Castrum Pasta Bar
Schiacciata-Focaccia
Deliziosa
37,00Salmonata
350g
37,00Castrum
400 g
37,00Paste proaspete de casă. Noi le gătim : (alegeți-vă pasta cu sosul preferat)
Gnocchi cu Cartofi
15,00Gnocchi Verzi cu Cartofi
16,00Gnocchi Negri cu Cartofi
17,00Tagliatelle Clasice
12,00Tagliatelle Verzi
14,00Tagliatelle Negre
16,00Caserecce
19,00Reginette Verzi
Reginette verzi (ouă, semola, faină 00, apă, pudră de spanac, sare, ulei de măsline Castrum) - 120g
14,00Reginette Negre
ouă, semola, făină 00, apă, cerneală de sepie, sare, ulei de măsline Castrum
16,00Cavatelli
IndisponibilPaste proaspete umplute
Raviolone Castrum
*Culoarea de la ravioloni poate varia (albi, verzi, negri). *Recomandare cu sos de unt, salvie, grana padano și piper negru.
32,00Lasagna Castrum
45,00Sosuri pentru Paste Proaspate
A.O.P. Aglio, Olio, Peperoncino...e Prezzemolo! Picant
Este o rețetă italiană originară din sudul Italiei (Campania).
13,00Unt, Salvie, Grana Padano și Piper Negru
Sosul este recomandat pentru Raviolone Castrum. Rețeta fiind din secol al XIII originară din Emilia Romagna.
15,00Sos Amatriciana
Rețetă din regiunea Lazio (județul Rieti), sosul fiind inspirat de la o altă rețetă italiană "Pasta alla Gricia".
20,00Sos cu Sparanghel si cremă de Trufe
Este o rețetă mai contemporană, iar folosirea sparanghelului se știa de pe vremurile Antico Egipt.
30,00Sos de Busuioc
Este o rețetă proaspătă si foarte aromată din regiunea Liguria in Nordul Italiei, din secol XIX.
23,00Sos Bolognese
Rețeta maestrului Pellegrino Artusi, pe vremuri încă nu era sosul de roșii in rețeta respectivă, vorbim de anul 1891.
25,00Sos Puttanesca
Cu acest sos erau serviți "clienții" care erau in așteptare la bordelurile din Napoli, din secolul al XIX.
22,00Sos 4 Formaggi cu cremă de Trufe
O rețetă foarte veche, din regiunea Emilia-Romagna unde se produc aceste brânzeturi.
27,00Sos cu Creveți tocați
Este o rețetă mai din zilele noastre, anii ‘80.
30,00Sos chiftelute de duminica
Numită așa pentru că, Duminica era ziua cârnii, rețetă transmisă de la americani "Spaghetti with meatballs".
32,00Sos Carbonara
Rețeta este din anul 1944, al doi-lea război mondial, fiind inspirată dintr-o altă rețetă "Cacio e ova" plus guanciale. Este absolut interzis folosirea smântânii ! Ingrediente : 60 g gălbenuș de ou, 30 g pecorino, 70 g guanciale, piper negru.
27,00Pomodoro & Basilico
18,00Desert
Pistacchioso
Varianta noastră este cu fistic, rețetă inspirată de la clasicul Tiramisu din ani 60, din Friuli-Venezia-Giulia (regiune din Nord Italiei).
30,00Dulce de Leche
Dulce de Leche este de origine din America Latină (Argentina), depinde de zonă, sunt mai multe variante ale desertului. Noi o propunem pe cea clasică à la Castrum. Pandișpan de casă îmbibat cu cafea espresso, cremă de mascarpone cu reducție de lapte caramelizat si alune de pădure.
25,00Ștrudel mere și Merișoare
18,00Delizia al limone
blat de pandișpan de casă 40g (făină 00, ouă, zahăr, esență de vanilie, praf de copt, cacao) , sirop de zahar 60g (apă, zahăr, esență de lămâie), crema cu lămâie 100g (smântână animală, zahăr, fresh de lămâie, amidon si ciocolată albă), căpșuni liofilizate si migdale. Gramaj : 200 g
28,00Apă
Acqua Panna Platā
0,75 ml
15,50Acqua minerală San Pellegrino
250ml
10,50Acqua Minerală San Pellegrino
0,75 ml
15,50Apă tonică franklin&Sons Ltd
Apă tonică Elderflower & Cucumber
200ml
16,00Apă tonică Indian
200ml
16,00Apă tonică Light
200ml
16,00Apă tonică pink grapefruit & bergamot
200ml
16,00Apă tonică rihubarb & Hibiscus
200ml
16,00Cola 1886
200 ml
IndisponibilBere
Peroni Nastro Azzurro
330 ml
12,00Prosecco Italia
Prosecco Serena 1881 Rose 11% ALCOOL
200 ml Prosecco rose
38,00Vinuri România - Italia
Ataman Merlot Roșu Doc Sec (România Crama Hamangia) 14 % ALCOOL
750 ml Vin roșu
75,00Ataman Riesling Italian Vin Alb Doc Demisec (Romania Crama Hamangia) 13, 5% ALCOOL
750 ml Vin alb
75,00Ataman Cabernet Sauvignon Rose Doc Demisec (Romania Crama Hamangia) 13,5% Alcool
750 ml Vin rose
75,00