Restaurant Casa Doina
Istorie-n farfurie/ History on a plate
Aburindă cu brânză / Steaming Cheese
Plăcintă din tradiția dobrogeană, cu brânză de oaie și c-un strop de smântână Traditional Dobrogean pie with sheep’s-milk cheese and a dab of sour cream 300 g
44 00Șalăul casei / House Zander
Șalău românesc perpelit pe grătar, cu atingerea finală a sosului remoulade, un amalgam de gusturi fine Barbecue grilled Romanian zander fish finished off with remoulade for a fusion of fine tastes 180/ 50 g
69 00Deliciu din pulpă de rață / Duck Leg Treat
Rumenită la cuptor după o rețetă veche de 100 de ani, servită cu bucurie alături de o varză călită gustoasă și bacon pentru aromă Oven roasted after a 100-year-old recipe, happily served alongside tasty braised cabbage and bacon for flavor 180/150 g
72 00Puiul preferat al boierilor / Boyar’s Choice Chicken
Încins la jar, aromatizat cu ingrediente de tradiție, așezat cu mândrie-n farfurie Charcoal-grilled and flavored with traditional ingredients, proudly arranged on the plate 350/200 g
86 00Aperitive reci/ Cold Starters
Piept de pui afumat / Smoked Chicken Breast
100 g
21 00Jambon de porc / Pork Ham
100 g
21 00Zacuscă / Zakuska
100 g
21 00Salată boeuf / Boeuf Salad
150 g
23 00Salată de vinete / Eggplant Salad
100 g
21 00Icre de știucă / Red Pike Roe Salad
50 g
27 00Piept de raţă afumat / Smoked Duck Breast
50 g
24 00Fasole bătută / Smashed Beans
100 g
21 00Tartar de somon proaspăt / Fresh Salmon Tartar
Răcoritor, cu avocado, tăiat în bucățele perfecte, o adevărată plăcere pentru iubitorii de pește Refreshing with perfectly sliced avocado, a genuine pleasure for fish lovers 200 g
59 00Parfait din ficat de pui și rață / Parfait of Chicken and Duck Liver
Deosebit de cremos, după o rețetă adusă de boieri tocmai din bucătăria franceză, pentru Micul Paris de altă dată, servit cu jeleu de fructe de pădure și pâine prăjită crocantă Uniquely creamy after a recipe the boyars brought over from the French kitchen for the Little Paris of yore, served with berry jelly and crispy toasted bread 150/50 g
41 00Aperitive calde/ Hot Starters
Mititei / “Mititei”
Mix ground meat from pork, lamb and beef 80 g
10 00Chifteluțe din carne de pui și vacă / Fried Chicken & Beef Meat Balls
120 g
27 00Bulete de cașcaval / Fried Cheese Balls
100 g
21 00Foi de orez / Rice Paper Rolls
Cu brânză de capră, ciuperci și reducție de aceto balsamico alături de trio de salate With goat cheese, mushrooms and aceto balsamico reduction, served with trio of salads 150/ 100/ 30 g
48 00Salate/ Salads
Salată Caesar cu pui / Caesar Salad with Chicken
350 g
48 00Salată Grecească / Greek Salad
Cu castraveți, roșii, ardei, feta, capere, măsline, ceapă și ulei de măsline / With cucumber, tomatoes, bell peppers, feta cheese, capers, olives, onion and olive oil 250/ 50 g
38 00Trio de salate și nuci cu piept de rață afumat / Salad trio and nuts with smoked duck breast
200/70/50 g
48 00Salată de spanac proaspăt cu brânză caldă de capră / Fresh Spinach Salad with Warm Goat Cheese
200/50 g
49 00Salată în stil asiatic cu pulpe de pui / Asian salad with chicken legs
Pulpe de pui, varza chinezeasca, varza rosie, melasa si condimente Chicken legs, Chinese cabbage, red cabbage, molasses and spices 250/100/100 g
42 00Ciorbe&Supe/ Soups
Supă de găină frumoasă / Beautiful Hen Soup
Cu tăiţei proaspăt frământați în casă și ingrediente de la bunici With freshly-kneaded house noodles and ingredients from your grandparents’ kitchen 300/60 ml
27 00Supă Gazpacho cu busuioc thailandez & mango / Cold Gazpacho with Thai Basil & Mango
Ardei rosu copt, rosii proaspete, castraveti si mango Baked Red bell pepper, fresh tomatoes, cucumber and mango 300/50 ml
30 00Borșul pipotelor de rață, cu legume / Duck Gizzard and Vegetable Borscht
Cu pipoțele de rață, perfect pentru un prânz de poveste With duck gizzard, perfect for a lunch you’ll talk about 300/ 60 ml
32 00Faimoasa ciorbă de văcuță / Famous Beef Soup
Gătită cu bucurie, legume din belșug şi smântână Made with joy, vegetables aplenty and sour cream 300/ 60 ml
32 00Ciorba preferată a casei / House Favorite Soup
Ciorba de burtă, preferată de Casa Doina, servită cu smântână, c-un strop de mujdei de usturoi pentru aromă şi ardei iute Tripe soup, a Casa Doina favorite, served with sour cream, a dab of garlic sauce for flavor and hot pepper 300/80 ml
34 00Borș de pește / Fish Borscht
Senzație de la malul mării, aromatizat cu leuștean, țelină și atingere de ceapă verde The feeling of the seaside, flavored with lovage, celery and a dash of green onion 300/60 ml
34 00Paste/ Pasta
Penne Quattro Formaggi
Paste penne cu sos de smântână și patru tipuri de brânză Penne pasta with sour cream sauce and four types of cheeses 300 g
44 00Tagliatelle cu somon / Salmon Tagliatelle
Tagliatelle cu somon, capere și rucola Tagliatelle with salmon, capers and arugula 250 g
52 00Pește&fructe de mare/ Fish & Seafood
Biban de mare file la grătar / Grilled Sea Bass Fillet
350 g
63 00Somon file la grătar / Grilled Salmon Fillet
160 g
68 00Cozi de creveți cu sos de unt / Shrimps Tales with Butter Sauce
O împletire de gusturi și tradiții din afara țării, gătite în sos de unt cu vin alb și usturoi Tastes and traditions from abroad, weaved together and cooked in butter sauce with white wine and garlic 150/50 g
68 00Caractiță la grătar cu salată meditaneană/Grilled Octopus with Mediterranean Salad
180/50 g
120 00Mâncăruri gătite/ Homemade Cuisine
Mândre Sărmăluțe / Cabagge Roll Pride
Carne de porc învelită tradițional în foi de varză murată, din propria casă, alături de mămăliguţă, smântână și ardei iute, o istorie-n farfurie / Pork meat, traditionally wrapped in home-made sour cabbage, served with polenta, sour cream and hot peppers – history on the plate. 400/150 g
52 00Julienne din mușchi de vacă la tigaie / Pan Fried Beef Julienne
Servit cu piure de cartofi / With mashed potatoes 160/10/50 g
82 00Iahnie de fasole cu ciolan afumat / Baked beans with smoked ham knuckle
Asezăm ciolanul gustos pe o iahnie de fasole de îți vine să te lingi pe degete. Un gust cu tradiție, bun de povestit pe TripAdvisor. / We arrange the tasty ham knuckle on a bed of baked beans that will make you want to lick your fingers. A taste of tradition, perfect for sharing with TripAdvisor. 300/ 150 g
58 00Șnițel de vițel / Veal Schnitzel
Șnițel din vițel de lapte cu pesmet Panko și piure de cartofi cu ulei de trufe Served with Panko bread crumbs and mashed potatoes with truffle oil 200/150 g
58 00Bucurie de pui la ceaun / Chicken Happiness in the Cauldron
Crescut în curte, servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi, bun de-ți vine să te lingi pe deget Raised in the yard, served with polenta and garlic sauce you’ll want to lick your fingers 300/ 150 /50 g
64 00Grătar pe cărbune/ Charcoal Grilled Meat
Piept de rață la grătar/ Grilled Duck Breast
180 g crud/raw
52 00Mușchi de vită / Beef Tenderloin
250 g crud/raw
94 00Mușchiuleț de mangaliță la grătar/ Grilled loin of mangalica
250 g crud/raw
76 00Antricot de vită “Rib Eye” / Rib Eye Steak
350 g crud/raw
168 00Piept de pui la grătar / Grilled Chicken Breast
200/ 150 g
39 00Mușchi de vită, porție mignionă/ Beef Tenderloin, Ladies Cut
180 g crud/raw
69 00Cotlete fragede de berbecuț, fripte pe jar/ Grilled Lamb Chops Roasted on Fire
300 g crud/raw
98 00Garnituri/ Side dishes
Cartof copt / Baked Potato
150 g
16 00Ciuperci la grătar / Grilled Mushrooms
150 g
23 00Broccoli
150 g
21 00Cartofi prăjiți / French Fries
150 g
16 00Piure de cartofi / Mashed Potatoes
150 g
16 00Salată de varză / Cabbage Salad
150 g
16 00Piure de cartofi cu ulei de trufe/ Mashed Potatoes with Truffle Oil
150 g
21 00Mămăligă / Polenta
150 g
14 00Varză călită / Stewed Cabbage
150 g
21 00Salată de murături / Pickles Salad
150 g
23 00Legume la grătar / Grilled Vegetables
150 g
23 00Chiflă / Bread
4 00Sosuri/ Sauces
Bernaise
50 g
6 00Smântână/ Sour Cream
100 g
6 00Sos BBQ / BBQ Sauce
50 g
6 00Sos din hrean /Horseradish Sauce
50 g
6 00Sos de ciuperci / Mushrooms Sauce
50 g
6 00Sos chilli / Chilli Sauce
50 g
6 00Sos de brânză / Cheese Sauce
50 g
6 00Sos de piper verde / Green Pepper Sauce
50 g
6 00Mujdei / Garlic Sauce
50 g
6 00Preparate vegetariene/ Vegan Dishes
Dovlecei la grătar / Grilled Zucchini
Cu oregano, ulei de măsline și usturoi With oregano, olive oil and garlic 400 g
28 00Conopidă / Cauliflower
Cu ulei de susan și maioneză din migdale With sesame oil and almond mayonnaise 400 g
32 00Carpaccio din sfeclă roșie / Beetroot Carpaccio
Cu oțet balsamic, ulei de măsline, rucola, parmezan și semințe de pin With balsamic vinegar, olive oil, arugula, parmesan cheese and pine nuts 400 g
36 00Spanac cu roșii și usturoi / Spinach with tomatoes and garlic
220 g
52 00Tartar proaspăt din roșii cherry / Fresh Cherry tomatoes Tartar
Roșii cherry, castraveți, brânză feta, busuioc și ulei de măsline Tomatoes cherry tartar with cucumber, basil, feta cheese and virgin olive oil 200/50 g
38 00Salată de vinete cu ardei copți și usturoi/ Eggplant Salad with Baked Pepper and Garlic
300 g
38 00Deserturi de casă/ Homemade Desserts
Clătite / Pancakes
Cu Nutella sau dulceață / With Nutella or jam 150/ 50 g
32 00Ștrudel cu mere / Apple Strudel
Ca o încantare, servit cu spectacol din sos de vanilie și înghețată Like a celebration, served with a vanilla syrup and ice cream performance 150/50/50 g
36 00Plăcintă cu brânză a la Casa Doina / Casa Doina Cheese Pie
150 g
36 00