Adaugă adresa ta
Caută
Caută
Coș
Dezlegare la pește De Paște Masa de Paște Branzeturi/Diverse Calde Ciorbe și Supe Din carmangeria noastră Garnituri Grătar la Jar Gustări ... pentru amăgit foamea Mâncăruri gătite … la cuptor sau la tigaie Paste & Risotto Pește și alte înotătoare Salate Salate aperitiv Specialități măcelărești
Zexe Herastrau cover image
Zexe Herastrau logo

Zexe Herastrau

Detalii Detalii Vezi detalii

4 99 Lei

Transport

Momentan indisponibil

Livrare
Comandă de min. 40 lei pentru a evita costuri adiționale
|
Se aplică taxa de servicii operaționale
Da
Ridicare personală
Deschide la 12:00
Zexe Herastrau este închis la momentul de față. Programează o comandă pentru mai târziu. Selectarea intervalului orar se face în procesul de checkout după ce adaugi produse în coș.

Dezlegare la pește

Tartar de ton cu avocado

200 g

78 00 
Tartar de ton cu avocado image
File de biban de mare la cuptor

Cu unt aromatizat si garnitura de dovlecei verzi și ardei 200/250 g

109 00 
File de biban de mare la cuptor  image
Tocăniță de ton cu creveți, cu garnitură de mămăliguță picantă la grătar

Carne de ton și creveți în stil românesc 200/100 g

82 00 
Saramură de crap

Cu mămăliguță și ardei iute( rețeta din Deltă) 250 g

78 00 
Saramură de crap image
Pasta de ton cremos cu ulei de trufe

150 g

40 00 
Ravioli cu spanac si sos de smantana, somon afumat si sparanghel

400g

63 00 
Salată rucola cu somon afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă și semințe de rodie

64 00 
Salată rucola cu somon afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă și semințe  de rodie image

De Paște

Salata Boeuf

Mâncare strict românească, având la bază o salată nemțească amestecată cu “mayonnaise”-a franțuzească 200 g

40 00 
Salata Boeuf image
Telemea de oaie

Din Mărginimea Sibiului, presarată cu negrilică 100 g

37 00 
Telemea de oaie image
Cașcaval de oaie

100 g

40 00 
Cașcaval de oaie image
Momițe de miel cu sos de usturoi copt și vin

150/30 g

55 00 
Momițe de miel cu sos de usturoi copt și vin image
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită

Sarmale din piept de gâscă în foi de vită Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice 200/50 g

106 00 
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită image

Masa de Paște

Salata Boeuf

Mâncare strict românească, având la bază o salată nemțească amestecată cu “mayonnaise”-a franțuzească 200 g

40 00 
Salata Boeuf image
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită

Sarmale din piept de gâscă în foi de vită Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice 200/50 g

106 00 
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită image

Branzeturi/Diverse

Telemea de oaie

Din Mărginimea Sibiului, presarată cu negrilică 100 g

37 00 
Telemea de oaie image
Cașcaval de oaie

100 g

40 00 
Cașcaval de oaie image
Unt cu trufe negre

Amestecat bine și sărat puțin. 50 g

18 00 
Unt cu trufe negre image
Unt

De 83° 50 g

7 00 
Unt image
Smântană

100 g

8 00 
Smântană image
Sos de usturoi

Cu puțin ardei iute 200 g

9 00 
Sos de usturoi image
Măsline grecești

100 g

16 00 
Măsline grecești image
Ardei iute

1 buc.

2 00 
Chifle albe

1 buc / 40g

3 00 
Chifle albe image
Chifle negre

1 buc / 40 g

3 00 

Calde

Jumări boierești din garf

250 g

45 00 
Jumări boierești din garf image
Chifteluțe ZEXE

Chifteaua de altă dată 250 g

40 00 
Chifteluțe ZEXE image
Fălcuțe de porc la garniță

O altă delicatesă uitată 150 g

60 00 
Fălcuțe de porc la garniță image
Momițe de miel cu sos de usturoi copt și vin

150/30 g

55 00 
Momițe de miel cu sos de usturoi copt și vin image
Pipote rata confiate

120 g

52 00 
Pipote rata confiate image
Tuslama Regala

300 g

64 00 

Ciorbe și Supe

Ciorbă de burtă

Piesă de rezistență în patrimoniul culinar naționa 400 g

40 00 
Ciorbă de burtă image
Ciorbă de potroace

Cu multe legume, zdrențe de ou și borș din belșug. 100/300 g

39 00 
Ciorbă de potroace  image
Ciorbă de perișoare

Din carne tocată fin și fiartă în borș de tărâțe. 100/300 g

37 00 
Ciorbă de perișoare image
Supă cremă de conopidă cu parmesan și trufe

350 g

40 00 

Din carmangeria noastră

Cârnăciori Picanți

Având la bază compoziția cârnaților de Pleșcoi, adaptată mai apoi în carmangeria noastră. (Reteta originală Zexe) 180 g

56 00 
Cârnăciori Picanți image
Patricieni

Piesa de rezistență a localurilor interbelice Ne facem datoria de a-i readuce în atenția Dvs. într-o interpretare proprie a rețetei Domnului Bacalbașa.  200 g

60 00 
Patricieni image
Mititei “Zexe”

80 g/buc

9 00 
Mititei “Zexe”  image

Garnituri

Cartofi prăjiți

200 g

28 00 
Cartofi prăjiți image
Cartofi chips

200 g

32 00 
Cartofi chips image
Cartofi pai cu parmezan, pătrunjel si usturoi

200 g

37 00 
Cartofi copți

In jar, cu sos de smântână și usturoi. 350 g

32 00 
Cartofi copți image
Cartofi Piure

300 g

28 00 
Cartofi Piure image
Piure cu trufe negre

300 g

39 00 
Piure verde

Cartof, pătrunjel, ceva usturoi, ulei de masline  300 g

32 00 
Piure verde image
Cartofi cu rozmarin

La cuptor cu ulei și rozmarin, până se rumenesc. 200 g

30 00 
Cartofi cu rozmarin image
Cartofi gratinați la cuptor cu pastă de branză albastră

300 g

35 00 
Cartofi gratinați la cuptor cu pastă de branză albastră image
Varză călită în untură de rață

Zăcută 4 ore la foc mic, dimpreună cu boabe de piper, dafin ... un deliciu! 250 g

40 00 
Varză călită în untură de rață image
Legume la grătar

Stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare 200 g

30 00 
Legume la grătar image
Ciuperci la grătar

200 g

30 00 
Ciuperci la grătar image
Legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir

200 g

40 00 
Legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir image
Spanac Poarta Schei

O garnitură preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei 180 g

40 00 
Spanac Poarta Schei image
Mămăliguță pripită

300 g

9 00 
Mămăliguță pripită image
Sparanghel in unt, cu rosii cherry si parmezan

200 g

55 00 

Grătar la Jar

Mușchi de vită argentinian

200 g

138 00 
Mușchi de vită argentinian image
Piept de bibilică

200 g

78 00 
Piept de bibilică image
Ceafă de Mangalița

250 g

90 00 
Ceafă de Mangalița image
Mușchiulet de berbecuț

“O bezea de carne”, aromatizată în baițuri și maturată la rece timp de două zile. 200 g

90 00 
Mușchiulet de berbecuț image
Pastrama din cotlet de berbecut

200 g

78 00 

Gustări ... pentru amăgit foamea

Piept de rață afumat

Maturat în sare timp de două săptămâni și lăsat la fum 100 g

50 00 
Piept de rață afumat image
Mușchiulet crud afumat de porc Mangalița

Din carmangeria proprie 100 g

55 00 
Mușchiulet crud afumat de porc Mangalița image
Terină de rață cu dulceață de arpagic

După o rețetă împrumutată de la profesorii din Franța 100 g / 30 g

60 00 
Terină de rață cu dulceață de arpagic image
Biftec tartar

Amestec de carne crudă, tocată la satâr, cu mirodenii 100/50 g

78 00 
Biftec tartar image
Răcitură de curcan cu ou de prepeliță

Clasica piftie 180 g

32 00 
Răcitură de curcan cu ou de prepeliță image
Salata Boeuf

Mâncare strict românească, având la bază o salată nemțească amestecată cu “mayonnaise”-a franțuzească 200 g

40 00 
Salata Boeuf image
Icre de Știucă

Preparate simplu după rețeta originală a familiei Mantu din Galați. 80 g

44 00 
Icre de Știucă image
Batog de pește cu ceapă roșie și pastă de hrean

Din pește oceanic, afumat în carmangeria noastră 80/170 g

46 00 
Batog de pește cu ceapă roșie și pastă de hrean image
Zacuscă de casă (ușor picantă)

Vinete coapte la foc iute, ardei kapia, ceapă din belșug, mirodenii, scăzute la foc mic în cuptor. (Rețeta proprie) 200 g

44 00 
Zacuscă de casă (ușor picantă) image
Zacuscă Boierească cu hribi și trufe

180 g

53 00 
Zacuscă Boierească cu hribi și trufe image
Fasole făcăluită

Ornată cu solzișori de ceapă 200/30 g

32 00 
Fasole făcăluită image
Salată de vinete

Proaspăt coapte la flacără și amestecate cu solzișori de ceapă 200 g

39 00 
Salată de vinete image
Tartar de ton cu avocado

200 g

78 00 
Tartar de ton cu avocado image
Costiță hituita

100 gr

32 00 
Costiță hituita image
Slănină afumată de Mangaliță

100 gr

32 00 
Slănină afumată de Mangaliță image
Zacusca cu sturion

50 00 
Zacusca cu sturion image
Foie Gras Entier

100 g

90 00 
Foie Gras Entier image
Pasta de ton cremos cu ulei de trufe

150 g

40 00 

Mâncăruri gătite … la cuptor sau la tigaie

Rasol de berbecuț cu garnitură de piure prăjit

Copt îndelung cu mirodenii proaspete 300/200 g

106 00 
Rasol de berbecuț cu garnitură de piure prăjit image
Tocăniță de ton cu creveți, cu garnitură de mămăliguță picantă la grătar

Carne de ton și creveți în stil românesc 200/100 g

82 00 
Pulpă de rață confiată

Cu garnitură de varză și ardei iute 180/200 g

83 00 
Pulpă de rață confiată image
Ficat de rață îndopată

Pus la foc iute și servit cu o garnitură de gutui glasate. 200/180 g

145 00 
Ficat de rață îndopată  image
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită

Sarmale din piept de gâscă în foi de vită Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice 200/50 g

106 00 
Sarmale din piept de gâscă în foi de vită image
Tocăniță de gălbiori și hribi

Rețeta muntenească cu amestec de ciuperci nobile și champignon 300/150 g

78 00 
Tocăniță de gălbiori și hribi image
Coadă de vită cu falcute de vitel la cuptor cu prune și vișine confiate cu garnitură de piure de țelină cu trufe negre

Rețeta din epoca brâncovenească 350/150 g

101 00 
Coadă de vită cu falcute de vitel la cuptor cu prune și vișine confiate  cu garnitură de piure de țelină cu trufe negre image
Șnitel din piept de curcan în pesmet asiatic

350 g

79 00 
Snitel din cotlet de vițel de lapte în pesmet asiatic

350 g

137 00 
Piept de rață cu garnitura de piure de pastarnac si para caramelizata

Rețetă franțuzească reinterpretată 250/150 g

102 00 
Piept de rață cu garnitura de piure de pastarnac si para caramelizata image
Mușchi de vită cu foie gras și sos de cafea cu garnitura de piure cu trufe

Adaptare după cunoscuta rețetă Tournedos Rossini 200/100/50/150 g

184 00 
Mușchi de vită cu foie gras și sos de cafea cu garnitura de piure cu trufe image
Coaste de vita confiate

Servite cu cartofi cu rozmarin  550/150 g

106 00 
Tocanita de vitel

Reteta frantuzeasca cu mamaliga 200/100 g

78 00 
Tocanita de vitel image

Paste & Risotto

Penne Quatro Formagi

400g

63 00 
Spaghete Carbonara

400g

63 00 
Spaghete AOP

400g

45 00 
Spaghete AOP cu creveti

400g

75 00 
Paccheri cu fructe de mare

400 g

79 00 
Ravioli cu spanac si sos de smantana, somon afumat si sparanghel

400g

63 00 
Tagliatele cu hribi si trufe

400g

65 00 

Pește și alte înotătoare

Saramură de crap

Cu mămăliguță și ardei iute( rețeta din Deltă) 250 g

78 00 
Saramură de crap image
Rondele de Sturion

Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei. 200/180 g

97 00 
Rondele de Sturion image
File de șalau cu sos de capere

Românesc, din Dunăre, cu sos de capere și cartofi nature. 200/50/150 g

78 00 
File de șalau cu sos de capere image
Somon la grătar cu garnitură de legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir

Adus de peste mări și țări 200/180 g

97 00 
Somon la grătar cu garnitură de legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir image
Calcan de Marea Neagră la grătar

Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveț 300/60/70 g

138 00 
Calcan de Marea Neagră la grătar  image
Calamar pane

Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 450 g

101 00 
Caracatiță la grătar

Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 200 g

113 00 
Caracatiță la grătar image
Creveți Black Tiger la grătar

Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 200 g

97 00 
Creveți în sos de unt și prosecco

200 g

87 00 
Creveți  în sos de unt și prosecco image
File de biban de mare la cuptor

Cu unt aromatizat si garnitura de dovlecei verzi și ardei 200/250 g

109 00 
File de biban de mare la cuptor  image
Calamar la gratar

Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveți 450 g

101 00 
Calcan de Marea Neagra prajit

Cu salată și sos de lămâie, sos de usturoi și sos de iaurt cu castraveț 300/60/70 g

138 00 
Calcan de Marea Neagra prajit image

Salate

Murături asortate

Murături de tot felul 300 g

28 00 
Murături asortate image
Salată din legume proaspete

Roșii, castraveți, salată verde etc. 300 g

25 00 
Salată din legume proaspete image
Salată de sfeclă cu hrean

Din sfeclă coaptă îndelung și servită cu hrean ras 200/20 g

25 00 
Salată de sfeclă cu hrean image
Salată verde

300 g

25 00 
Salată verde image
Salată de varză

Cu sare, oțet de mere și ulei grecesc. 200 g

18 00 
Salată de varză image
Salată de ardei copt

Cu puțin ulei și otet 200 g

30 00 

Salate aperitiv

Frunze de salate de tot felul cu brânză de bivoliță umplută cu trufe negre și dressing de ridiche și boabe de muștar

60 00 
Frunze de salate de tot felul cu brânză de bivoliță umplută cu trufe negre și dressing de ridiche și boabe  de muștar image
Salată rucola cu somon afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă și semințe de rodie

64 00 
Salată rucola cu somon afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă și semințe  de rodie image
Frunze de spanac cu brânză de capră, semințe de dovleac coapte cu dressing de zmeură

64 00 
Frunze de spanac cu brânză de capră, semințe de dovleac coapte cu dressing de zmeură image
Frunze de salată cu avocado, roșii de gradină, chives, semințe de dovleac și dressing de lămâie

53 00 
Frunze de salată cu avocado, roșii de gradină, chives, semințe de dovleac și dressing de lămâie image

Specialități măcelărești

Pizdulice

Piesă uitată și rar găsită pe meniuri 200g

66 00 
Pizdulice image
Momițe

Mare delicatesă 200g

66 00 
Momițe image
Măduvioare la grătar

În pergament pe grătar 200g

66 00 
Măduvioare la grătar image
Pastramă de curelușă

Altă specialitate măcelarească fragedă 200g

74 00 
Pastramă de curelușă image
Măduvioare

Prăjite în mălai 200g

66 00 
Măduvioare image
Fudulii de tauras

200g

66 00 
Fudulii de tauras image