Zexe Herastrau
Dezlegare la pește
Tartar de ton cu avocado
200 g
78 00File de biban de mare la cuptor
Cu unt aromatizat si garnitura de dovlecei verzi și ardei 200/250 g
109 00Tocăniță de ton cu creveți, cu garnitură de mămăliguță picantă la grătar
Carne de ton și creveți în stil românesc 200/100 g
82 00Saramură de crap
Cu mămăliguță și ardei iute( rețeta din Deltă) 250 g
78 00Pasta de ton cremos cu ulei de trufe
150 g
40 00Ravioli cu spanac si sos de smantana, somon afumat si sparanghel
400g
63 00Salată rucola cu somon afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă și semințe de rodie
64 00De Paște
Salata Boeuf
Mâncare strict românească, având la bază o salată nemțească amestecată cu “mayonnaise”-a franțuzească 200 g
40 00Telemea de oaie
Din Mărginimea Sibiului, presarată cu negrilică 100 g
37 00Cașcaval de oaie
100 g
40 00Momițe de miel cu sos de usturoi copt și vin
150/30 g
55 00Sarmale din piept de gâscă în foi de vită
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice 200/50 g
106 00Masa de Paște
Salata Boeuf
Mâncare strict românească, având la bază o salată nemțească amestecată cu “mayonnaise”-a franțuzească 200 g
40 00Sarmale din piept de gâscă în foi de vită
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice 200/50 g
106 00Branzeturi/Diverse
Telemea de oaie
Din Mărginimea Sibiului, presarată cu negrilică 100 g
37 00Cașcaval de oaie
100 g
40 00Unt cu trufe negre
Amestecat bine și sărat puțin. 50 g
18 00Unt
De 83° 50 g
7 00Smântană
100 g
8 00Sos de usturoi
Cu puțin ardei iute 200 g
9 00Măsline grecești
100 g
16 00Ardei iute
1 buc.
2 00Chifle albe
1 buc / 40g
3 00Chifle negre
1 buc / 40 g
3 00Calde
Jumări boierești din garf
250 g
45 00Chifteluțe ZEXE
Chifteaua de altă dată 250 g
40 00Fălcuțe de porc la garniță
O altă delicatesă uitată 150 g
60 00Momițe de miel cu sos de usturoi copt și vin
150/30 g
55 00Pipote rata confiate
120 g
52 00Tuslama Regala
300 g
64 00Ciorbe și Supe
Ciorbă de burtă
Piesă de rezistență în patrimoniul culinar naționa 400 g
40 00Ciorbă de potroace
Cu multe legume, zdrențe de ou și borș din belșug. 100/300 g
39 00Ciorbă de perișoare
Din carne tocată fin și fiartă în borș de tărâțe. 100/300 g
37 00Supă cremă de conopidă cu parmesan și trufe
350 g
40 00Din carmangeria noastră
Cârnăciori Picanți
Având la bază compoziția cârnaților de Pleșcoi, adaptată mai apoi în carmangeria noastră. (Reteta originală Zexe) 180 g
56 00Patricieni
Piesa de rezistență a localurilor interbelice Ne facem datoria de a-i readuce în atenția Dvs. într-o interpretare proprie a rețetei Domnului Bacalbașa. 200 g
60 00Mititei “Zexe”
80 g/buc
9 00Garnituri
Cartofi prăjiți
200 g
28 00Cartofi chips
200 g
32 00Cartofi pai cu parmezan, pătrunjel si usturoi
200 g
37 00Cartofi copți
In jar, cu sos de smântână și usturoi. 350 g
32 00Cartofi Piure
300 g
28 00Piure cu trufe negre
300 g
39 00Piure verde
Cartof, pătrunjel, ceva usturoi, ulei de masline 300 g
32 00Cartofi cu rozmarin
La cuptor cu ulei și rozmarin, până se rumenesc. 200 g
30 00Cartofi gratinați la cuptor cu pastă de branză albastră
300 g
35 00Varză călită în untură de rață
Zăcută 4 ore la foc mic, dimpreună cu boabe de piper, dafin ... un deliciu! 250 g
40 00Legume la grătar
Stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare 200 g
30 00Ciuperci la grătar
200 g
30 00Legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir
200 g
40 00Spanac Poarta Schei
O garnitură preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei 180 g
40 00Mămăliguță pripită
300 g
9 00Sparanghel in unt, cu rosii cherry si parmezan
200 g
55 00Grătar la Jar
Mușchi de vită argentinian
200 g
138 00Piept de bibilică
200 g
78 00Ceafă de Mangalița
250 g
90 00Mușchiulet de berbecuț
“O bezea de carne”, aromatizată în baițuri și maturată la rece timp de două zile. 200 g
90 00Pastrama din cotlet de berbecut
200 g
78 00Gustări ... pentru amăgit foamea
Piept de rață afumat
Maturat în sare timp de două săptămâni și lăsat la fum 100 g
50 00Mușchiulet crud afumat de porc Mangalița
Din carmangeria proprie 100 g
55 00Terină de rață cu dulceață de arpagic
După o rețetă împrumutată de la profesorii din Franța 100 g / 30 g
60 00Biftec tartar
Amestec de carne crudă, tocată la satâr, cu mirodenii 100/50 g
78 00Răcitură de curcan cu ou de prepeliță
Clasica piftie 180 g
32 00Salata Boeuf
Mâncare strict românească, având la bază o salată nemțească amestecată cu “mayonnaise”-a franțuzească 200 g
40 00Icre de Știucă
Preparate simplu după rețeta originală a familiei Mantu din Galați. 80 g
44 00Batog de pește cu ceapă roșie și pastă de hrean
Din pește oceanic, afumat în carmangeria noastră 80/170 g
46 00Zacuscă de casă (ușor picantă)
Vinete coapte la foc iute, ardei kapia, ceapă din belșug, mirodenii, scăzute la foc mic în cuptor. (Rețeta proprie) 200 g
44 00Zacuscă Boierească cu hribi și trufe
180 g
53 00Fasole făcăluită
Ornată cu solzișori de ceapă 200/30 g
32 00Salată de vinete
Proaspăt coapte la flacără și amestecate cu solzișori de ceapă 200 g
39 00Tartar de ton cu avocado
200 g
78 00Costiță hituita
100 gr
32 00Slănină afumată de Mangaliță
100 gr
32 00Zacusca cu sturion
50 00Foie Gras Entier
100 g
90 00Pasta de ton cremos cu ulei de trufe
150 g
40 00Mâncăruri gătite … la cuptor sau la tigaie
Rasol de berbecuț cu garnitură de piure prăjit
Copt îndelung cu mirodenii proaspete 300/200 g
106 00Tocăniță de ton cu creveți, cu garnitură de mămăliguță picantă la grătar
Carne de ton și creveți în stil românesc 200/100 g
82 00Pulpă de rață confiată
Cu garnitură de varză și ardei iute 180/200 g
83 00Ficat de rață îndopată
Pus la foc iute și servit cu o garnitură de gutui glasate. 200/180 g
145 00Sarmale din piept de gâscă în foi de vită
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice 200/50 g
106 00Tocăniță de gălbiori și hribi
Rețeta muntenească cu amestec de ciuperci nobile și champignon 300/150 g
78 00Coadă de vită cu falcute de vitel la cuptor cu prune și vișine confiate cu garnitură de piure de țelină cu trufe negre
Rețeta din epoca brâncovenească 350/150 g
101 00Șnitel din piept de curcan în pesmet asiatic
350 g
79 00Snitel din cotlet de vițel de lapte în pesmet asiatic
350 g
137 00Piept de rață cu garnitura de piure de pastarnac si para caramelizata
Rețetă franțuzească reinterpretată 250/150 g
102 00Mușchi de vită cu foie gras și sos de cafea cu garnitura de piure cu trufe
Adaptare după cunoscuta rețetă Tournedos Rossini 200/100/50/150 g
184 00Coaste de vita confiate
Servite cu cartofi cu rozmarin 550/150 g
106 00Tocanita de vitel
Reteta frantuzeasca cu mamaliga 200/100 g
78 00Paste & Risotto
Penne Quatro Formagi
400g
63 00Spaghete Carbonara
400g
63 00Spaghete AOP
400g
45 00Spaghete AOP cu creveti
400g
75 00Paccheri cu fructe de mare
400 g
79 00Ravioli cu spanac si sos de smantana, somon afumat si sparanghel
400g
63 00Tagliatele cu hribi si trufe
400g
65 00Pește și alte înotătoare
Saramură de crap
Cu mămăliguță și ardei iute( rețeta din Deltă) 250 g
78 00Rondele de Sturion
Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei. 200/180 g
97 00File de șalau cu sos de capere
Românesc, din Dunăre, cu sos de capere și cartofi nature. 200/50/150 g
78 00Somon la grătar cu garnitură de legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir
Adus de peste mări și țări 200/180 g
97 00Calcan de Marea Neagră la grătar
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveț 300/60/70 g
138 00Calamar pane
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 450 g
101 00Caracatiță la grătar
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 200 g
113 00Creveți Black Tiger la grătar
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 200 g
97 00Creveți în sos de unt și prosecco
200 g
87 00File de biban de mare la cuptor
Cu unt aromatizat si garnitura de dovlecei verzi și ardei 200/250 g
109 00Calamar la gratar
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 450 g
101 00Calcan de Marea Neagra prajit
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveț 300/60/70 g
138 00Salate
Murături asortate
Murături de tot felul 300 g
28 00Salată din legume proaspete
Roșii, castraveți, salată verde etc. 300 g
25 00Salată de sfeclă cu hrean
Din sfeclă coaptă îndelung și servită cu hrean ras 200/20 g
25 00Salată verde
300 g
25 00Salată de varză
Cu sare, oțet de mere și ulei grecesc. 200 g
18 00Salată de ardei copt
Cu puțin ulei și otet 200 g
30 00Salate aperitiv
Frunze de salate de tot felul cu brânză de bivoliță umplută cu trufe negre și dressing de ridiche și boabe de muștar
60 00Salată rucola cu somon afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă și semințe de rodie
64 00Frunze de spanac cu brânză de capră, semințe de dovleac coapte cu dressing de zmeură
64 00Frunze de salată cu avocado, roșii de gradină, chives, semințe de dovleac și dressing de lămâie
53 00Specialități măcelărești
Pizdulice
Piesă uitată și rar găsită pe meniuri 200g
66 00Momițe
Mare delicatesă 200g
66 00Măduvioare la grătar
În pergament pe grătar 200g
66 00Pastramă de curelușă
Altă specialitate măcelarească fragedă 200g
74 00Măduvioare
Prăjite în mălai 200g
66 00Fudulii de tauras
200g
66 00