Adaugă adresa ta
Caută
Caută
Coș
De început Pește& co Vegetarian Fel principal Complementare Dulce
Popina Bucatarie Locala cover image
Popina Bucatarie Locala logo

Popina Bucatarie Locala

Detalii Detalii Vezi detalii

4 99 Lei

Transport

Momentan indisponibil

Livrare
Comanda minimă este 20 lei, iar pentru comenzi mai mici de 40 lei se aplică o supra-taxă.
|
Se aplică taxa de servicii operaționale
Da
Ridicare personală
Închide la 21:45

De început

Salată cu piept de pui marinat in ayran

Mix de salată, piept de pui marinat în ayran, iaurt, morcov, castraveți, dressing de muștar, hrean și miere.  450gr

48 00 
Salată de icre de crap (2 – 3 pers)

Lăsăm occidentalii să se bucure de caviar, noi – esticii, am învățat că putem face delicii și din măruntaie mai puțin importante. Cu ceapă verde, masline Kalamata (că așa am văzut noi la greci) și lămâie lângă, după gust.  220 g

32 00 
Cremă de hribi gratinată cu brânză dură (2 – 3 pers)

Hribii, ciupercile, bureții – ingrediente atât de folosite în bucătăria românească, deoarece natura ni le-a oferit din plin, iar neamul nostru a învățat să le sorteze și să le gătească. Noi le-am tartinat ca un pate, apoi le-am băgat la cuptor.  300gr

34 00 
Șuberek

Adaptat după “Chebureki”, preparatul tătăresc cu umplutură de carne tocată, savurat pe străzile Constanței înainte ca “street food-ul” să fie la modă. Îl servim alături de iaurt infuzat cu mentă.  300 gr

38 00 
Piperchi

Mâncare tradițională aromână, cu ardei trași la tigaie (piperchi = ardei, targasiti = prăjiți), roșii și brânză telemea de oaie, noi i-am mai pus și puțin busuioc, să ne fie cu iertare, o servim rece după ce aromele au avut timp suficient să se îmbine.  200gr

Indisponibil
Trei creme din trei zări

Cremă de vinete cu ardei copți kapia asta este de-a noastră deși se mai laudă și alte popoare că o au.  Tarator cremă inspirată de supa rece de legume cu iaurt a vecinilor Bulgari, tragem morcovi și dovlecei la tigaie cu puțin usturoi, apoi îi lăsăm să se liniștească într-un mix de iaurt cu mărar și puțină maioneză.  Hummus cu muguri de pin asta este de la Sirieni și o servim așa cum le place lor cel mai mult.  300gr

Indisponibil

Pește& co

Mici de pește de la Jurilovca cu cartofi copți prajiți

Bucate încercate pentru prima oară la o familie de lipoveni autentici din Jurilovca. Nu am reușit să obținem rețeta a carei secret se află în sânul familiei de mai bine de 50 de ani, dar am reușit să îi convingem să ne pregătească si nouă mixul de carne pentru a ne bucura proprii oaspeți.  350 gr

68 00 
File de biban la tigaie cu paste proaspete, sos de vin cu unt, șofrănel și citrice

Cu toții iubim pastele și mai toate popoarele au experimentat cu tăițeii iar abordarea noastră dobrogeană trebuia să includă neapărat și rodul mării.  400gr

60 00 
Pârjoale din mix de vinete coapte cu pește pe pat de iaurt grecesc cu mentă și legume pe plită

Preparat inspirat din scrierile lui Haya Molcho de la NENI, culegătoare de rețete de prin Balcani si Orientul Mijlociu, mixează aici elemente atât de proprii balcanicilor, carnea tocată, vinetele și iaurtul într-o abordare ușoar îndrăzneață dar care uimește prin îmbinarea aromelor.  350gr

Indisponibil
Garitha saganaki (saganaki de creveți)

Termenul de Saganaki vine de la “sagana” adică tigaia în care sunt gătite mai multe versiuni de saganaki, dar adevărul este că nu ai nevoie de o tigaie specială pentru acest preparat, ci ingrediente de calitate și dragostea autentic grecească pentru mâncare. Noi frigem creveții, apoi îi stingem cu vin, adăugăm sosul roșu cu fel de fel de mirodenii, mai punem și ceva bucăți de brânză feta și le dăm pe toate la cuptor în vas de lut roșu.  300gr

Indisponibil

Vegetarian

Melitzanes Imam

Mâncărică grecească din vinete și tomate, adică vegetariană. Dar nu o gătim ca frații eleni, am pus-o în vas de lut de Horezu, cu sos roșu, ierburi și brânză feta și i-am dat căldură și timp.  300gr

48 00 

Fel principal

Kotopoulo lemonato

Pulpă de pui gătită în stil grecesc pe pat de cartofi și zucchini cu sos acrișor de lămâie și ierburi aromatice. Am tot repetat-o de-a lungul meniului nostru, grecii gătesc simplu, aproape intuitiv, dar asta nu șterge deloc din stralucirea preparatelor, ci mai degrabă activează un soi de nostalgie a simplității cu care și noi, cei de pe aceste meleaguri am crescut.  400gr

48 00 
Mușchiuleț de porc cu mix de hribi și ciuperci perpelite

Să existe oare o asociere de cuvinte mai românească de atât în gastronomie? Până avem un răspuns, vă mai spunem că am pus și sos de usturoi, dacă era nevoie de un argument în plus.  350 gr

58 00 
Colțunași de vită șezuți în piure de hribi și roșii coapte

Slăbiciunea esticilor pentru carnea tocată în aluat nu cunoaște granițe: o fac și polonezii, o fac și ucrainienii, o facem și noi, o fac și grecii. Mâncarea ne unește, ce ne diferențiază este amestecul de mirodenii.  300gr

52 00 
Cotlet de berbecuț cu cartofi cu usturoi și rozamarin și sos de boabe de muștar

Deși foarte gustoasă carnea de berbecuț asa cum a fost ea făurită, am ales să marinăm cotletul de berbecuț într-un mix de mirodenii care să îi confere unicitate în variația de abordări ale acestui preparat clasic. Implicăm în acest dans al mirodeniilor: cimbrișorul, oregano, chimionul, usturoiul, coriandrul, ceapa și rozmarinul.   450 gr

115 00 
Cârnați de la sirieni cu sos de rodie și nucă

Cârnați proaspeți, ușor picanți, de la prietenii noștri sirieni ce ne pregătesc carnea zi de zi, fripți în tigaie în sos acrișor de rodie, ușor crocant de la nuca din Piața Griviței, desăvârșiți cu iaurt infuzat cu mentă.  300gr

Indisponibil

Complementare

Cartofi copți – prăjiți

150 gr

22 00 
Cartofi noi zdrobiți, cu mirodenii și smântână

200 gr

24 00 
Legume pe plită și sos alioli verde

200 gr

26 00 
Salată de varză albă, apio și kapia

Nu e casă românească fară salată de varză albă frecată, noi am zis să îi mai dăm ceva culoare cu niște kapia și savoare cu tulpini apio.   200 gr

20 00 
Salată din grădina de vară

Roșii de grădină, castravete și ceapă verde.  200 gr

20 00 
Baghetă secară

100gr

7 00 
Pâine cu maia

100gr

7 00 

Dulce

Tort de casă cu vișine, trei tipuri de ciocolată în texturi diferite și sos citric cu scorțișoară

200 gr

38 00 
Tort de curmale și caramel sărat

Blat cu arome orientale din nucă, caise uscate, scorțișoară, curmale, caramel de casă și cremă cu cardamom.  180gr

Indisponibil