

Antreuri reci
Batog de pește cu sos de hrean
Adesea întâlnit pe mesele moroșenilor, între doua carafe de pălincă 80/170 g
39 00Fasole făcăluită
Pusă la muiat de cu seară, fiartă în apă ce se schimbă de 3 ori, dreasă cu zeamă de usturoi, sare și ornată cu solzișori de ceapă trasă în puțin ulei cu boia dulce 200/30 g
24 00
Icre de știucă
Preparate simplu după rețeta originală a negustorilor din Brăila 80 g
36 00Piept de rață afumat
Maturat în sare cale de două săptămâni și lăsat la fum până rezultă ce urmează 100 g
42 00Răcitură de curcan cu ou de prepeliță
Fiartă îndelung și spumată des pentru a rămâne clară și îmbâietoare 130 g
28 00
Salată de boeuf
Mâncare strict românească, (dar cum să-i spui ” Salată de Bou”) având la bază o salată 200 g
33 00
Zacuscă de casă (ușor picantă)
Vinete coapte pe tablă, ardei kapia și gogoșar, ceapă din belșug, mirodenii și condimente tocate, fierte laolaltă și scăzute apoi la foc mic în cuptor 200 g
32 00
Zacuscă boierească cu hribi
La fel ca prima, dar înnobilată de ciupercă la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai știu mușterii ce bagă in gură când intră în pițărie 180 g
39 00
Afumături
Şunci, costiţe hituite, antricoate fierte sau uscate, slănină fiartă în moare, cârnaţi picanţi şi multe altele, preparate după reţete clasice cu ingrediente naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului” 100 g
26 00Muşchiuleţ / file crud afumat de porc Mangaliţa
Din carmangeria proprie 100 g
42 00Antreuri calde
Tuslama regală din muchie și mură
Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei și iaurt, servită fierbinte, tuslamaua regală a fost la epocă mâncare de bază în mai toate cârciumile Bucureștene 300 g
42 00Jumări boierești
Pentru că, spre deosebire de țărani, boierii își permiteau să le facă din garf 250 g
39 00
Fălcuțe de porc la garniță
O altă delicatesă uitată, pe care vrem s-o restituim spre delectare 150 g
47 00
Pipote de rață confiate
Se taie rața, se scoate rânza și se fierbe în grăsimea adunată, parfumată cu ceva mirodenii, la foc mic, cale de câteva ceasuri 120 g
44 00
Chifteluțe Zexe
Mult mărar, carne mustoasă, ceapă, usturoi, miez de pâine în lapte, o compoziție menită să redea chiftelei prestigiul de altădată 250 g
36 00
Ciorbe
Ciorbă de burtă (schembea)
Adusă de turci și adaptată la plăcerea românului prin adaosurile creatoare de smântână și gălbenuș, zarzavat și oțet, ciorba de burtă ce a trezit din mahmureală generații de-a rândul, este acum piesa de rezistență în patrimoniul culinar național 400 g
33 00
Ciorbă de ied
Cu smântână și tarhon, dupa o rețetă ardelenească uitată 70/ 300 g
39 00Ciorbă de potroace (din pui din curte)
Se ia un pui de țară, se fierbe cu zarzavaturi, se acrește la limita suportabilului astfel rezultând o zeamă ce scoate băutura din chefli și untul din bucătari 100/ 300 g
29 00
Ciorbă de perișoare
Din carne tocată fin și fiartă scurt în borș de tărâțe 100/ 300 g
27 00
Borş bucovinean cu ciuperci
Pentru că mai sunt şi muşterii fără dezlegare la carne, ce nu vrem să plece nemâncaţi! 80/300 g
28 00Salate aperitiv
Frunze de salate de tot felul cu brânză de bivoliţă umplută cu trufe negre şi dressing de ridiche şi boabe de muştar
300 g
52 00Frunze de salate cu dressing de portocală şi andive cu pipote confiate de raţă, piept de raţă afumat şi foie gras
300 g
50 00Salată rucola cu somon sălbatic afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă şi seminţe de rodie
300 g
56 00Frunze de spanac cu dressing de zmeură cu brânză de capră, seminţe de dovleac coapte
300 g
56 00Frunze de salată cu avocado, roşii de grădină, chives, seminţe de dovleac şi dressing de lămâie
300 g
42 00Cărnuri alese
Mușchi de vită argentinian
Bine fript, așa și așa sau în sânge, cum vă place 200 g
120 00Piept de bibilică ( de curte )
Din bibilica, crescuta libera si neinghesuita de se tine carnea pe oase 200 g
68 00Pulpe de bibilică ( de curte )
Aceeasi bibilica, alta parte anatomică 200 g
62 00Ceafă de mangaliță
Porcul de Mangalița, “Uleiul de măsline pe patru picioare” , fără colesterol, cu un conținut de Omega 3, 6 și 9 superior Somonului. Recomandat copiilor, bătrânilor și persoanelor cu probleme cardiovasculare și căutat cu insistență de cunoscătorii sănătoși datorită gustului de excepție. Crește într-un an cât alții în trei luni și dacă îl întâlniți pe stradă îl recunoașteți după părul lânos, lung și creț, fapt ce i-a atras porecla de “OAIE cu ȘORICI” 250 g
79 00Grătar la jar
Patricieni
Piesă de rezistență a localurilor interbelice, uitată mai apoi, acest amestec nobil de cărnuri și arome a fost o importantă sursa de desfătare a mușteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce în atenția Dvs. într-o interpretare proprie a rețetei Domnului Ba 2 00 g
52 00Cârnăciori picanți
Având la bază compoziția cârnaților de Pleșcoi, umanizată mai apoi în carmangeria noastră 180 g
49 00Cărnați Zexe
Rețeta lui Nea Florică, carmangier cu talent (ce l-a avut ucenic netalentat și pe Matache, de-a ramas doar măcelar) 180 g
49 00Mititei Zexe (probabil cei mai buni din tară)
Invenție Românească de la sfârșit de secol XIX, amestec fericit de cărnuri, zemuri și condimente, ce au stat la odihnă două zile pentru a se împreuna cât mai bine. Incontestabil, una dintre emblemele Bucătariei noastre 80 g/ buc
8 00Mâncăruri gătite la cuptor sau la tigaie
Rasol de berbecuț cu garnitură de piure prăjit
Copt îndelung cu mirodenii proaspete și cu un sos brun, dres din tava în care a zăcut opt ore la foc molcom 300/200 g
78 00Tocăniță de vițel
Tocăniță răzășească din carne de vițel, adaptare fericită a unei rețete culese și publicată de Radu Anton Roman 200/100 g
59 00
Fălcuțe de vițel în sos de vin
Nu le-am găsit pe la noi decât crude, le-am fiert vreo zece ore și le-am înnobilat cu un sos creat tot de Amalia. Și lângă acestea am așezat un piure prăjit cu ceapă 200/170 g
78 00
Pulpă de rață confiată, cu garnitură de varză și ardei iute
180/200 g... bună de te ascunzi ca să o mănânci singur
62 00
Ficat de rață îndopată ( sau foie gras)
Pus la foc iute și servit cu o garnitură de dulceață de portocale sau mere 200/180 g
99 00Sărmălițe din carne de porc mistreț în foi de varză
Sărmăluțe potrivite cu grijă și mirodenii, în foaie de varză murată, coapte îndelung la foc mic în cuptor 200/150 g
62 00
Sarmale din piept de gâscă în foi de viță
Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice, demnă de a reintra în atenția dumneavoastră 200/50 g
69 00
Tocăniță de gălbiori
300 g
52 00
Specialități măcelărești
Creier de vițel
După cum alegeți, la pergament, în pesmet sau măcelăresc *Vă rugăm sa mentionați în căsuța de mai jos 100G
26 00Pizdulice
Piesă uitată și rar găsită pe meniuri, pentru că îndeobște era mâncată de parlagii, frăgezimea acestui mușchi neexersat este cu totul deosebită 100 g
27 00Momiţe
Mare delicatesă în Franţa de-o mănâncă numai bogaţii. Până şi-or da seama şi ai noştri la preţul de numai 100 g
27 00Fudulii de tăuraș
Mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare și mirodenii și fripte apoi la jar 100 g
27 00Măduvioare
Prăjite în mălai sau în pergament pe grătar, dupa cum vă e poftă 100 g
27 00Pește
Saramură de crap
Cu mămăliguță și ardei iute (rețetă dobrogeană) 250 g
68 00
Crap fript
Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii) 250 g
60 00Rondele de sturion
Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei 200/180 g
84 00Crap prăjit
Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii) 250 g
60 00Pană de somn la grătar
Bun pește și atent ales să n-aibă miros de mal 250 g
59 00File de șalău cu sos de capere
Românesc, pentru că avem Dunăre nu Nil. Cu mujdei, cu sos de capere 200/100 g
68 00Somon sălbatic la grătar cu garnitură de legume sotate în unt cu sos de ghimbir
200/180 g
84 00Garnituri
Cartofi prăjiți chips
În untură de rață, după rețetă originală 200 g
22 00Cartofi copți
În jar cu sos de smântână și usturoi 350 g
24 00Cartofi piure
Prăjiți sau cu lapte, la alegere 300 g
22 00
Piure verde
Alb cartof, verde pătrunjel, ceva usturoi, ulei de măsline; o să vă placă sigur 300 g
24 00Cartofi cu rozmarin
La cuptor cu ulei și plantă, până se rumenesc 200 g
20 00
Cartofi cu sos de îngheţată de trufe şi telemea veche de oaie
Când trufa se întâlneşte cu oaia şi se bat pe un cartof 200 g
25 00Cartofi gratinați la cuptor cu pastă de brânză albastră
Un amestec de savori 300 g
28 00Varză călită în untură de rață
Zăcută 4 ore la foc mic, împreună cu boabe de piper, dafin și ceva afumătură...un deliciu 250 g
30 00Legume la grătar
Întoarse o dată, stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare 200 g
26 00Ciuperci la grătar
Perpelite iute să nu se scorojească 200 g
26 00Legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir
Perpelite în unt şi presărate cu ghimbir şi o pilitură de usturoi 200 g
30 00Spanac Poarta Schei
O garnitură preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei 180 g
34 00Mămăliguță pripită
Dar vârtoasă, din mălai adus lunar de la moara din Măgurele 300 g
8 00Cartofi prajiti pai
In untura de rata, dupa reteta originala 200gr
18 00Salate
Murături asortate
Murături de tot felul puse și pritocite de Nuța, soacra mea, cu pricepere moștenită de la bunica Oica ce-a tot perfecționat rețeta în cei 94 de ani de viața 300 g
22 00Salată de sfeclă cu hrean
Din sfeclă coaptă îndelung și servită cu hrean ras 200/20 g
18 00Salată de legume proaspete
Roșii, castraveți, salată verde etc. ,combinate după cum vă este poftă 300 g
18 00Salată de hribi cu arpagic și cuișoare
...capia, foi dafin, boabe de piper, boabe de muștar, toate opărite cu oțet de mere și ceva miere să nu vă sterpeziți la dinți 150 g
28 00Salată de varză
Frecată cu sare, oțet de mere și ulei grecesc 300 g
16 00Salată cu andive cu merișoare și stafide
200 g
28 00Salată verde
Servită cu o lămâie, că se poartă și nu o putem evita 300 g
18 00