Bacania Veche
Antreu
Pateu de casă din ficat pasăre, Muscat si dressing de trufe
Ficat, usturoi, ceapa, unt, smantana ; 160g
42 00Icre de crap sălbatic,salsa de masline, capere si ansoa
Icre de crap salbatic, lamaie, gris 160g
37 00Oua umplute
27 00Salata Frunze Rare
100g
32 00Turul Tarii
Platou de carnuri si branzeturi locale, pentru doua persoane 600g
85 00Turul Tarii Vegetarian
Platou de branzeturi romanesti, locale, zacusca, salat de vinete, legume proaspete
65 00Fasole batuta cu ceapa crocanta
40 00Fel principal
Pulpă de rață confiată cu bulz și sos de trufe negre
200 g
67 00Fish and chips
59 00Porc copt 6 ore la tava cu sos de prune afumate
59 00Fel principal vegetarian
Mămăligă cremoasă cu ciuperci trase la tigaie în unt și cimbrișor
Malai, cascavval, gorgonzola, unt, smantana, parmezan / champignon, ppleurotus, shimenji, usturoi, unt, 250g
55 00Cartofi proaspat prajiti cu dip de branzeturi romanesti / alioli
400g portie pentru doua persoane
47 00Salata de sfecla rosie coapta , branza de capra si salata de frunze rare
48 00Garnituri
Cartofi rumeniți cu untură de rață și ierburi aromatice
170 g
22 00Morcovi copți caramelizați
170 g
18 00PIure de cartofi cu unt
20 00Piure de cartofi cu trufe
25 00Mamaliga cremoasa
garniutra in jur de 0.150-0,170g
27 00Spirtoase
Celar de Bogati Tuica 32%
prune 700 ml
200 00Celar de Bogati Palinca 40%
prune, 700 ml
240 00Pater Rachiu 40%
mure 700 ml
260 00Horinca 40%
pere 700ml
245 00Vinuri
Pecorino Tenuta Ulisse
Tenuta Ulisse se mândreşte cu acest vin legendar, născut dintr-un soi autohton special, care face cinste regiunii Abruzzo. Elegant şi catifelat, Pecorino Terre di Chieti parcurge un drum lung din vie în pahar, care începe cu recolta celor mai buni struguri de soi, răcirea şi macerarea lor pe pieliţe, decantarea mustului la rece şi fermentarea în tancuri de inox la 8–11°C, apoi învechirea pe o perioadă de 3 luni, de asemenea în tancuri de inox. Vinul dezvoltă o aciditate plăcută şi o structură bună, fiind savuros în compania gustărilor pe bază de peşte sau alături de crustacee. O temperatură ideală de 8-10 grade Celsius îi va permite vinului să îşi etaleze din plin calităţile aromatice extraordinare, care reflectă întru totul terroir-ul din Abruzzo, stilul cramei şi specificul varietal.Notele degustării:Miros: Buchet proaspăt, fructat, unde se remarcă nuanţe tropicale, piersică albă şi citrice.Gust: Arome bogate de papaya şi fructe exotice, care conduc spre un final balsamic splendid.Culoare: Galben pai, cu tonuri verzui.
155 00Coltul Pietrei Sauvignon Blanc
Se deschide cu arome intense de fructe exotice si flori de salcam, care se intrepatrund armonios cu note minrale Vinul este echilibrat, are o corpolenta medie si un post-gust persistent ce duce in prin plan caracterul fructat( caise si smochine)
145 00Carassia Rose
Carassia Rose Brut. Spumantele CARASSIA sunt obţinute numai prin metoda tradiţională, Champenoise, cu a doua fermentaţie în sticlă și sunt maturate minim 20 de luni înainte de degorjare, maturarea îndelungată oferind spumantelor arome complexe, perlaj fin, iar mineralitatea din sol le oferă o structură elegantă. Întregul proces de vinificare, de la recoltă, până la remuaj, degorjare și etichetare se întâmplă în propria cramă. Aromele vioaie de zmeură și frag proaspăt și cele de brioșă și drojdie provin din maturarea îndelungată în sticlă. Efervescența la fel ca și aromele pline de fructe tipice soiului Pinot Noir persistă până la postgust.
190 00