Adaugă adresa ta
Caută
Caută
Coș
De început Pește& co Fel principal Complementare
Popina Bucatarie Locala cover image
Popina Bucatarie Locala logo

Popina Bucatarie Locala

Detalii Detalii Vezi detalii

4 99 lei

Transport
Comandă de min. 40 lei pentru a evita costuri adiționale
|
Se aplică taxa de servicii operaționale
Da
Ridicare personală
Momentan indisponibil

De început

Salată cu piept de pui marinat in ayran

Mix de salată, piept de pui marinat în ayran, iaurt, morcov, castraveți, dressing de muștar, hrean și miere.  450gr

52,00 
Salată cu piept de pui marinat in ayran image
Cremă de hribi gratinată cu brânză dură (2 – 3 pers)

Hribii, ciupercile, bureții – ingrediente atât de folosite în bucătăria românească, deoarece natura ni le-a oferit din plin, iar neamul nostru a învățat să le sorteze și să le gătească. Noi le-am tartinat ca un pate, apoi le-am băgat la cuptor.  300gr

36,00 
Cremă de hribi gratinată cu brânză dură (2 – 3 pers) image
Piperchi

Mâncare tradițională aromână, cu ardei trași la tigaie (piperchi = ardei, targasiti = prăjiți), roșii și brânză telemea de oaie, noi i-am mai pus și puțin busuioc, să ne fie cu iertare, o servim rece după ce aromele au avut timp suficient să se îmbine.  200gr

34,00 
Piperchi image
Șuberek

Adaptat după “Chebureki”, preparatul tătăresc cu umplutură de carne tocată, savurat pe străzile Constanței înainte ca “street food-ul” să fie la modă. Îl servim alături de iaurt infuzat cu mentă.  300 gr

40,00 
Șuberek image

Pește& co

File de biban la tigaie cu paste proaspete, sos de vin cu unt, șofrănel și citrice

Cu toții iubim pastele și mai toate popoarele au experimentat cu tăițeii iar abordarea noastră dobrogeană trebuia să includă neapărat și rodul mării.  400gr

70,00 
File de biban la tigaie cu paste proaspete, sos de vin cu unt, șofrănel și citrice image
Garitha saganaki (saganaki de creveți)

Termenul de Saganaki vine de la “sagana” adică tigaia în care sunt gătite mai multe versiuni de saganaki, dar adevărul este că nu ai nevoie de o tigaie specială pentru acest preparat, ci ingrediente de calitate și dragostea autentic grecească pentru mâncare. Noi frigem creveții, apoi îi stingem cu vin, adăugăm sosul roșu cu fel de fel de mirodenii, mai punem și ceva bucăți de brânză feta și le dăm pe toate la cuptor în vas de lut roșu.  300gr

Indisponibil
Garitha saganaki (saganaki de creveți)  image
Paste proaspete cu midii de Marea Neagră și creveți cu sos de unt cu vin și salvie

Am tot experimentat cu acest sos de unt, vin și salvie dar cel mai bine îi vine cu ce ne oferă mările și oceanele. E o bucuruie să vezi cum elemente atât de simple pot compune bucate ce la porți cu tine mult timp după ce ai spus “sărut-mâna pentru masă”. Pastele, ca și cele de mai sus, sunt produse artizanal în Constanța.  450gr

Indisponibil
Paste proaspete cu midii de Marea Neagră și creveți cu sos de unt cu vin și salvie   image

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu mix de hribi și ciuperci perpelite

Să existe oare o asociere de cuvinte mai românească de atât în gastronomie? Până avem un răspuns, vă mai spunem că am pus și sos de usturoi, dacă era nevoie de un argument în plus.  350 gr

66,00 
Mușchiuleț de porc cu mix de hribi și ciuperci perpelite  image
Colțunași de vită șezuți în piure de hribi și roșii coapte

Slăbiciunea esticilor pentru carnea tocată în aluat nu cunoaște granițe: o fac și polonezii, o fac și ucrainienii, o facem și noi, o fac și grecii. Mâncarea ne unește, ce ne diferențiază este amestecul de mirodenii.  300gr

66,00 
Colțunași de vită șezuți în piure de hribi și roșii coapte image
Frigărui Köfte

Chifteluțe din carne de berbecuț cu mirodenii, pe frigăruie – gătite pe plită, cu iaurt gras și spanac proaspăt, Köfte la turci e aproape sinonim cu invitația de a împarți mâncarea între prieteni, ceea ce vă dorim.   370 gr

68,00 
Frigărui Köfte image
Cotlet de berbecuț cu cartofi cu usturoi și rozamarin și sos de boabe de muștar

Deși foarte gustoasă carnea de berbecuț asa cum a fost ea făurită, am ales să marinăm cotletul de berbecuț într-un mix de mirodenii care să îi confere unicitate în variația de abordări ale acestui preparat clasic. Implicăm în acest dans al mirodeniilor: cimbrișorul, oregano, chimionul, usturoiul, coriandrul, ceapa și rozmarinul.   450 gr

140,00 
Cotlet de berbecuț cu cartofi cu usturoi și rozamarin și sos de boabe de muștar image
Pentru cei mici

Mini șnițele de piept de pui alături de cartofi zdrobiți și smântână acră.  250 gr

52,00 
Pentru cei mici  image
Kotopoulo lemonato

Pulpă de pui gătită în stil grecesc pe pat de cartofi și zucchini cu sos acrișor de lămâie și ierburi aromatice. Am tot repetat-o de-a lungul meniului nostru, grecii gătesc simplu, aproape intuitiv, dar asta nu șterge deloc din stralucirea preparatelor, ci mai degrabă activează un soi de nostalgie a simplității cu care și noi, cei de pe aceste meleaguri am crescut.  400gr

Indisponibil
Kotopoulo lemonato  image

Complementare

Cartofi copți – prăjiți

150 gr

24,00 
Cartofi copți – prăjiți  image
Cartofi noi zdrobiți, cu mirodenii și smântână

200 gr

28,00 
Cartofi noi zdrobiți, cu mirodenii și smântână image
Legume pe plită și sos alioli verde

200 gr

28,00 
Legume pe plită și sos alioli verde  image
Salată de varză albă, apio și kapia

Nu e casă românească fară salată de varză albă frecată, noi am zis să îi mai dăm ceva culoare cu niște kapia și savoare cu tulpini apio.   200 gr

22,00 
Salată de varză albă, apio și kapia image
Salată Greca

Roșii de grădină, branza Feta, masline Kalamata, ofegani, castravete și ceapă verde.  200 gr

38,00 
Salată Greca image
Baghetă secară

100gr

7,00 
Baghetă secară image
Pâine cu maia

100gr

7,00 
Pâine cu maia  image