Surorile
Mâncăruri reci
Slăninuță afumată
Vine la pachet cu murături, muștar și pâine proaspătă.
Pate de ficat de pui cu dulceață de vișine
Pateul este făcut după o rețetă de casă, cu ingrediente naturale și servit cu pâinică.
Gustare haiduc
Platoul este însoțit de castraveciori crocanți, roșii, ardei dulce, garnisit cu un mănunchi de ceapă verde și brânză de oaie.
Ghiveci de legume
Se adaugă vinete, roșii, ceapă, ardei toate copte și se asezonează cu ulei aromatizat bogat și usturoi.
IndisponibilMâncăruri calde
Clătite umplute cu carne de pui
Clătitele sunt umplute cu carne de pui, ciuperci fragede și cașcaval. Se servesc cu smântână.
Ficat de pui cu mere caramelizate
Sosul caramelizat de mere, în contrast cu gustul sărățel al ficatului prăjit redă o senzație culinară unică fiecărui gurmand.
Cartofi ca acasă gătițI cu ceapă și bacon
Cartofii de casă sunt preparați cu ceapă, usturoi și bacon. Se servește cu castraveciorii muraț
Lipie cu brânză, roșii și mozzarella
Lipie proaspătă, umplută cu un amestec de brânză cremoasă, felii de roșii suculente și mozzarella topită. O combinație perfectă pentru iubitorii de brânză. 290g
Ciorbe
Ciorbă soleanca
Soleanca este gătită din diverse tipuri de cărniță afumată, castraveți murați, roșii, ceapă și măsline tăiate fâșii. Se servește cu smântână.
Zeamă de casă cu tăIței
Conține bucăți de carne de pui, legume, ceapă țelină și borș acru, tăiței de casă, leuștean și cimbru pentru un gust acrișor și se servește cu smântână.
Borș rosu ucrainean
Culoarea întensă este datorită sfeclei roșii fiartă cu legume, cărniță de porc și ierburi. Se servește cu slăninuță, smântână, chifle tradiționale pampușki și ardei iute
IndisponibilBorș roșu vegetarian
Același gust intens de borș roșu, carnea fiind înlocuită cu fasole. Se servește cu chifle tradiționale și ardei iute. O mancare perfectă de post.
IndisponibilSalate
Salata tradițională vinegret
Este o salată bogată în vitamine, preparată în mod tradițional din sfeclă roșie, cartofi și morcovi fierți, ceapă tăiată mărunt, mazăre, castraveți murați și asezonată cu ulei.
Salata olivier
Rețeta proprie: cartofi, ouă și morcovi fierți, pui afumat, mazăre și castraveciori murați, toate completate cu maioneză pentru o textură cremoasă.
Salata sopska rețeta originală
Conține roșii proaspete, ardei gras și castraveți crocanți, iar deasupra se presară cu brânză de oaie și ceapă.
Salata șuba
Conține: file de hering tăiate fâșii, cartofi, morcovi, sfeclă și ouă fierte, rase și puse în rânduri, iar la sfârșit decorată cu maioneză pentru un aspect atractiv.
Salată de varză
Preparată din varză cu oțet , sare, piper, castraveți proaspeți, morcovi și presărați cu mărar la sfârșit.
Salată proaspătă
Ingrediente: mix de frunze de salată, roșii cherry, ardei gras, ceapă roșie și asezonate cu ulei de măsline și lămâie.
Murături asortate
Este o combinație dintre varză, castraveți și gogonele fără oțet, murate după rețeta tradițională.
Mâncăruri pe gratar
Meniu mici
Patru mici suculenți, serviti alături de cartofi prăjiți crocanți, muștar și o salată proaspătă de varză. O combinație perfectă pentru o masă tradițională românească. 520g
Meniu cârnaciori subțiri
Carnati de porc subtiri, picanti la gratar (200g), cu Mamaliguta (150g), Salata de varza (100g), Ciuperci la gratar, Castraveti murati si sos adjika
Meniu cârnați afumați de porc
Doi cârnați afumați de porc, serviți alături de cartofi prăjiți și salată proaspătă de varză. Un festin autentic cu arome de afumături tradiționale. 450g
Meniu cârnați moldovenești
Doi cârnați moldovenești delicioși, serviți cu cartofi prăjiți aurii și salată proaspătă de varză. Un meniu care aduce aromele autentice ale moldovei direct în farfuria ta. 520g
Meniu ceafă de porc
Ceafă de porc suculentă, bine rumenită, servită cu cartofi prăjiți și salată proaspătă de varză. O combinație clasică și savuroasă pentru iubitorii de carne. 500g
IndisponibilFeluri principale
ColțunașI cu cartofi
Gustul “ca acasă” al colțunașilor îl completezi la alegere cu ceapă prăjită, ficăței de pui sau jumări gata să te facă să-i îndrăgești.
ColțunașI cu varză
Gustul “ca acasă” al colțunașilor îl completezi la alegere cu ceapă prăjită, ficăței de pui sau jumări gata să te facă să-i îndrăgești.
Porc ca la țară
Este o combinație de carne de porc suculentă, ardei gras, roșii, crustă de cașcaval împreună cu cartofi la cuptor.
Tocăniță de porc cu mămăligă, brânză șI smântână
Se gătește din carne de porc fragedă în sos de ceapă, usturoi și condimente. Tocănița este servită alături de mămăliguță, smântână și brânză.
Bătută ca la chișinău
Similar unei pârjoale din carne de porc învelită într-o crustă, acesta este preparat în mod tradițional și condimentat cu mirodenii. Se servește cu cartofi Wedges.
Coaste de porc
Coastele de porc sunt marinate 24h și completate cu glazură de miere adăugând o notă dulce. Se servesc cu salată proaspătă.
Cotlet ca la kiev
Cotletul e moale în interior, umplut cu unt, arome intense de verdeață și usturoi, care se topesc în gură. Se servește cu piure de cartofi.
Tocăniță de pui cu mămăligă, brânză șI smântână
Se gătește din carne de pui fragedă în sos de ceapă, usturoi și condimente. Tocănița este servită alături de mămăliguță, smântână și brânză.
Șnițel de pui ca acasă
Gătit din felii de piept de pui în făină și ou, creând o crustă exterioară crocantă. Se servește cu cartofi piure.
Aripioare de pui în glazură de miere
Gustul savuros implică marinarea aripioarelor în mod tradițional cu miere și mirodenii.
IndisponibilBiftek stroganoff
Mușchiulețul de vită împreună cu ciupercile, castraveții murați, se prepară în smântână de gătit și condimente. Se servește cu piure de cartofi.
IndisponibilMedalion de vită cu sos din vin șI prune uscate
Mușchi de vită fraged și suculent se servește cu sos tradițional moldovenesc , făcut cu vin și prune uscate.
IndisponibilKavurma miel la ceaun
Bucățile de miel tăiate cu atenție se prepară într-un ceaun cu legume după o rețetă veche găgăuză.
IndisponibilGarnituri
Cartofi wedges
Cartofii sunt o alegere delicioasă, cu o crustă crocantă și arome intense. Se potrivesc pe post de garnitură cu diverse sosuri.
Piure de cartofi
Garnitura perfectă la orice preparat din cărniță și nu numai este o porție de piure de cartofi.
Legume grill
Datorită metodei de preparare scăzută în grăsimi, legumele grill pot fi consumate la orice ocazie.
Mămăligă
Vestită mămăligă este potrivită la orice masă pe post de garnitură.
Crupe de hrișcă cu ciuperci și ceapă
Opțiune perfectă și sănătoasă pentru cei care țin post. Sursă de vitamine, fibre și proteine. -300g
Bulgur cu legume
Bulgur în combinație cu ardei gras, morcov, ceapă, roșii cherry și verdeată- 300g
Deserturi
Tort medovik
Textura cremoasă este făcută din blaturi pufoase cu miere între straturi de cremă după o rețetă proprie.
Tort kiev
Este preparat din foi crocante de bezea și nucă, completate cu o cremă delicioasă și ciocolată topită.
Lemne sub zăpadă
Clătitele sunt umplute cu vișine în suc propriu și aranjate pe straturi de cremă fină pentru un aspect de cușmă sau niște “lemne sub zăpadă”.
Miuli
Sunt niște mini clătite cu brânză dulce la interior, iar la exterior cu sos de unt și miere.
ColțunașI cu vișine
Colțunașii sunt preparați în mod tradițional cu vișine în suc propriu la interior.
Brânzoaice
Sunt niște papanași moldovenești cu mai puțină făină. Se servesc cu dulceață și smântână.
Extra
Ceapă prăjită
Ficăței de pui prăjiți
Jumări
Smântână
Pampusca (chiflă de casă)
Ardei iute
Adjika
Sos picant de rosii cu usturoi si ardei (40g)
Sos de usturoi
Sos de usturoi cu ulei si ierburi aromatice (40g)