Castrum Pasta Bar
Schiacciata-Focaccia
Deliziosa
Salmonata
350g
Castrum
400 g
Paste proaspete de casă. Noi le gătim : (alegeți-vă pasta cu sosul preferat)
Caserecce
Cavatelli
Gnocchi Negri cu Cartofi
Gnocchi Verzi cu Cartofi
Reginette Verzi
Reginette verzi (ouă, semola, faină 00, apă, pudră de spanac, sare, ulei de măsline Castrum) - 120g
Reginette Clasice
Ingrediente: 120g reginette proaspete (ouă, semola, făină 00, apă, ulei de măsline Castrum, sare).
Reginette Negre
ouă, semola, făină 00, apă, cerneală de sepie, sare, ulei de măsline Castrum
Tagliatelle Clasice
Tagliatelle Negre
Tagliatelle Verzi
Gnocchi cu Cartofi
IndisponibilSosuri pentru Paste Proaspate
A.O.P. Aglio, Olio, Peperoncino...e Prezzemolo! Picant
Este o rețetă italiană originară din sudul Italiei (Campania).
Unt, Salvie, Grana Padano și Piper Negru
Sosul este recomandat pentru Raviolone Castrum. Rețeta fiind din secol al XIII originară din Emilia Romagna.
Sos Amatriciana
Rețetă din regiunea Lazio (județul Rieti), sosul fiind inspirat de la o altă rețetă italiană "Pasta alla Gricia".
Sos de Busuioc de casă
Este o rețetă proaspătă si foarte aromată din regiunea Liguria in Nordul Italiei, din secol XIX.
Sos Bolognese
Rețeta maestrului Pellegrino Artusi, pe vremuri încă nu era sosul de roșii in rețeta respectivă, vorbim de anul 1891.
Sos Puttanesca
Cu acest sos erau serviți "clienții" care erau in așteptare la bordelurile din Napoli, din secolul al XIX.
Sos chiftelute de duminica
Numită așa pentru că, Duminica era ziua cârnii, rețetă transmisă de la americani "Spaghetti with meatballs".
Sos Carbonara
Rețeta este din anul 1944, al doi-lea război mondial, fiind inspirată dintr-o altă rețetă "Cacio e ova" plus guanciale. Este absolut interzis folosirea smântânii !
Pomodoro & Basilico
Sos cu Sparanghel si cremă de Trufe
Este o rețetă mai contemporană, iar folosirea sparanghelului se știa de pe vremurile Antico Egipt.
IndisponibilSos 7 Formaggi cu cremă de Trufe
O rețetă foarte veche, din regiunea Emilia-Romagna unde se produc aceste brânzeturi.
IndisponibilDesert
Pistacchioso
Varianta noastră este cu fistic, rețetă inspirată de la clasicul Tiramisu din ani 60, din Friuli-Venezia-Giulia (regiune din Nord Italiei).
Plăcintă cu Mere și Merișoare
85 g de aluat foii de plăcintă de casă (apa, faina 00, untura, oțet si sare), 85 g mere cu zahăr, 30 g merișoare, scorțișoară, esență de vanilie, esență de flori de portocale, esență de petale de trandafir și esență alcoolică de amaretto.
Delizia al limone
blat de pandișpan de casă 40g (făină 00, ouă, zahăr, esență de vanilie, praf de copt, cacao) , sirop de zahar 60g (apă, zahăr, esență de lămâie), crema cu lămâie 100g (smântână animală, zahăr, fresh de lămâie, amidon si ciocolată albă), căpșuni liofilizate si migdale. Gramaj : 200 g
Dulce de Leche
Dulce de Leche este de origine din America Latină (Argentina), depinde de zonă, sunt mai multe variante ale desertului. Noi o propunem pe cea clasică à la Castrum. Pandișpan de casă îmbibat cu cafea espresso, cremă de mascarpone cu reducție de lapte caramelizat si alune de pădure.
IndisponibilApă
Acqua Panna Platā
0,75 ml
Acqua Minerală San Pellegrino
0,75 ml
Acqua minerală San Pellegrino
250ml
IndisponibilApă tonică franklin&Sons Ltd
Apă tonică Elderflower & Cucumber
200ml
Apă tonică Light
200ml
Apă tonică pink grapefruit & bergamot
200ml
Apă tonică rihubarb & Hibiscus
200ml
Cola 1886
200 ml
IndisponibilApă tonică Indian
200ml
IndisponibilBere
Peroni Nastro Azzurro
330 ml
12,00Prosecco Italia
Prosecco Serena 1881 Extra Dry Docg Alb 11% ALCOOL
750 ml Prosecco
70,00Prosecco Serena 1881 Rose 11% ALCOOL
750 ml Prosecco rose
75,00Vinuri România - Italia
Ataman Merlot Roșu Doc Sec (România Crama Hamangia) 14 % ALCOOL
750 ml Vin roșu
Ataman Riesling Italian Vin Alb Doc Demisec (Romania Crama Hamangia) 13, 5% ALCOOL
750 ml Vin alb
Ataman Cabernet Sauvignon Rose Doc Demisec (Romania Crama Hamangia) 13,5% Alcool
750 ml Vin rose
San Marzano Talo Negri Amaro Vin Roșu (Italia)
13,5% ALCOOL, 750 ml Vin roșu
Indisponibil