Adaugă adresa ta
Caută
Caută
Coș
Antreuri reci Antreuri calde Ciorbe Cărnuri alese Deserturi cosmopolite cu multă ciocolată Deserturi cosmpolite cu mai puțină ciocolată sau chiar deloc Cofeturi istorice - restituiri Tarte Înghețată și șerbet Din carmangeria noastră Diverse Garnituri Mâncăruri gătite la cuptor sau la tigaie Pește Salate Specialități măcelărești Supe și aperitive
Zexe Zahana Sofia cover image
Zexe Zahana Sofia logo
Zexe Zahana Sofia

4 99  Lei

Livrare
29 90 Lei

Comandă min.

Da
Acceptă voucher
Da
Plată online
Deschide la 11:00
Detalii Detalii Vezi detalii

Antreuri reci

Foie Gras Entier cu dulceață iute de portocală și jeleu de tămâioasă

Am găsit rețeta în cartea Dnei Ecaterina Colonel Steriade, publicată în anul 1871, ne-a plăcut și o reintroducem în circuitul gastronomic Românesc 100 g

56 00 
Batog de pește cu sos de hrean

Adesea întâlnit pe mesele moroșenilor, între doua carafe de pălincă 80/170 g

26 00 
Biftec tartar

Amestec barbar de carne crudă, tocată la satâr, cu mirodenii 100/50 g

52 00 
Fasole făcăluită

Pusă la muiat de cu seară, fiartă în apă ce se schimbă de 3 ori, dreasă cu zeamă de usturoi, sare și ornată cu solzișori de ceapă trasă în puțin ulei cu boia dulce 200/30 g

15 00 
Fasole făcăluită image
Icre de știucă

Preparate simplu după rețeta originală a negustorilor din Brăila 80 g

28 00 
Piept de rață afumat

Maturat în sare cale de două săptămâni și lăsat la fum până rezultă ce urmează 100 g

27 00 
Răcitură de curcan cu ou de prepeliță

Fiartă îndelung și spumată des pentru a rămâne clară și îmbâietoare 130 g

22 00 
Răcitură de curcan cu ou de prepeliță image
Zacuscă de casă (ușor picantă)

Vinete coapte pe tablă, ardei kapia și gogoșar, ceapă din belșug, mirodenii și condimente tocate, fierte laolaltă și scăzute apoi la foc mic în cuptor 200 g

20 00 
Zacuscă de casă (ușor picantă) image
Zacuscă de sturion

Cu castraveți, arpagic și pește mai degrabă bulgăresc, că al nostru încă nu s-a copt 180 g

28 00 

Antreuri calde

Chifteluțe Zexe

Mult mărar, carne mustoasă, ceapă, usturoi, miez de pâine în lapte, o compoziție menită să redea chiftelei prestigiul de altădată 250 g

26 00 
Chifteluțe Zexe image
Jumări boierești

Pentru că, spre deosebire de țărani, boierii își permiteau să le facă din garf 250 g

28 00 
Jumări boierești image
Fălcuțe de porc la garniță

O altă delicatesă uitată, pe care vrem s-o restituim spre delectare 150 g

32 00 
Fălcuțe de porc la garniță image
Pipote de rață confiate

Se taie rața, se scoate rânza și se fierbe în grăsimea adunată, parfumată cu ceva mirodenii, la foc mic, cale de câteva ceasuri 120 g

32 00 
Pipote de rață confiate image
Jumări de somn

Parfumate cu usturoi și prăjite la foc iute ca să mai cereți o porție 200 g

28 00 
Tuslama regală din muchie și mură

Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei și iaurt, servită fierbinte, tuslamaua regală a fost la epocă mâncare de bază în mai toate cârciumile Bucureștene 300 g

34 00 

Ciorbe

Ciorbă de burtă

Adusă de turci și adaptată la plăcerea românului prin adaosurile creatoare de smântână și gălbenuș, zarzavat și oțet, ciorba de burtă ce a trezit din mahmureală generații de-a rândul, este acum piesa de rezistență în patrimoniul culinar național 400 g

24 00 
Ciorbă de burtă image
Ciorbă de ied

Cu smântână și tarhon, dupa o rețetă ardelenească uitată 70/ 300 g

28 00 
Ciorbă de perișoare

Din carne tocată fin și fiartă scurt în borș de tărâțe 100/ 300 g

20 00 
Ciorbă de perișoare image

Cărnuri alese

Ceafă de mangaliță

Porcul de Mangalița, “Uleiul de măsline pe patru picioare” , fără colesterol, cu un conținut de Omega 3, 6 și 9 superior Somonului. Recomandat copiilor, bătrânilor și persoanelor cu probleme cardiovasculare și căutat cu insistență de cunoscătorii sănătoși datorită gustului de excepție. Crește într-un an cât alții în trei luni și dacă îl întâlniți pe stradă îl recunoașteți după părul lânos, lung și creț, fapt ce i-a atras porecla de “OAIE cu ȘORICI” 200 g

54 00 
Mușchi de vită argentinian

Bine fript, așa și așa sau în sânge, cum vă place 200 g

64 00 
Piept de bibilică ( de curte )

Din bibilica, crescuta libera si neinghesuita de se tine carnea pe oase 200 g

48 00 
Pulpe de bibilică ( de curte )

Aceeasi bibilica, alta parte anatomică 200 g

40 00 

Deserturi cosmopolite cu multă ciocolată

Trois chocolate

Un desert format din trei feluri de mousse de ciocolată : Caraibe 66% creata dintr-un mix de boabe culese de pe mici plantații aflate pe țărmul Mării Caraibelor, Guanaja 41% al cărui gust puternic de ciocolată este calmat de notele subtile de lapte și Ivoire, ciocolată albă nu foarte dulce, cu aromă delicată de vanilie, toate așezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao.

32 00 
Foret noire

Inventată în Germania secolului al XX-lea de către Josef Keller, prăjitura înregistrată în 2003 de autoritățile germane pentru a-i proteja componența conține la bază ``vișine, frișcă, unt sau o combinație între cele două, un blat de cacao îmbibat cu Kirch, toate îmbrăcate în frișcă sau unt și decorate cu bucăți de ciocolată``. La noi o găsiți cum ar spune francezul ``revisité`` și adaptată gustului românesc: mousse de ciocolată neagră Caraibe 66% pus în valoare de un coulis de vișine cu alcool, cremă lejeră de vanilie de Madagascar și blat pufos de cacao. 130 g

32 00 
Le Petite- Antonie

Creat în anul 2008, Le Petit-Antoine a devenit foarte repede best-sellerul lui Stephan Glacier (campion mondial în 2006 Phoenix-Statele Unite). Numit de critici “operă de artă în miniatură” acest desert îmbină perfect fondantul blatului de cacao, crocantul praline-ului din alune de pădure, lejeritatea mousee-ului de Gianduja și finețea glasajului din ciocolata cu lapte. 130 g

36 00 
Jardin D Eden

Am creat pentru meniul nostru o variantă personală a Grădinii Edenului, prăjitura concepută la “Maison Vergne” : mousse alb din ciocolată Ivoire, vanilie de Madagascar și fructe proaspete. Am ales blatul Dacquoise, un blat ușor din bezea și alune de pădure, specific zonei de sud-est a Franței. 135g

35 00 
Rocher (doar cu precomandă)

Special creată pentru iubitorii de ciocolată, rocher îmbină perfect cremă de mascarpone cu pralină de alune de pădure, bucățile crocante de croustillant și glasajul din ciocolată neagră. Minunată! 125 g

Indisponibil
Poirot (doar cu precomandă)

Nu inspectorul, ci prăjitură cu blat joconde, nuci caramelizate, mousse lejer din ciocolată neagră și inserție de pere. 130 g

Indisponibil

Deserturi cosmpolite cu mai puțină ciocolată sau chiar deloc

Exotic

Cremă fină de mango și fructul pasiunii, inserție de banană, mentă și fistic, bucățI crocante de croustillant cu cocos și blat dacquoise cu migdale, totul îmbrăcat într-un glasaj răcoritor. 120 g

30 00 
Cocozette (doar cu precomandă)

Blat însiropat cu sirop de vanilie, mousse lejer de cocos șI inserție de fructe de pădure, ciocolată valrhona cu căpșuni.  135 g Pentru precomanda va rog sa ne contactati cu minim 3 zile inainte

Indisponibil
Macarons diverse arome (doar cu precomandă)

1 buc

Indisponibil
Sublime (fără zahăr)

Îndulcită cu stevia șI maltitol, conține ciocolată, lime, busuioc șI coacăze. 120 g

Indisponibil
Prăjitură de post

Prăjitură cu biscuiți, vișine, magiun,stafide, nuci coapte și cacao. â 120 g  Doar cu precomandă sau în perioada de post. Pentru precomanda va rog sa ne contactati cu minim 3 zile inainte

Indisponibil

Cofeturi istorice - restituiri

George Enescu

Un desert special creat de către cofetarii Casei Capșa în onoarea marelui compozitor român. Cu aceeași bază ca și Joffre, dar puțin mai îndrăzneață prin blatul dens de cacao bine însiropat cu Grand Marnier și aciditatea bucăților de portocală confiată , prăjitura George Enescu este un desert-răsfăț pentru iubitorii de ciocolată neagră. 130 g Pentru precomanda va rog sa ne contactati cu minim 3 zile inainte

30 00 
Carmen Sylva

Când Regina Elisabeta a României a împlinit 50 de ani (29 decembrie 1893 ) Carol I - altfel mai curând cazon în materie de finețuri gastronomice - a cerut bucătarilor să pregătească un desert special. Apare astfel prăjitura Carmen Sylva cu ciocolată și cafea. Noi i-am adăugat alune de pădure, Amaretto si un brâu inspirat din portul românesc. 130 Pentru PRECOMANDA va rog sa ne contactati cu minim 3 zile inainte

30 00 
Take Ionescu

Pe vremuri, evenimentele politice marcante erau omagiate în diverse moduri. Un astfel de eveniment se petrece în anul 1908 când Take Ionescu creează Partidul Conservator Democrat, desprinzându-se din Partidul Conservator al lui PP Carp.. Pentru a sărbători această inițiativă, membrii partidului nou înființat comandă laboratoarelor de cofetărie Grand Hotel du Boulevard, prăjitura ce avea să poarte numele de "Take Ionescu", inițiatorul proiectului. Conține crema de fistic, crema de ciocolata si blat de migdale si cacao. 125 g Pentru precomanda va rog sa ne contactati cu minim 3 zile inainte

30 00 
Regina Maria (doar cu precomanda)

Inițial un blat dens cu migdale, napat cu peltea de caise șI decorat cu fructe uscate, reprezentând coroana încărcată cu pietre prețioase a mult iubitei noastre regine. O găsițI la noi reinterpretată, cu cremă din ciocolată albă ivoire, vanilie de madagascar, inserție din caise șI rodie pe un blat de tartă cu migdale. Un desert demn de o regină care vedea frumusețea ca fiind o datorie a oricărui suveran. 125 g  Pentru precomanda va rog sa ne contactati cu minim 3 zile inainte

30 00 

Tarte

Citron

Blat dulce fondant umplut cu un compotee de mango, cremă fină de lămâie combinată îndrăzneț cu ghimbir proaspăt.  130 g

30 00 
Sensation blanche

Blat de tart fondant din migdale umplut cu pralină de alune de pădure șI cremă delicată din ciocolată alba ivoire șI vanilie de madagascar. 120 g

30 00 
Miss coco (doar cu precomandă)

Tartă fină de ciocolată umplută cu ganache de ciocolata peru, perluțe crocante valrhona, deasupra căreia am creat un mousse de cocos fără zahăr adăugat. Fină, perfectă pentru doamne șI domni la dietă, care doresc, totușI, să se răsfețe cu putina ciocolata.  130 g

30 00 

Înghețată și șerbet

Înghețată

Înghețata noastră este facută în mod artizanal, cu vanilie (nu esență!), ciocolată, fructe (nu paste) șI piureuri fără zahăr adăugat. 70 g / cupă

Indisponibil

Din carmangeria noastră

Mușchiuleț de berbecuț

”O bezea de carne”, aromatizată în baițuri și maturată la rece timp de două zile 200 g

60 00 
Cârnăciori picanți

Având la bază compoziția cârnaților de Pleșcoi, umanizată mai apoi în carmangeria noastră 200 g

40 00 
Cărnați Zexe

Rețeta lui Nea Florică, carmangier cu talent (ce l-a avut ucenic netalentat și pe Matache, de-a ramas doar măcelar) 200 g

38 00 
Mititei Zexe (probabil cei mai buni din tară)

Invenție Românească de la sfârșit de secol XIX, amestec fericit de cărnuri, zemuri și condimente, ce au stat la odihnă două zile pentru a se împreuna cât mai bine. Incontestabil, una dintre emblemele Bucătariei noastre 80 g/ buc

7 00 
Patricieni

Piesă de rezistență a localurilor interbelice, uitată mai apoi, acest amestec nobil de cărnuri și arome a fost o importantă sursa de desfătare a mușteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce în atenția Dvs. într-o interpretare proprie a rețetei Domnului Ba 200 g

40 00 

Diverse

Unt cu trufe negre

Amestecat bine și sărat puțin 50 g

12 00 
Ardei iute

2 00 
Cașcaval de oaie

Asa de bune că mi-e și rușine să va spun că le face la Horezu..un spaniol 100 g

20 00 
Chifle albe

2 00 
Chifle negre

2 00 
Măsline grecești

Kalamata, că nu am găsit mai bune 100 g

10 00 
Mujdei de usturoi

Clasic românesc, strivit în piuliță, cu sare, ceva ulei și botezat cu apă chioară 200 g

4 00 
Smântână

Din lapte de vacă covăsit 100 g

5 00 
Sos de usturoi

Cu supă de pui și niște ardei iute, tocat 200 g

6 00 
Telemea de oaie

Din mărginimea Sibiului, presărată cu negrilică, adusă de un cioban atent selecționat 100 g

12 00 
Unt

De 83%, ca să fie demn de numele lui 50 g

6 00 

Garnituri

Piure verde

Alb cartof, verde pătrunjel, ceva usturoi, ulei de măsline; o să vă placă sigur 300 g

16 00 
Cartofi evantai cu sos de ceapă verde

O interpretare a cartofului într-o formă gastronomică  300 g

16 00 
Cartofi gratinați la cuptor cu pastă de brânză albastră

Un amestec de savori 300 g

20 00 
Cartofi copți

În jar cu sos de smântână și usturoi 350 g

14 00 
Cartofi cu rozmarin

La cuptor cu ulei și plantă, până se rumenesc 200 g

12 00 
Cartofi cu rozmarin image
Cartofi piure

Prăjiți sau cu lapte, la alegere 300 g

12 00 
Cartofi piure image
Cartofi prăjiți

În untură de rață, după rețetă originală 200 g

12 00 
Ccartofi prăjiți- tăiați clasic

În untură de rață, după rețetă originală 200 g

12 00 
Ciuperci la grătar

Perpelite iute să nu se scorojească 200 g

20 00 
Legume la grătar

Întoarse o dată, stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare 200 g

20 00 
Mămăliguță pripită

Dar vârtoasă, din mălai adus lunar de la moara din Măgurele 300 g

6 00 
Spanac Poarta Schei

O garnitură preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei 180 g

18 00 

Mâncăruri gătite la cuptor sau la tigaie

Ficat de rață îndopată ( sau foie gras)

Pus la foc iute și servit cu o garnitură de dulceață de portocale sau mere 200/180 g

68 00 
Fălcuțe de vițel în sos de vin

Nu le-am găsit pe la noi decât crude, le-am fiert vreo zece ore și le-am înnobilat cu un sos creat tot de Amalia. Și lângă acestea am așezat un piure prăjit cu ceapă 200/170 g

58 00 
Fălcuțe de vițel în sos de vin image
Rasol de berbecuț cu garnitură de piure prăjit

Copt îndelung cu mirodenii proaspete și cu un sos brun, dres din tava în care a zăcut opt ore la foc molcom 300/200 g

56 00 
Sarmale din piept de gâscă în foi de viță

Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice, demnă de a reintra în atenția dumneavoastră 200/50 g

48 00 
Sarmale din piept de gâscă în foi de viță image
Tocăniță de vițel

Tocăniță răzășească din carne de vițel, adaptare fericită a unei rețete culese și publicată de Radu Anton Roman 200/100 g

40 00 
Tocăniță de vițel image
Pulpă de rață confiată, cu garnitură de varză și ardei iute

180/200 g... bună de te ascunzi ca să o mănânci singur

Indisponibil
Pulpă de rață confiată, cu garnitură de varză și ardei iute image
Sărmălițe din carne de porc mistreț în foi de varză

Sărmăluțe potrivite cu grijă și mirodenii, în foaie de varză murată, coapte îndelung la foc mic în cuptor 200/150 g

Indisponibil
Sărmălițe din carne de porc mistreț în foi de varză image

Pește

Somon sălbatic la grătar cu garnitură de legume sotate în unt cu sos de ghimbir

200/180 g

68 00 
Pană de somn la grătar

Bun pește și atent ales să n-aibă miros de mal  250 g

42 00 
File de șalău cu sos de capere

Românesc, pentru că avem Dunăre nu Nil. Cu mujdei, cu sos de capere 200/100 g

54 00 
Crap fript

Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii) 250 g

50 00 
Crap prăjit

Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii) 250 g

50 00 
Rondele de sturion

Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei 200/180 g

68 00 
Saramură de crap

Cu mămăliguță și ardei iute (rețetă dobrogeană) 250 g

52 00 
Saramură de crap image

Salate

Salată cu andive cu merișoare și stafide

200 g

18 00 
Murături asortate

Murături de tot felul puse și pritocite de Nuța, soacra mea, cu pricepere moștenită de la bunica Oica ce-a tot perfecționat rețeta în cei 94 de ani de viața 300 g

14 00 
Salată de sfeclă cu hrean

Din sfeclă coaptă îndelung și servită cu hrean ras 200/20 g

12 00 
Salată de varză

Frecată cu sare, oțet de mere și ulei grecesc 300 g

12 00 
Salată de legume proaspete

Roșii, castraveți, salată verde etc. ,combinate după cum vă este poftă 300 g

12 00 
Salată verde

Servită cu o lămâie, că se poartă și nu o putem evita 300 g

12 00 

Specialități măcelărești

Creier de vițel

După cum alegeți, la pergament, în pesmet sau măcelăresc *Vă rugăm sa mentionați în căsuța de mai jos 200 G

36 00 
Fudulii de tăuraș

Mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare și mirodenii și fripte apoi la jar 200 g

30 00 
Măduvioare

Prăjite în mălai sau în pergament pe grătar, dupa cum vă e poftă 200 g

40 00 
Momițe

Mare delicatesă în Franța de-o mănâncă numai bogații.Până și-or da seama și ai noștri la prețul de numai... 200 g

40 00 
Pizdulice

Piesă uitată și rar găsită pe meniuri, pentru că îndeobște era mâncată de parlagii, frăgezimea acestui mușchi neexersat este cu totul deosebită200 g

Indisponibil

Supe și aperitive

Borș bucovinean cu ciuperci

Pentru că mai sunt și mușterii fără dezlegare la carne, ce nu vrem să plece nemâncați! 80/300 g

20 00 
Zacuscă boierească cu hribi

La fel ca prima, dar înnobilată de ciupercă la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai știu mușterii ce bagă in gură când intră în pițărie 180 g

Indisponibil
Zacuscă boierească cu hribi image