Restaurant Casa Doina
Istorie-n farfurie/ History on a plate
Farfuria ciobanului / Shepherd’s Plate
Pastramă de oaie, inspirată de la ciobani, pregătită cu voie bună și pasiune, stinsă cu vin roșu și acompaniată de o mămăliguță fierbinte-fierbinte Shepherd-inspired cured mutton, carefully and passionately prepared, smothered in red wine and paired with hot, hot polenta 200g / 150 g
64,00Aburindă cu brânză / Steaming Cheese
Plăcintă din tradiția dobrogeană, cu brânză de oaie și c-un strop de smântână Traditional Dobrogean pie with sheep’s-milk cheese and a dab of sour cream 300 g
48,00Deliciu din pulpă de rață / Duck Leg Treat
Rumenită la cuptor după o rețetă veche de 100 de ani, servită cu bucurie alături de o varză călită gustoasă și bacon pentru aromă Oven roasted after a 100-year-old recipe, happily served alongside tasty braised cabbage and bacon for flavor 180/150 g
76,00Puiul preferat al boierilor / Boyar’s Choice Chicken
Încins la jar, aromatizat cu ingrediente de tradiție, așezat cu mândrie-n farfurie Charcoal-grilled and flavored with traditional ingredients, proudly arranged on the plate 400 gr
96,00Coaste de porc / Pork Ribs
Un ospăț de nerefuzat An irresistible feast 400 g
59,00Aperitive reci/ Cold Starters
Piept de pui afumat / Smoked Chicken Breast
100 g
21,00Jambon de porc / Pork Ham
100 g
21,00Zacuscă / Zakuska
100 g
21,00Salată boeuf / Boeuf Salad
150 g
23,00Salată de vinete / Eggplant Salad
100 g
21,00Icre de știucă / Red Pike Roe Salad
50 g
27,00Piept de raţă afumat / Smoked Duck Breast
50 g
24,00Fasole bătută / Smashed Beans
100 g
21,00Tartar de somon proaspăt / Fresh Salmon Tartar
Răcoritor, cu avocado, tăiat în bucățele perfecte, o adevărată plăcere pentru iubitorii de pește Refreshing with perfectly sliced avocado, a genuine pleasure for fish lovers 200 g
67,00Parfait din ficat de pui și rață / Parfait of Chicken and Duck Liver
Deosebit de cremos, după o rețetă adusă de boieri tocmai din bucătăria franceză, pentru Micul Paris de altă dată, servit cu jeleu de fructe de pădure și pâine prăjită crocantă Uniquely creamy after a recipe the boyars brought over from the French kitchen for the Little Paris of yore, served with berry jelly and crispy toasted bread 150/50 g
48,00Aperitive calde/ Hot Starters
Mititei / “Mititei”
Mix ground meat from pork, lamb and beef 80 g
12,00Chifteluțe din carne de pui și vacă / Fried Chicken & Beef Meat Balls
120 g
29,00Bulete de cașcaval / Fried Cheese Balls
100 g
21,00Pastramă de oaie la grătar / Grilled Lamb Pastrami
150 g
48,00Bulzul ciobanului / Shepherd’s Bulz
Cu bacon, brânză de burduf delicioasă și ou proaspăt de țară, toate învelite într-o mămăliguță irezistibilă Bacon, delicious brânză de burduf and fresh egg from the countryside, all surrounded by an irresistible polenta salty Romanian cheese, most frequently made from sheep’s milk, but also buffalo milk 350 g
47,00Salate/ Salads
Salată Caesar cu pui / Caesar Salad with Chicken
350 g
48,00Salată Grecească / Greek Salad
Cu castraveți, roșii, ardei, feta, capere, măsline, ceapă și ulei de măsline / With cucumber, tomatoes, bell peppers, feta cheese, capers, olives, onion and olive oil 250/ 50 g
47,00Salată de spanac proaspăt cu brânză caldă de capră / Fresh Spinach Salad with Warm Goat Cheese
200/50 g
59,00Salată în stil asiatic cu pulpe de pui / Asian salad with chicken legs
Pulpe de pui, varza chinezeasca, varza rosie, melasa si condimente Chicken legs, Chinese cabbage, red cabbage, molasses and spices 250/100/100 g
42,00Ciorbe&Supe/ Soups
Supă de găină frumoasă / Beautiful Hen Soup
Cu tăiţei proaspăt frământați în casă și ingrediente de la bunici With freshly-kneaded house noodles and ingredients from your grandparents’ kitchen 300/60 ml
27,00Borșul pipotelor de rață, cu legume / Duck Gizzard and Vegetable Borscht
Cu pipoțele de rață, perfect pentru un prânz de poveste With duck gizzard, perfect for a lunch you’ll talk about 300 gr
36,00Faimoasa ciorbă de văcuță / Famous Beef Soup
Gătită cu bucurie, legume din belșug şi smântână Made with joy, vegetables aplenty and sour cream 300 gr
34,00Ciorba preferată a casei / House Favorite Soup
Ciorba de burtă, preferată de Casa Doina, servită cu smântână, c-un strop de mujdei de usturoi pentru aromă şi ardei iute. Tripe soup, a Casa Doina favorite, served with sour cream, a dab of garlic sauce for flavor and hot pepper 300 g
36,00Borș de pește / Fish Borscht
Senzație de la malul mării, aromatizat cu leuștean, țelină și atingere de ceapă verde The feeling of the seaside, flavored with lovage, celery and a dash of green onion 300 ml
38,00Paste/ Pasta
Linguini al Pesto cu Creveti
Paste artizanale cu sos pesto de busuioc, parmezan, nuci, ulei de măsline extravirgin și creveți la grătar /Artisanal pasta with pesto sauce made by fresh basil, parmesan, pine nuts, extravirgin olive oil and grill black tiger shrimps.
72,00Linguine Carbonara
Paste artizanale, rețetă clasică de Carbonara, cu gușă de porc crocantă, galbenuș de ou, parmezan și usturoi /Artizanal pasta, classic Carbonara recipe, made with crispy guanciale, egg yolk, parmesan and garlic.
48,00Pește&fructe de mare/ Fish & Seafood
Biban de mare file la grătar / Grilled Sea Bass Fillet
180 g
73,00Somon file la grătar / Grilled Salmon Fillet
160 g
68,00Caractiță la grătar cu salată meditaneană/Grilled Octopus with Mediterranean Salad
180 g
120,00Mâncăruri gătite/ Homemade Cuisine
Mândre Sărmăluțe / Cabagge Roll Pride
Carne de porc învelită tradițional în foi de varză murată, din propria casă, alături de mămăliguţă, smântână și ardei iute, o istorie-n farfurie / Pork meat, traditionally wrapped in home-made sour cabbage, served with polenta, sour cream and hot peppers – history on the plate. 400/150 g
56,00Platoul Barbarului
Un platou pentru adevarați gurmanzi ce poate servit și pentru 2 persoane, cu ciolan marinat și copt la temperaturi înalte, iahnie tradițională de fasole,varză călită și niscaiva murături pentru a avea un platou complet / A truly eat lovers’ plate! Can be served by two. Marinated pork knuckle,roasted on high temperature, served with traditional bean stew, roasted sauerkraut and mixed pickles, just to have a complete plate.
98,00Tochitură ca-n Moldova / Meat like in Moldova
Amestec de bunătățuri moldovenești din carne, așezate cu pasiune, alături de mămăliguţă A mixture of Moldovan meat goodness, passionately arranged and served with polenta 300/200 g
68,00Șnițel de vițel / Veal Schnitzel
Șnițel din vițel de lapte cu pesmet Panko și piure de cartofi cu ulei de trufe Served with Panko bread crumbs and mashed potatoes with truffle oil 200/150 g
78,00Bucurie de pui la ceaun / Chicken Happiness in the Cauldron
Crescut în curte, servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi, bun de-ți vine să te lingi pe deget Raised in the yard, served with polenta and garlic sauce you’ll want to lick your fingers 300/ 150 /50 g
72,00Grătar pe cărbune/ Charcoal Grilled Meat
Piept de rață la grătar/ Grilled Duck Breast
150 g
64,00Mușchi de vită / Beef Tenderloin
200 g crud/raw
98,00Mușchiuleț de mangaliță la grătar/ Grilled loin of mangalica
180 gr
86,00Antricot de vită “Rib Eye” / Rib Eye Steak
350 g crud/raw
168,00Piept de pui la grătar / Grilled Chicken Breast
180 g
46,00Cotlete fragede de berbecuț, fripte pe jar/ Grilled Lamb Chops Roasted on Fire
200 g crud/raw
98,00Ceafa de Porc la Gratar
44,00Cotlet Tomahawk de Porc la Gratar
68,00Garnituri/ Side dishes
Ciuperci la grătar / Grilled Mushrooms
150 g
23,00Broccoli
150 g
21,00Cartofi prăjiți / French Fries
150 g
16,00Piure de cartofi / Mashed Potatoes
150 g
16,00Salată de varză / Cabbage Salad
150 g
16,00Piure de cartofi cu ulei de trufe/ Mashed Potatoes with Truffle Oil
150 g
21,00Mămăligă / Polenta
150 g
14,00Varză călită / Stewed Cabbage
150 g
21,00Salată de murături / Pickles Salad
150 g
23,00Legume la grătar / Grilled Vegetables
150 g
23,00Chiflă / Bread
4,00Sosuri/ Sauces
Bernaise
50 g
6,00Smântână/ Sour Cream
100 g
6,00Sos BBQ / BBQ Sauce
50 g
6,00Sos din hrean /Horseradish Sauce
50 g
6,00Sos de ciuperci / Mushrooms Sauce
50 g
6,00Sos chilli / Chilli Sauce
50 g
6,00Sos de brânză / Cheese Sauce
50 g
6,00Sos de piper verde / Green Pepper Sauce
50 g
6,00Mujdei / Garlic Sauce
50 g
6,00Preparate vegetariene/ Vegan Dishes
Dovlecei la grătar / Grilled Zucchini
Cu oregano, ulei de măsline și usturoi With oregano, olive oil and garlic 150 g
23,00Carpaccio din sfeclă roșie / Beetroot Carpaccio
Cu oțet balsamic, ulei de măsline, rucola, parmezan și semințe de pin With balsamic vinegar, olive oil, arugula, parmesan cheese and pine nuts 400 g
39,00Salată de vinete cu ardei copți și usturoi/ Eggplant Salad with Baked Pepper and Garlic
300 g
38,00Deserturi de casă/ Homemade Desserts
Clătite / Pancakes
Cu Nutella sau dulceață / With Nutella or jam 150/ 50 g
32,00Papanaşul Doinei / Doina Cheese Dumpling
Gătit cu iubire timp de 40 de minute, cu brânză de vaci, smântână şi dulceaţă, un fel de dragoste la prima vedere Cooked with love for 40 minutes, with cow’s-milk cheese, cream and jam, a kind of love at first sight 200/50/50 g
44,00Ștrudel cu mere / Apple Strudel
Ca o încantare, servit cu spectacol din sos de vanilie și înghețată Like a celebration, served with a vanilla syrup and ice cream performance 150/50/50 g
36,00Plăcintă cu brânză a la Casa Doina / Casa Doina Cheese Pie
150 g
36,00