățat să le sorteze și să le gătească. Noi le-am tartinat ca un pate, apoi le-am băgat la cuptor. 300gr
36,00Piperchi
Mâncare tradițională aromână, cu ardei trași la tigaie (piperchi = ardei, targasiti = prăjiți), roșii și brânză telemea de oaie, noi i-am mai pus și puțin busuioc, să ne fie cu iertare, o servim rece după ce aromele au avut timp suficient să se îmbine. 200gr
34,00Șuberek
Adaptat după “Chebureki”, preparatul tătăresc cu umplutură de carne tocată, savurat pe străzile Constanței înainte ca “street food-ul” să fie la modă. Îl servim alături de iaurt infuzat cu mentă. 300 gr
40,00Pește& co
Pârjoale din mix de vinete coapte cu pește pe pat de iaurt grecesc cu mentă și legume pe plită
Preparat inspirat din scrierile lui Haya Molcho de la NENI, culegătoare de rețete de prin Balcani si Orientul Mijlociu, mixează aici elemente atât de proprii balcanicilor, carnea tocată, vinetele și iaurtul într-o abordare ușoar îndrăzneață dar care uimește prin îmbinarea aromelor. 350gr
64,00Garitha saganaki (saganaki de creveți)
Termenul de Saganaki vine de la “sagana” adică tigaia în care sunt gătite mai multe versiuni de saganaki, dar adevărul este că nu ai nevoie de o tigaie specială pentru acest preparat, ci ingrediente de calitate și dragostea autentic grecească pentru mâncare. Noi frigem creveții, apoi îi stingem cu vin, adăugăm sosul roșu cu fel de fel de mirodenii, mai punem și ceva bucăți de brânză feta și le dăm pe toate la cuptor în vas de lut roșu. 300gr
74,00Midii de Marea Neagră în sos roșu
Din fericire, marea ni le dă din plin și fiecare bucătăraș de pe litoral le gătește după pofta inimii. Noi le facem cu sos roșu, busuioc, pătrunjel, puțin usturoi, ardei și roșii făcute cuburi. 800gr
64,00File de biban la tigaie cu paste proaspete, sos de vin cu unt, șofrănel și citrice
Cu toții iubim pastele și mai toate popoarele au experimentat cu tăițeii iar abordarea noastră dobrogeană trebuia să includă neapărat și rodul mării. 400gr
70,00Paste proaspete cu midii de Marea Neagră și creveți cu sos de unt cu vin și salvie
Am tot experimentat cu acest sos de unt, vin și salvie dar cel mai bine îi vine cu ce ne oferă mările și oceanele. E o bucuruie să vezi cum elemente atât de simple pot compune bucate ce la porți cu tine mult timp după ce ai spus “sărut-mâna pentru masă”. Pastele, ca și cele de mai sus, sunt produse artizanal în Constanța. 450gr
78,00Vegetarian
Melitzanes Imam
Mâncărică grecească din vinete și tomate, adică vegetariană. Dar nu o gătim ca frații eleni, am pus-o în vas de lut de Horezu, cu sos roșu, ierburi și brânză feta și i-am dat căldură și timp. 300gr
56,00Fel principal
Kotopoulo lemonato
Pulpă de pui gătită în stil grecesc pe pat de cartofi și zucchini cu sos acrișor de lămâie și ierburi aromatice. Am tot repetat-o de-a lungul meniului nostru, grecii gătesc simplu, aproape intuitiv, dar asta nu șterge deloc din stralucirea preparatelor, ci mai degrabă activează un soi de nostalgie a simplității cu care și noi, cei de pe aceste meleaguri am crescut. 400gr
58,00Mușchiuleț de porc cu mix de hribi și ciuperci perpelite
Să existe oare o asociere de cuvinte mai românească de atât în gastronomie? Până avem un răspuns, vă mai spunem că am pus și sos de usturoi, dacă era nevoie de un argument în plus. 350 gr
66,00Colțunași de vită șezuți în piure de hribi și roșii coapte
Slăbiciunea esticilor pentru carnea tocată în aluat nu cunoaște granițe: o fac și polonezii, o fac și ucrainienii, o facem și noi, o fac și grecii. Mâncarea ne unește, ce ne diferențiază este amestecul de mirodenii. 300gr
66,00Cârnați de la sirieni cu sos de rodie și nucă
Cârnați proaspeți, ușor picanți, de la prietenii noștri sirieni ce ne pregătesc carnea zi de zi, fripți în tigaie în sos acrișor de rodie, ușor crocant de la nuca din Piața Griviței, desăvârșiți cu iaurt infuzat cu mentă. 300gr
54,00Frigărui Köfte
Chifteluțe din carne de berbecuț cu mirodenii, pe frigăruie – gătite pe plită, cu iaurt gras și spanac proaspăt, Köfte la turci e aproape sinonim cu invitația de a împarți mâncarea între prieteni, ceea ce vă dorim. 370 gr
68,00Cotlet de berbecuț cu cartofi cu usturoi și rozamarin și sos de boabe de muștar
Deși foarte gustoasă carnea de berbecuț asa cum a fost ea făurită, am ales să marinăm cotletul de berbecuț într-un mix de mirodenii care să îi confere unicitate în variația de abordări ale acestui preparat clasic. Implicăm în acest dans al mirodeniilor: cimbrișorul, oregano, chimionul, usturoiul, coriandrul, ceapa și rozmarinul. 450 gr
140,00Pentru cei mici
Mini șnițele de piept de pui alături de cartofi zdrobiți și smântână acră. 250 gr
52,00Complementare
Cartofi copți – prăjiți
150 gr
24,00Cartofi noi zdrobiți, cu mirodenii și smântână
200 gr
28,00Legume pe plită și sos alioli verde
200 gr
28,00Salată de varză albă, apio și kapia
Nu e casă românească fară salată de varză albă frecată, noi am zis să îi mai dăm ceva culoare cu niște kapia și savoare cu tulpini apio. 200 gr
22,00Salată Greca
Roșii de grădină, branza Feta, masline Kalamata, ofegani, castravete și ceapă verde. 200 gr
38,00Baghetă secară
100gr
7,00Pâine cu maia
100gr
7,00Dulce
Tort de curmale și caramel sărat
Blat cu arome orientale din nucă, caise uscate, scorțișoară, curmale, caramel de casă și cremă cu cardamom. 180gr
36,00Tort de casă cu vișine, trei tipuri de ciocolată în texturi diferite și sos citric cu scorțișoară
200 gr
40,00