Cofetaria Arta Atelier de Dulce Floresti
Eclere, Macarons & Cheesecake
Cutie 4 Macarons asortate
Faină de migdale, albuș de ou, zahăr, cremă/ganache - 90g +/-
27,50Ecler cu Vanilie
Gogosi eclere, crema de vanilie cu lapte, frisca, glazura de ciocolata - 80g +/-
15,99Cheesecake Mango
Blat crocant din biscuiti cu unt, crema din trei tipuri de branza, dulceata de mango, topping din jeleu cu mango - 110g +/- Un desert versatil - Cheesecake vine in sute de forme, fie ca e original cu dulceata de fructe de padure, sau ca e cu dovleac, mango, caramel sarat, snickers sau alte combinatii de arome. Cheesecake-ul este un desert delicios cu o bază crocantă din biscuiți cu unt, un strat de brânză grasă, smântână și ou, și un topping din jeleu cu fructe de pădure. Acest desert are origini antice, datând de pe vemea grecilor și romanilor, dar rețetele moderne de cheesecake sunt strâns legate de bucătăria americană. Totuși, există influențe ale bucătăriei franceze în rețetele moderne de cheesecake, în special în ceea ce privește utilizarea brânzei de tip cream cheese sau ricotta și a aromelor precum vanilia.
17,99Carrot Cake
Blat umed cu morcovi, nuci si scortisoara, crema de branza grasa cu lamaie - 110g +/- Carrot cake are origini incerte, dar se crede că ar proveni din Europa medievală, unde zahărul era rar și morcovii erau utilizați pentru a adăuga dulceață prăjiturilor. Este un desert delicios și popular, cunoscut pentru gustul său bogat, textura sa moale, dar mai ales combinatia neobisnuita de ingrediente. Carrot cake are ca ingredient de bază morcovi rasați fin, care adaugă dulceață naturală și umiditate desertului. In plus, se folosesc oua, branza si diferite condimente. Carrot cake a devenit foarte popular în Statele Unite în anii `60 și `70, când a fost promovat ca un desert mai sănătos datorită conținutului său de morcovi și ulei vegetal. A fost numit adesea "tortul hippie" datorită popularității sale în mișcarea hippie.
15,99Ecler cu Fistic
Gogosi eclere, crema de fistic cu lapte si frisca, glazura din ciocolata cu pasta de fistic - 80g +/-
IndisponibilRevolutia Gustului - Mousse & More
Sweet Arta
Blat de cacao, ganache de ciocolată neagră belgiană, cremă de mascarpone, insertie de fructe de pădure - 120g +/-
18,99Amarena (Mousse)
Blat vanilie, Ciocolata belgiana alba Belcolade (31% cacao), frisca naturala, lichior amaretto si sirop de cirese, insertie de ciocolata si amarene, gelatina, glazura amarena - 120g +/- Se spune că mousse-ul a fost creat pentru prima dată în Franța la sfârșitul secolului al XVII-lea. Cuvântul "mousse" înseamnă "spumă" în limba franceză. (Citeste restul istoriei la urmatoarele produse)
17,99Ciocolata si Zmeura (Mousse)
Blat de cacao, Ciocolata belgiana Belcolade (35,5% cacao), frisca naturala, zmeura BIO, insertie din zmeura BIO, glazura de ciocolata neagra - 120g +/- Mousse-ul este un desert fin și aerat, cunoscut pentru textura sa catifelată și gustul bogat de ciocolată sau alte arome. (Citeste restul istoriei la urmatoarele produse) Zmeura care se foloseste in compozitia acestui mousse este obtinuta de la producatori locali, crescuta organic.
17,99Iaurt Zmeura (Mousse)
Blat de cacao, crema de iaurt grecesc cu zmeura BIO, insertie de zmeura BIO si jeleu, sirop de vanilie, glazura de ciocolata cu zmeura 120 g +/- Mousse-ul în Bucătăria Modernă: Cum difera Mousse-ul nostru Iaurt si Zmeura? Mousse-ul a devenit un desert rafinat și elegant care cu timpul, s-a dezvoltat in variante mai sănătoase care folosesc ingrediente precum Iaurtul, sau chiar si avocado, în loc de frisca sau zahar. Reteta noastra este conceputa special pentru a fi racoritoare, usor acrisoara, perfecta pentru zilele de vara. Zmeura care se foloseste in compozitia acestei prajituri este obtinuta de la producatori locali, crescuta organic.
17,99Banane Caramel (Mousse)
Blat de cacao si banane, Ciocolata belgiana alba Belcolade(31% cacao), frisca naturala, pasta de caramel, insertie din piure de banane, pectina, glazura de caramel - 120 g +/- Astăzi, mousse-ul este un desert versatil și delicios, apreciat în bucătăria internațională. Este adesea servit la ocazii speciale și este disponibil într-o varietate de arome și prezentări, de la mousse-uri clasice de ciocolată la mousse-uri de fructe, chiar si cu variante mai inovatoare, precum Banane, Pere sau Mango . Mousse-ul continuă să fie o alegere populară pentru cei care doresc să se răsfețe cu un desert ușor și decadent.
17,99Mascarpone Zmeura-Caramel
Blat de cacao, crema de vanilie cu zmeura si brânza mascarpone, insertie de pasta de caramel - 120g +/-
15,99Fistic Fructe de Padure (Mousse)
Blat de cacao, Ciocolata alba belgiana Belcolade (31% cacao) spumata cu galbenus de ou, frisca naturala, lapte si pasta intensa de fistic; insertie de fructe de padure, gelatina - 120g +/- Primele Mousse-uri: Mousse Fistic se inspira din reteta clasica frantuzesca, dupa primele mousse-uri care au fost făcute si cu ouă, pe langa ciocolată si frisca , unde tehnica a implicat amestecarea ingredientelor până când a apărut o spumă aerată. Mousse-ul de ciocolată a fost cel mai popular în Franța, dar au existat și variante cu arome de vanilie, cafea, fistic sau fructe. (Citeste restul istoriei la urmatoarele produse)
IndisponibilBiscotto
Pandișpan de cacao însiropat, cremă de praline, cremă de vanilie cu bucati crocante de biscuite, glazura de ciocolata - 120g +/- Un deliciu format din multe straturi irezistibile.
IndisponibilGustul de Altădată - ARTA
Prăjituri asortate
Oua, nuca, unt, faina, gris, nuca cocos, faina de migdale, margarina, zahar, cacao, ciocolata, vanilie, rom, lamaie, miere, cafea, fondant - 500/1000g Prajiturile asortate sunt sufletul mesei de sarbatori. Printre aceste mici delicii facute dupa retete traditionale se numara, alese aleator, minidobosul, albinita, lamaita, sumeghi, snickers, prajitura cu cafea, bilutele punci, etc.
62,50Amandina
Blat de cacao cu sirop de rom, crema de ciocolata cu unt, glazurata cu fondant - 120 g +/- Amandina este adesea numită "cozonacul românesc", dar nu are nimic de-a face cu cozonacul tradițional. Este mai degrabă un tort cu un blat pufos înmuiat în sirop, acoperit cu o cremă bogată și învelit într-o glazură dulce și strălucitoare. Amandina este o prăjitură fermecătoare, iar rețeta sa originală, găsită în "biblia cofetarilor" - Rețetarul de Cofetărie și Patiserie, datează din anii `60. Există o teorie intrigantă, susținută de francezi, care spun că Amandina românească ar fi inspirată din piesa de teatru "Cyrano de Bergerac" scrisă de Edmond Rostand. În piesă se menționează o prăjitură cu migdale și topping de marmeladă. Cu toate acestea, momentul exact al "nașterii" Amandinei este învăluit în mister. Nu se știe cu exactitate cum a apărut, dar această prăjitură și-a început povestea undeva în centrul Bucureștiului, devenind o delicatesă iubită și apreciată în întreaga România. Amandina este adesea numită "cozonacul românesc", dar nu are nimic de-a face cu cozonacul tradițional. Este mai degrabă un tort cu un blat pufos înmuiat în sirop, acoperit cu o cremă bogată și învelit într-o glazură dulce și strălucitoare. Amandina este o prăjitură fermecătoare, iar rețeta sa originală, găsită în "biblia cofetarilor" - Rețetarul de Cofetărie și Patiserie, datează din anii `60. Există o teorie intrigantă, susținută de francezi, care spun că Amandina românească ar fi inspirată din piesa de teatru "Cyrano de Bergerac" scrisă de Edmond Rostand. În piesă se menționează o prăjitură cu migdale și topping de marmeladă. Cu toate acestea, momentul exact al "nașterii" Amandinei este învăluit în mister. Nu se știe cu exactitate cum a apărut, dar această prăjitură și-a început povestea undeva în centrul Bucureștiului, devenind o delicatesă iubită și apreciată în întreaga România.
14,993 ciocolate
Blat de cacao insiropat cu vanilie, 3 straturi de mousse din Ciocolata belgiana Belcolade 1.neagra(55% cacao)/2.cu lapte(35%cacao)/3.alba(31% cacao), spumate cu frisca naturala - 120g +/- Tortul Trio de Ciocolată este o variantă a bavarezului Trois Chocolats, care a fost creat în Franța în anii 1950. Este o delicatesa perfecta pentru iubitorii de Ciocolata, avand 3 tipuri de Ciocolata Belgiana veritabila.
16,99Medovik
Foi delicate cu miere, crema fina din frisca naturala si smantana acrisoara - 100g +/- Medovik, un desert rusesc faimos, a apărut în secolul al XIX-lea în timpul domniei împărătesei Ecaterina a II-a. Acest tort se distinge prin straturi subțiri de blat de miere și un strat delicios de cremă dulce din smântână și brânză, iar numele său "medovik" se traduce ca "făcut din miere". Acest tort a devenit un adevărat simbol al bucătăriei rusești și este apreciat pentru gustul său unic și istoria sa bogată.
15,99Carpați
Foi dobos, crema ciocolata cu unt, crema de cafea, nuca - 110g +/- Prajitura Carpati a apărut în România în prima jumătate a secolului XX, mai precis în anii `40 sau `50. A fost creată în perioada postbelică și a devenit rapid un desert tradițional și popular în România. Denumita dupa lantul muntos "Carpați", numele a fost ales pentru a reflecta frumusețea și caracteristicile regiunii și pentru a crea o legătură între acest desert și peisajele naturale ale țării.
15,99Ruladă Caramel Sărat
Blat de cacao, crema de caramel sarat si mascarpone, acoperit cu nuci pralinate - 110g +/-
15,99Oreo
Blat cacao, sirop de vanilie, crema de frisca cu ciocolata alba si crumble Oreo, imbracat in glazura de ciocolata alba - 130g +/-
16,99Potcoavă
Foaie de ruladă cu caramel, crema de cafea naturală cu unt, cremă de ciocolată cu unt, barot cu nuci - 120g +/-
15,50București
Blat de caramel insiropat cu rom, stratificat cu crema de ciocolata cu unt si crema de fistic cu unt, glazurata cu fondant - 120g +/- Prajitura București, denumita dupa capitala tarii, este un desert tradițional românesc foarte asemănător cu amandina, inspirat in special din Rețetarul de Cofetărie din 1963. Acest desert este apreciat pentru gustul său delicios și prezentarea sa spectaculoasa, in mai multe culori - negru, verde, alb, caramel.
14,99Savarină
Gogosi din aluat dospit insiropate cu rom, umplute cu frisca, topping de dulceata acrisoara - 250g +/- Savarina este o prăjitură faimoasa de origine franceză, creată în 1845 de frații Julien, cofetari parizieni în timpul celui de-al Doilea Imperiu, și numită în onoarea celebrului gastronom și scriitor Brillat-Savarin, numele prajiturii facand de asemenea referință la romanul "La Chaumière Savarin"
14,99Diplomat
Blat insiropat de vanilie, crema de diplomat cu fructe de sezon - 120g +/- Prajitura Diplomat este o varianta a prajiturii "Savarin" sau "Baba au Rhum" si isi are originile in bucataria franceza. Acest desert este numit in onoarea diplomatilor, deoarece se crede ca a fost creat pentru a impresiona oaspeti importanti si a devenit o alegere populara pentru evenimente speciale si receptii. Este apreciata pentru textura sa usoara si gustul delicios.
14,99Vis de ciocolata
Blat pufos si insiropat de cacao, ganache de ciocolata , glasaj ciocolata neagră - 130g +/- Cunoscut si sub denumirea de "Ciocolatina, este un desert perfect pentru iubitorii de Ciocolata.
13,50Prajitura Cartof
Blat, ciocolata, zahar, unt, margarina, nuca, esenta de rom, nuca de cocos, glazura ciocolata si alune - 100g +/-
9,99Ciocolata de Casa (Fudge de Ciocolata)
Lapte praf, cacao, unt, zahar - 100g Reteta pe care tatal ne-o facea mie si fratelui meu cand eram mici. Era printre cele mai mari bucurii ale noastre, desi trebuia sa avem rabdare pana se racea, de multe ori peste noapte. Dimineata urmatoare, era ca si cum Craciunul ar fi venit din nou, fugeam la camara si de multe ori nu mai ramanea nimic in urma noastra.
14,00Ciocolată Albă cu Vișine
Foi bezea alba, crema cu unt si vanilile, ciocolata belgiana alba, visine in sirop, cu glazura alba de ciocolata 110g +/-
15,99Doboș
Foi dobos, crema de unt cu ciocolata, capace crantz - 120 g +/- Tortul Doboș, creat în 1884 de maestrul cofetar maghiar Dobos C. Jozsef, este o delicatesă faimoasă și una dintre cele mai cunoscute prăjituri europene. Aceasta prajitura a fost conceputa ca sa fie cat mai rezistenta, deoarece regriferarea nu exista pe vremea aceea. Tortul, cu glazură crocantă de zahăr ars, a fost prezentat în 1885 la Expoziția Națională din Budapesta, facandu-i pe împăratul Franz Jozef și regina Elisabeta "Sissi" a Ungariei sa se indragosteasca. Tortul Doboș a devenit rapid celebru în toată Europa, iar maestrul Dobos a păstrat mult timp secretul rețetei. Abia în 1906, după ce s-a retras, a făcut publică rețeta acestui tort faimos.
IndisponibilCiocolată și Vișine
Blat de ciocolata, sirop cu rom, crema de ciocolata cu unt, visine in sirop, glazura de ciocolata - 120g +/- Prajitura cu ciocolata si visine, cunoscuta si sub numele de "Padurea Neagra," isi are originile in Germania, mai precis in regiunea Baden-Württemberg din sud-vestul tarii, cunoscuta pentru padurile dense. Aceasta prajitura a devenit populara in secolul al XIX-lea sub numele de "Schwarzwälder Kirschtorte" si este renumita pentru combinatia sa de ingrediente, inclusiv blat de ciocolata, cirese (adesea visine) in sirop, crema de ciocolata si frisca. Cu timpul, prajitura Padurea Neagra a fost exportata si a castigat popularitate in intreaga lume.
IndisponibilBoema
Blat de cacao glazurat cu ciocolată neagră, insiropat cu rom, cremă de ciocolată cu unt, frișcă presărată cu ciocolată neagră - 120g +/- Verisoara savarinei, versiunea cu Ciocolata
IndisponibilRuladă cu Cocos
Punci cu rom, tăvălit in cocos.
IndisponibilMini Eclere cu Fistic
Gogoși de ecler umplute cu o cremă fină de fistic, învăluite într-o glazură tentantă de ciocolată cu note subtile de fistic.
IndisponibilPatiserie/Biscuiterie(100g)
Sărățele Tradiționale
Aluat fraged din făină, telemea naturală de vaca si oaie, unt, apă, sare, untură, iaurt gras, ouă, chimen - 100 g Facute dupa rețeta bunicii, cu multa dragoste si produse naturale de la producatori locali.
10,50Biscuiti cu Ciocolată
Faina, cacao, oua, unt, vanilie, sare, zahar - 100 g
11,50Cookies
Faina, ouă, zahăr, cacao, vanilie, picături de ciocolată - 100g
11,50Fursecuri cu Dulceata de Caise
Aluat fraged cu unt, umplut cu dulceata de caise - 100 g ( forma biscuitilor poate varia )
11,99Cornulețe Tradiționale cu Magiun
Aluat fraged cu untură, magiun, zahar pudra - 100g
8,99Pricomigdale
Fursecuri fragede din faina de migdale, nuca si albus de ou - 100g Seamana la compozitie cu celebrele Macarons, insa se prepara mult mai simplu si nu dau atatea batai de cap gospodinelor. In anii ’80 era criza alimentara si nu prea se gasea nuca, cu atat mai putin migdale, asa ca pricomigdalele ajungeau mai rar pe platourile dulci de sarbatori, alaturi de islere sau de fursecurile fragede cu gem.
IndisponibilIșlere
Biscuiti din aluat fraged, crema de dobos (ciocolata cu unt), glazura de ciocolata - 100g Prajituri mandre, cu personalitate, traditionale in Ardeal. Astia sunt cei doi biscuiti fragezi cu unt si nuca, lipiti cu crema si acoperiti de ciocolata.
IndisponibilBilute Punci
Blat, ciocolata, zahar, unt, margarina, nuca, esenta de rom, nuca de cocos - 100g
IndisponibilTăvălită cu Nucă
Blat insiropat, oua, unt, vanilie, glazurat cu ciocolata si nuca - 100 g +/- Prajitura romanilor, inspirata dupa deliciul Lamington din Australia, e făcută din cubulețe de chec/pandișpan, învelite cu un strat de sos de ciocoaltă și„tăvălite”
IndisponibilPrăjituri Dietetice - Vegan/Fara Zahar/Gluten
Mousse Velvet Noir VEGAN
Blat vegan de cacao, mousse fin de ciocolata neagra, barot vegan - 100g +/- Mousse vegan de ciocolată neagră - o sinfonie a ciocolatei intense și a fineții texturii, într-o varianta indulgentă și etică.
19,99Kinder Felie de Lapte VEGAN
Blat vegan de cacao, crema de vanilie cu lapte de soia, glazura fina de ciocolata neagra - 130g +/-
18,99Jerbo VEGAN
Blat de ciocolata cu nuci, crema din dulceata de fructe, crumble cu nuca - 120g +/- Prăjitura "Jerbo" își găsește originea în bucătăria tradițională, iar numele său evocă simplitatea și agilitatea jerboilor din deșert. Această prăjitură a fost creată pentru prima dată în secolul XX într-o bucătărie de familie cu pasiune pentru deserturi. Data exactă a apariției sale rămâne un secret de familie bine păstrat. Un fapt interesant este că crema de dulceață de fructe poate varia în funcție de sezon, astfel încât să poți savura mereu arome proaspete și autentice. Cu rădăcini în bucătăria tradițională și un gust inconfundabil, prăjitura "Jerbo" te poartă într-o călătorie culinară memorabilă.
15,99Mousse Vanilie Zmeura FARA ZAHAR
Blat alb, crema fina de frisca naturala cu vanilie si lapte, insertie din dulceata de zmeura BIO cu indulcitor - 110g +/-
IndisponibilBiscuiti FARA ZAHAR cu Unt, Susan și Făină integrală
Faina integrala, susan, oua, unt, sare, indulcitor - 100g
IndisponibilBăuturi
Apă minerală
500ml
9,00Apă plată
500ml
9,00