Castrum Pasta Bar
Schiacciata-Focaccia
Focaccia-Schiacciata ``FAI DA TE``
Focaccia simplă 200 g
10,00Paste proaspete de casă. Noi le gătim : (alegeți-vă pasta cu sosul preferat)
Caserecce
32,00Cavatelli
32,00Gnocchi cu Cartofi
29,00Gnocchi Negri cu Cartofi
29,00Gnocchi Verzi cu Cartofi
29,00Reginette Verzi
Reginette verzi (ouă, semola, faină 00, apă, pudră de spanac, sare, ulei de măsline Castrum) - 120g
27,00Reginette Clasice
Ingrediente: 120g reginette proaspete (ouă, semola, făină 00, apă, ulei de măsline Castrum, sare).
27,00Reginette Negre
ouă, semola, făină 00, apă, cerneală de sepie, sare, ulei de măsline Castrum
27,00Tagliatelle Clasice
27,00Tagliatelle Negre
27,00Tagliatelle Verzi
27,00Paste proaspete umplute
Raviolone Castrum
*Culoarea de la raviolone poate varia (albi, verzi, negri). *Recomandare cu sos de unt, salvie, grana padano și piper negru sau sos Pomodoro e Basilico
45,00Lasagna Castrum
*Culoarea foilor de lasagna pot fi albe, verzi, negre.
45,00Lasagna Castrum cu spanac
120 g aluat verde de paste proaspete (35 g ouă, 35 g semola, 35 g făină 00, 2 g 5 g pudră de spanac sau urzica, 1 g sare, 10 g ulei de măsline Castrum). 150 g sos béchamel (140 g lapte, 5 g făină 00, 5 g unt), 100 g ricotta, 70 g spanac (produs congelat), 10 g grana padano. O putem gratina cu 50 g mozzarella sau 50 g gorgonzola. 500G
IndisponibilSosuri pentru Paste Proaspate
A.O.P. Aglio, Olio, Peperoncino...e Prezzemolo! Picant
Este o rețetă italiană originară din sudul Italiei (Campania).
27,00Unt, Salvie, Grana Padano și Piper Negru
Sosul este recomandat pentru Raviolone Castrum. Rețeta fiind din secol al XIII originară din Emilia Romagna.
28,00Sos Amatriciana
Rețetă din regiunea Lazio (județul Rieti), sosul fiind inspirat de la o altă rețetă italiană "Pasta alla Gricia".
43,00Sos de Busuioc de casă
Este o rețetă proaspătă si foarte aromată din regiunea Liguria in Nordul Italiei, din secol XIX.
40,00Sos Bolognese
Rețeta maestrului Pellegrino Artusi, pe vremuri încă nu era sosul de roșii in rețeta respectivă, vorbim de anul 1891.
49,00Sos Puttanesca
Cu acest sos erau serviți "clienții" care erau in așteptare la bordelurile din Napoli, din secolul al XIX.
37,00Sos 7 Formaggi cu cremă de Trufe
35 g smântână animală, 10 g grana padano, 10 g gorgonzola, 10 g cașcaval afumat , 10 g mozzarella , 10 g emmentaler, 10 g pecorino, 5 g cremă de trufe.
46,00Sos Carbonara
Ingrediente: 60 g gălbenuș de ou, 30 g pecorino, 70 g guanciale, piper negru.
40,00Pomodoro & Basilico
34,00Desert
Pistacchioso
Varianta noastră este cu fistic, rețetă inspirată de la clasicul Tiramisu din ani 60, din Friuli-Venezia-Giulia (regiune din Nord Italiei).
27,00Dulce de Leche
Dulce de Leche este de origine din America Latină (Argentina), depinde de zonă, sunt mai multe variante ale desertului. Noi o propunem pe cea clasică à la Castrum. Pandișpan de casă îmbibat cu cafea espresso, cremă de mascarpone cu reducție de lapte caramelizat si alune de pădure.
23,00Delizia al limone
blat de pandișpan de casă 40g (făină 00, ouă, zahăr, esență de vanilie, praf de copt, cacao) , sirop de zahar 60g (apă, zahăr, esență de lămâie), crema cu lămâie 100g (smântână animală, zahăr, fresh de lămâie, amidon si ciocolată albă), căpșuni liofilizate si migdale. Gramaj : 200 g
24,00Plăcintă cu Mere și Merișoare
85 g de aluat foii de plăcintă de casă (apa, faina 00, untura, oțet si sare), 85 g mere cu zahăr, 30 g merișoare, scorțișoară, esență de vanilie, esență de flori de portocale, esență de petale de trandafir și esență alcoolică de amaretto.
Indisponibil