Adaugă adresa ta
Caută
Caută
Coș
Zemuri De împărțit Pește& co Fel principal Salate Complementare Dulce
Popina Bucatarie Locala cover image
Popina Bucatarie Locala logo
Popina Bucatarie Locala
Detalii Detalii Vezi detalii

4 99 Lei

Livrare de la

Momentan partenerul nu livrează la adresa selectată

Ajunge în
Da
Ridicare personală
Comanda minima este 20 lei, iar pentru comenzi mai mici de 30 lei se aplica o supra-taxa.
Închide la 21:00

Zemuri

Goroshnitsa

Supă lipovenească cu fasole și afumătură, oarecum inspirată din bucătăria turcească, dar răstălmăcită de așa natură încât au pus ciolan de porc, și pentru gust, dar și să facă în ciudă 500

26 00 
Borș de perișoare din pește cu smântână

Zeamă ca în Dobrogea, acrită cu borș, cu perișoare făcute în casă doar din somn, șalău și o atingere de somon. 400

28 00 
Supă picantă de midii în cochilie, rapane șI crevețI

Supă de roșii, legume și plante aromatice alături de darul mării: rapane, creveți și midii în cochilie. 500

30 00 

De împărțit

Acika

Un “meze”, cum îi spun turcii, mult mai popular în estul îndepărtat al Țării Semilunei, compus în fel și chip, dar mereu cu pastă de tomate și ardei roșu. Noi îi mai adăugăm nucă, sirop de rodie, mentă și pătrunjel, numa’ bună de întins pe pâine. 150 g

20 00 
Piperchi

Mâncare tradițională aromână, cu ardei trași la tigaie (piperchi = ardei, targasiti = prăjiți), roșii și brânză telemea de oaie, noi i-am mai pus și puțin busuioc, să ne fie cu iertare, o servim rece după ce aromele au avut timp suficient să se îmbine. 200 g

26 00 
Cremă de hribi gratinată cu brânză dură (2 – 3 pers)

Hribii, ciupercile, bureții – ingrediente atât de folosite în bucătăria românească, deoarece natura ni le-a oferit din plin, iar neamul nostru a învățat să le sorteze și să le gătească. Noi le-am tartinat ca un pate, apoi le-am băgat la cuptor. 300 g

30 00 
Salată de icre de crap (2 – 3 pers)

Lăsăm occidentalii să se bucure de caviar, noi – esticii, am învățat că putem face delicii și din măruntaie mai puțin importante. Cu ceapă roșie sau verde și lămâie lângă, după gust 220 g

28 00 
Zacuscă pește (2 pers)

Originară de la ruși (zafiusfia = gustare), populară prin Balcani, în Dobrogea am adăugat și pește că era din plin, să ne bucure gustul și peste iarnă când pescuitul devenea mai dificil. 150g

26 00 
Gustare pescărească (4 -6 pers)

Deși am crescut între mare și Dunăre, parcă nu am căpătat încă obiceiul să aranjăm o gustare pescărească, dar nu e niciodată prea tărziu să învățăm: pastramă de crap argintiu, sardeluță, icre de crap, zacuscă de pește. 550 g

90 00 

Pește& co

Midii de marea neagră în sos roșu

Din fericire, marea ni le dă din plin șI fiecare bucătăraș de pe litoral le gătește după pofta inimii. Noi le facem cu sos roșu, busuioc, pătrunjel, puțin usturoi, ardei șI roșii făcute cuburi. 900 g

46 00 
Midii de marea neagră în sos alb

Cum am menționat șI mai sus, fiecare bucătăraș de pe litoral le gătește după pofta inimii. Colegii nostril au un sos cu mult unt, vin, pesto, apio, lămâie, puțin usturoi șI pătrunjel. 900 g

59 00 
TăIței proaspețI cu rapane în stil aop

Paste proaspete făcute în constanța, rapane din marea neagră șI sos catifelat, ușor picant. 250 g

34 00 
File de biban cu paste proaspete in sos de vin

Cu toții iubim pastele șI mai toate popoarele au experimentat cu tăIțeii iar abordarea noastră dobrogeană trebuia să includă neapărat șI rodul mării. 300 g

56 00 
Calamar pane cu sos de unt, busuioc șI limetă

Prin meniul nostru vom încerca mereu să onorăm șI “street food”-ul popoarelor a căror bucătărie ne-a influențat, de data asta inelele de calamar de pe străduțele greciei ne-au atras atenția, prăjite în aluat ușor picant cu sos cremos șI acrișor. 200 g

32 00 
Calamari, rapane șI midii în stil stifado

Stifado este o tocaniță greceasca, gătită lent, plină de savoare, aici gătită cu rapane, midii în cochilie, calamar șI vânătă. 350 g

38 00 
Plăcinta pescarului cu ayran

Mixul nostru de carne tocată de pește doar din somn, șalău șI o atingere de somon, cu puțină ceapă, mentă, piper, prinse în aluat uns cu ou bătut șI dat la cuptor. Recomandăm o gură de ayran după fiecare îmbucătură de plăcintă. 300 gr

44 00 
Dacă burgerul era din deltă

Da, a trebuit să ne imaginăm șI asta, că până la urmă tot o fi fost un pescar ce a pus o chiftea din carne de pește între două felii de pâine să aibă pachet înainte de a urca în lotcă șI a recolta darul apelor. Îl facem cu chiftea din amestecul de pește despre care v-am mai vorbit, sos din maioneză, hrean șI castravețI sălbatici murațI, cheddar, salată șI niște cartofi copțI prăjițI lângă. 450 g

58 00 

Fel principal

Vinete din rai

Vinete coapte dumnezeiește, cu sos de iaurt, mentă șI rodie proaspătă aruncată peste, o rețetă la intersecția dintre propunerile lui exarhu șI ottolenghi. 350 g

35 00 
Melitzanes imam

Mâncărică grecească din vinete șI tomate, adică vegetariană. Dar nu o gătim ca frații eleni, am pus-o în vas de lut de horezu, cu sos roșu, ierburi șI brânză feta șI I-am dat căldură șI timp. 300 g

42 00 
Piroști cu cheag de brânză în sos fin de unt

Aluat frământat cu branză proaspătă, gătit în stil lipovenesc, în cremă de unt, în care am tăvălit șI ceva telemea de oaie, așa cum ne-am amintit-o din copilăria petrecută în satele mai izolate ale dobrogei. 200 g

38 00 
Suberek

Adaptat după “cheburefii”, preparatul tătăresc cu umplutură de carne tocată, savurat pe străzile constanței înainte ca “street food-ul” să fie la modă. Îl servim alături de iaurt infuzat cu mentă. 300 g

36 00 
Frigarui köfte

Chifteluțe din carne de berbecuț cu mirodenii, pe frigăruie – gătite pe plită, cu iaurt gras șI spanac proaspăt, köfte la turci e aproape sinonim cu invitația de a împarțI mâncarea între prieteni, ceea ce vă dorim. 370 g

46 00 
CârnațI de la sirieni cu sos de rodie șI nucă

CârnațI proaspețI, ușor picanțI, de la prietenii noștri sirieni ce ne pregătesc carnea zi de zi, fripțI în tigaie în sos acrișor de rodie, ușor crocant de la nuca din piața griviței, desăvârșIțI cu iaurt infuzat cu mentă. 300 g

36 00 
Mușchiuleț de porc cu mix de hribi șI ciuperci perpelite

Să existe oare o asociere de cuvinte mai românească de atât în gastronomie? Până avem un răspuns, vă mai spunem că am pus șI sos de usturoi copt, dacă era nevoie de un argument în plus 350 g

48 00 
Afelia

Cotlet de porc gătit în stil cipriot, marinat în vin roșu cu miere, dafin șI rozamarin, servit alături cu mămăligă friptă în unt șI castravețI sălbatici murațI. 450 g

50 00 
Cotlet de vițel șI cartofi copțI – prăjițI

Noi îl gătim mediu, ținem carnea suculentă, roz la culoare. Daca îl preferațI bine făcut, dațI- ne de veste. 500 g

180 00 
Pentru cei mici

Mini șnițele de piept de pui alături de cartofi zdrobițI șI smântână acră 250 g

38 00 

Salate

Salată din grădina de vară

Roșii de grădină, castravete și ceapă verde. 200 g

15 00 
Salată de varză albă, apio șI kapia

Nu e casă românească fară salată de varză albă frecată, noi am zis să îi mai dăm ceva culoare cu niște fiapia și savoare cu tulpini apio. 200 g

15 00 
Salată grecească

Cu Feta, mazăre, spanac și puțină mentă. Nu i-au dat nume, pentru că a fost făcută cu ce era la îndemână, în purul stil grecesc 220 g

36 00 
Salată rucola, portocală, curmale șI nuci

Am zis să încercăm și o salată mai atipică, o intersecție de ingrediente contraintuitive, ca mixul de popoare ce conviețuiesc în Dobrogea. 200 g

24 00 
Salată cu piept de pui marinat in ayran

Mix de salată, piept de pui marinat în ayran, iaurt, sfeclă coaptă, castraveți, dressing de muștar, hrean și miere. 450g

42 00 

Complementare

Cartofi noi zdrobițI, cu mirodenii

200 g

18 00 
ServițI cu cremă de smântână acrăcartofi copțI – prăjițI

150 g

15 00 
Legume pe plită

200 g

20 00 
Stropite cu ulei aromat șI mirodeniimămăligă friptă în unt

150 g

8 00 
Pâine cu maia

100 g

7 00 
Mujdei de usturoi

40 ml

4 00 

Dulce

Blini cu cremă de brânză șI fructe

Clătite rusești cu cremă de brânză dulce și fructe de pădure. 200 g

30 00 
Tort de curmale șI caramel sărat

Blat cu arome orientale din nucă, caise uscate, scorțișoară, curmale servit cu caramel de casă și cremă cu cardamom. 180 g

28 00 
Mozaic de ciocolată albă

Inspirați de mozaicul din Piață Ovidiu, am creat încântare pentru iubitorii de dulce, așezată pe un sos acrișor de zmeură și limetă, făcut în casă 150g

30 00