Zexe - Herastrau
Branzeturi/Diverse
Telemea de oaie
Din Mărginimea Sibiului, presarată cu negrilică 100 g
41,00Cașcaval de oaie
100 g
48,00Unt cu trufe negre
Amestecat bine și sărat puțin. 50 g
21,00Unt
De 83° 50 g
7,00Smântană
100 g
8,00Sos de usturoi
Cu puțin ardei iute 200 g
9,00Măsline grecești
100 g
18,00Ardei iute
1 buc.
2,00Chifle albe
1 buc / 40g
3,00Chifle negre
1 buc / 40 g
3,00Calde
Jumări boierești din garf
250 g
48,00Chifteluțe ZEXE
Chifteaua de altă dată 250 g
45,00Fălcuțe de porc la garniță
O altă delicatesă uitată 150 g
66,00Momițe de miel cu sos de usturoi copt și vin
150/30 g
56,00Pipote rata confiate
120 g
54,00Tuslama Regala
300 g
66,00Ciorbe și Supe
Ciorbă de burtă
Piesă de rezistență în patrimoniul culinar naționa 400 g
40,00Ciorbă de ied
Cu smântână și tarhon, după o rețetă ardelenească uitată 100/300 g
53,00Ciorbă de perișoare
Din carne tocată fin și fiartă în borș de tărâțe. 100/300 g
37,00Supă cremă de conopidă cu parmesan și trufe
350 g
40,00Ciorbă de potroace
Cu multe legume, zdrențe de ou și borș din belșug. 100/300 g
IndisponibilDin carmangeria noastră
Cârnăciori Picanți
Având la bază compoziția cârnaților de Pleșcoi, adaptată mai apoi în carmangeria noastră. (Reteta originală Zexe) 180 g
56,00Mititei “Zexe”
80 g/buc
10,00Garnituri
Cartofi prăjiți
200 g
28,00Cartofi chips
200 g
32,00Cartofi pai cu parmezan, pătrunjel si usturoi
200 g
39,00Cartofi copți
In jar, cu sos de smântână și usturoi. 350 g
35,00Cartofi Piure
300 g
30,00Piure cu trufe negre
300 g
40,00Piure verde
Cartof, pătrunjel, ceva usturoi, ulei de masline 300 g
39,00Cartofi cu rozmarin
La cuptor cu ulei și rozmarin, până se rumenesc. 200 g
32,00Cartofi gratinați la cuptor cu pastă de branză albastră
300 g
37,00Legume la grătar
Stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare 200 g
30,00Ciuperci la grătar
200 g
30,00Legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir
200 g
40,00Spanac Poarta Schei
O garnitură preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei 180 g
44,00Mămăliguță pripită
300 g
9,00Sparanghel in unt, cu rosii cherry si parmezan
200 g
56,00Grătar la Jar
Mușchi de vită argentinian
200 g
138,00Ceafă de Mangalița
250 g
94,00Mușchiulet de berbecuț
“O bezea de carne”, aromatizată în baițuri și maturată la rece timp de două zile. 200 g
99,00Pastrama din cotlet de berbecut
200 g
79,00Gustări ... pentru amăgit foamea
Piept de rață afumat
Maturat în sare timp de două săptămâni și lăsat la fum 100 g
53,00Mușchiulet crud afumat de porc Mangalița
Din carmangeria proprie 100 g
56,00Terină de rață cu dulceață de arpagic
După o rețetă împrumutată de la profesorii din Franța 100 g / 30 g
62,00Biftec tartar
Amestec de carne crudă, tocată la satâr, cu mirodenii 100/50 g
79,00Răcitură de curcan cu ou de prepeliță
Clasica piftie 180 g
33,00Icre de Știucă
Preparate simplu după rețeta originală a familiei Mantu din Galați. 80 g
45,00Batog de pește cu ceapă roșie și pastă de hrean
Din pește oceanic, afumat în carmangeria noastră 80/170 g
48,00Zacuscă de casă (ușor picantă)
Vinete coapte la foc iute, ardei kapia, ceapă din belșug, mirodenii, scăzute la foc mic în cuptor. (Rețeta proprie) 200 g
45,00Fasole făcăluită
Ornată cu solzișori de ceapă 200/30 g
33,00Salată de vinete
Proaspăt coapte la flacără și amestecate cu solzișori de ceapă 200 g
41,00Tartar de ton cu avocado
200 g
79,00Costiță hituita
100 gr
35,00Slănină afumată de Mangaliță
100 gr
35,00Foie Gras Entier
100 g
94,00Pasta de ton cremos cu ulei de trufe
150 g
48,00Salata Boeuf
Mâncare strict românească, având la bază o salată nemțească amestecată cu “mayonnaise”-a franțuzească 200 g
IndisponibilMâncăruri gătite … la cuptor sau la tigaie
Rasol de berbecuț cu garnitură de piure prăjit
Copt îndelung cu mirodenii proaspete 300/200 g
110,00Fălcuțe de vițel în sos de vin cu garnitură de piure prăjit cu ceapă
Bucăți fragede de carne ținute 6 ore în cuptor 200/170 g
102,00Ficat de rață îndopată
Pus la foc iute și servit cu o garnitură de gutui glasate. 200/180 g
148,00Sarmăluțe din carne de porc mistreț în foi de varză
Sărmăluțe potrivite cu grijă și mirodenii, în foaie de varză murată, coapte îndelung la foc mic în cuptor. 200/150 g
87,00Sarmale din piept de gâscă în foi de vită
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice 200/50 g
110,00Tocăniță de gălbiori și hribi
Rețeta muntenească cu amestec de ciuperci nobile și champignon 300/150 g
79,00Coadă de vită cu falcute de vitel la cuptor cu prune și vișine confiate cu garnitură de piure de țelină cu trufe negre
Rețeta din epoca brâncovenească 350/150 g
102,00Șnitel din piept de curcan în pesmet asiatic
350 g
79,00Snitel din cotlet de vițel de lapte în pesmet asiatic
350 g
137,00Piept de rață cu garnitura de piure de pastarnac si para caramelizata
Rețetă franțuzească reinterpretată 250/150 g
106,00Mușchi de vită cu foie gras și sos de cafea cu garnitura de piure cu trufe
Adaptare după cunoscuta rețetă Tournedos Rossini 200/100/50/150 g
196,00Coaste de vita confiate
Servite cu cartofi cu rozmarin 550/150 g
106,00Tocanita de vitel
Reteta frantuzeasca cu mamaliga 200/100 g
79,00Paste & Risotto
Penne Quatro Formagi
400g
68,00Spaghete Carbonara
400g
68,00Spaghete AOP
400g
45,00Spaghete AOP cu creveti
400g
75,00Paccheri cu fructe de mare
400 g
79,00Ravioli cu spanac si sos de smantana, somon afumat si sparanghel
400g
70,00Tagliatele cu hribi si trufe
400g
70,00Pește și alte înotătoare
Saramură de crap
Cu mămăliguță și ardei iute( rețeta din Deltă) 250 g
85,00Rondele de Sturion
Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei. 200/180 g
99,00File de șalau cu sos de capere
Românesc, din Dunăre, cu sos de capere și cartofi nature. 200/50/150 g
83,00Somon la grătar cu garnitură de legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir
Adus de peste mări și țări 200/180 g
99,00Calcan de Marea Neagră la grătar
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveț 300/60/70 g
148,00Calamar pane
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 450 g
106,00Caracatiță la grătar
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 200 g
125,00Creveți Black Tiger la grătar
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 200 g
99,00Creveți în sos de unt și prosecco
200 g
90,00File de biban de mare la cuptor
Cu unt aromatizat si garnitura de dovlecei verzi și ardei 200/250 g
109,00Calamar la gratar
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 450 g
106,00Calcan de Marea Neagra prajit
Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveț 300/60/70 g
148,00Salate
Murături asortate
Murături de tot felul 300 g
30,00Salată din legume proaspete
Roșii, castraveți, salată verde etc. 300 g
28,00Salată de sfeclă cu hrean
Din sfeclă coaptă îndelung și servită cu hrean ras 200/20 g
28,00Salată verde
300 g
28,00Salată de varză
Cu sare, oțet de mere și ulei grecesc. 200 g
21,00Salată de ardei copt
Cu puțin ulei și otet 200 g
32,00Salate aperitiv
Frunze de salate de tot felul cu brânză de bivoliță umplută cu trufe negre și dressing de ridiche și boabe de muștar
60,00Frunze de salată crocantă cu piept de bibilică la grătar și dressing de iaurt și parmezan
60,00Salată rucola cu somon afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă și semințe de rodie
64,00Frunze de spanac cu brânză de capră, semințe de dovleac coapte cu dressing de zmeură
67,00Frunze de salată cu avocado, roșii de gradină, chives, semințe de dovleac și dressing de lămâie
53,00Specialități măcelărești
Creier de vițel
La pergament 200g
74,00Pizdulice
Piesă uitată și rar găsită pe meniuri 200g
66,00Momițe
Mare delicatesă 200g
66,00Măduvioare la grătar
În pergament pe grătar 200g
66,00Pastramă de curelușă
Altă specialitate măcelarească fragedă 200g
78,00Măduvioare
Prăjite în mălai 200g
66,00Creier de vițel măcelăresc
Măcelăresc 200gr
74,00Creier de vițel pane
În pesmet 200gr
74,00Fudulii de tauras
200g
66,00