Prosecco
Vin spumant produs în regiunea D.O.C., Brut 750 ml
ZONA DE PRODUCȚIE Prosecco este un vin tipic
din regiunea Veneto. Aria de producție se întinde în provincia Treviso, în zona
DOC Prosecco, incluzând dealurile de origine morenică și câmpia cu soluri de
textură medie de origine aluvială. SISTEMUL DE FORMARE Sisteme de spalier simplu,
dublu baldachin și radiant cu 2300 de vițe de vie la hectar. RANDAMENT LA HECTAR Maxim 180 de chintale de
struguri. FERMENTARE SECUNDARĂ Adăugat cu culturi de
drojdii selectate de Villa Sandi, mustul este apoi pus în vase unde are loc
fermentarea la o temperatură controlată de 15-16°C pentru a pune în valoare
toate aromele recoltei. La atingerea conținutului de alcool și de zahăr
necesar, fermentația este oprită prin refrigerare. După o scurtă perioadă de
decantare, vinul spumant este gata de îmbuteliere. FABRICAREA VINULUI Strugurii întregi sunt
introduși în presa pneumatică pentru o presare moale, iar mustul rezultat, după
o primă decantare, este pus în rezervoare cu temperatură controlată, unde
rămâne până când este utilizat pentru producerea vinului spumant. CUMPĂRARE Un aperitiv excelent pentru
a însoți mâncărurile sărate. Ideal cu crustacee la aburi TEMPERATURA DE SERVIRE 6-8°C CONȚINUTUL DE ALCOOL 11% Vin spumant produs în regiunea D.O.C., Brut ZONA DE PRODUCȚIE Prosecco este un vin tipic
din regiunea Veneto. Aria de producție se întinde în provincia Treviso, în zona
DOC Prosecco, incluzând dealurile de origine morenică și câmpia cu soluri de
textură medie de origine aluvială.
89 00