Ai terminat selecțiile? Vizitează comanda de grup pentru a le confirma.
Zexe Zahana Sofia cover image
Zexe Zahana Sofia logo

Zexe Zahana Sofia

Specific Internațional
Comandă min.

Nu

Comandă de grup
Split Payment
Plata cu cardul

Acceptată

Ridicare Personală

Nu

Program: Deschide maine la 12:30
Locație: Strada Sofia nr. 1
Comandă de min. 30 de lei și ai LIVRAREA GRATUITĂ.

Antreuri reci

Batog de pește cu sos de hrean

Adesea întâlnit pe mesele moroșenilor, între doua carafe de pălincă
80/170 g

26.00 Lei

Biftec tartar

Amestec barbar de carne crudă, tocată la satâr, cu mirodenii
100/50 g

52.00 Lei
Fasole făcăluită

Fasole făcăluită

Pusă la muiat de cu seară, fiartă în apă ce se schimbă de 3 ori, dreasă cu zeamă de usturoi, sare și ornată cu solzișori de ceapă trasă în puțin ulei cu boia dulce
200/30 g

15.00 Lei

Foie Gras Entier cu dulceață iute de portocală și jeleu de tămâioasă

Am găsit rețeta în cartea Dnei Ecaterina Colonel Steriade, publicată în anul 1871, ne-a plăcut și o reintroducem în circuitul gastronomic Românesc
100 g

56.00 Lei

Icre de știucă

Preparate simplu după rețeta originală a negustorilor din Brăila
80 g

28.00 Lei

Piept de rață afumat

Maturat în sare cale de două săptămâni și lăsat la fum până rezultă ce urmează
100 g

27.00 Lei
Răcitură de curcan cu ou de prepeliță

Răcitură de curcan cu ou de prepeliță

Fiartă îndelung și spumată des pentru a rămâne clară și îmbâietoare
130 g

22.00 Lei
Salată de boeuf

Salată de boeuf

Mâncare strict românească, (dar cum să-i spui ” Salată de Bou”) având la bază o salată200 g

24.00 Lei
Zacuscă de casă (ușor picantă)

Zacuscă de casă (ușor picantă)

Vinete coapte pe tablă, ardei kapia și gogoșar, ceapă din belșug, mirodenii și condimente tocate, fierte laolaltă și scăzute apoi la foc mic în cuptor
200 g

20.00 Lei

Zacuscă de sturion

Cu castraveți, arpagic și pește mai degrabă bulgăresc, că al nostru încă nu s-a copt
180 g

28.00 Lei

Antreuri calde

Chifteluțe Zexe

Chifteluțe Zexe

Mult mărar, carne mustoasă, ceapă, usturoi, miez de pâine în lapte, o compoziție menită să redea chiftelei prestigiul de altădată
250 g

26.00 Lei
Fălcuțe de porc la garniță

Fălcuțe de porc la garniță

O altă delicatesă uitată, pe care vrem s-o restituim spre delectare
150 g

32.00 Lei
Jumări boierești

Jumări boierești

Pentru că, spre deosebire de țărani, boierii își permiteau să le facă din garf 250 g

28.00 Lei

Măduvă în osul ei

Specialitate măcelărească servită cu sare grunjoasă și pastă de usturoi
700/40 g

30.00 Lei
Pipote de rață confiate

Pipote de rață confiate

Se taie rața, se scoate rânza și se fierbe în grăsimea adunată, parfumată cu ceva mirodenii, la foc mic, cale de câteva ceasuri
120 g

32.00 Lei

Tuslama regală din muchie și mură

Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei și iaurt, servită fierbinte, tuslamaua regală a fost la epocă mâncare de bază în mai toate cârciumile Bucureștene
300 g

34.00 Lei

Ciorbe

Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă

Adusă de turci și adaptată la plăcerea românului prin adaosurile creatoare de smântână și gălbenuș, zarzavat și oțet, ciorba de burtă ce a trezit din mahmureală generații de-a rândul, este acum piesa de rezistență în patrimoniul culinar național
400 g

24.00 Lei
Ciorbă de perișoare

Ciorbă de perișoare

Din carne tocată fin și fiartă scurt în borș de tărâțe
100/ 300 g

20.00 Lei
Ciorbă de potroace (din pui din curte)

Ciorbă de potroace (din pui din curte)

Se ia un pui de țară, se fierbe cu zarzavaturi, se acrește la limita suportabilului astfel rezultând o zeamă ce scoate băutura din chefli și untul din bucătari
100/ 300 g

22.00 Lei

Pește

Crap fript

Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii)
250 g

50.00 Lei

Crap prăjit

Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii)
250 g

50.00 Lei

File de șalău cu sos de capere

Românesc, pentru că avem Dunăre nu Nil. Cu mujdei, cu sos de capere
200/100 g

54.00 Lei

Rondele de sturion

Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei
200/180 g

68.00 Lei
Saramură de crap

Saramură de crap

Cu mămăliguță și ardei iute (rețetă dobrogeană)
250 g

52.00 Lei

Somon sălbatic la grătar cu garnitură de legume sotate în unt cu sos de ghimbir

200/180 g

68.00 Lei

Garnituri

Cartofi copți

În jar cu sos de smântână și usturoi
350 g

14.00 Lei
Cartofi cu rozmarin

Cartofi cu rozmarin

La cuptor cu ulei și plantă, până se rumenesc
200 g

12.00 Lei

Cartofi evantai cu sos de ceapă verde

O interpretare a cartofului într-o formă gastronomică
300 g

16.00 Lei

Cartofi gratinați la cuptor cu pastă de brânză albastră

Un amestec de savori
300 g

20.00 Lei
Cartofi piure

Cartofi piure

Prăjiți sau cu lapte, la alegere
300 g

12.00 Lei

Cartofi prăjiți

În untură de rață, după rețetă originală
200 g

12.00 Lei

Ccartofi prăjiți- tăiați clasic

În untură de rață, după rețetă originală
200 g

12.00 Lei

Ciuperci la grătar

Perpelite iute să nu se scorojească
200 g

20.00 Lei

Legume la grătar

Întoarse o dată, stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare
200 g

20.00 Lei

Mămăliguță pripită

Dar vârtoasă, din mălai adus lunar de la moara din Măgurele
300 g

6.00 Lei

Piure verde

Alb cartof, verde pătrunjel, ceva usturoi, ulei de măsline; o să vă placă sigur
300 g

16.00 Lei

Spanac Poarta Schei

O garnitură preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei
180 g

18.00 Lei

Varză călită în untură de rață

Zăcută 4 ore la foc mic, împreună cu boabe de piper, dafin și ceva afumătură...un deliciu
250 g

14.00 Lei

Salate

Murături asortate

Murături de tot felul puse și pritocite de Nuța, soacra mea, cu pricepere moștenită de la bunica Oica ce-a tot perfecționat rețeta în cei 94 de ani de viața
300 g

14.00 Lei

Salată cu andive cu merișoare și stafide

200 g

18.00 Lei

Salată de hibri cu arpagic și cuișoare

...capia, foi dafin, boabe de piper, boabe de muștar, toate opărite cu oțet de mere și ceva miere să nu vă sterpeziți la dinți
150 g

18.00 Lei

Salată de legume proaspete

Roșii, castraveți, salată verde etc. ,combinate după cum vă este poftă
300 g

12.00 Lei

Salată de sfeclă cu hrean

Din sfeclă coaptă îndelung și servită cu hrean ras
200/20 g

12.00 Lei

Salată de varză

Frecată cu sare, oțet de mere și ulei grecesc
300 g

12.00 Lei

Salată verde

Servită cu o lămâie, că se poartă și nu o putem evita
300 g

12.00 Lei

Diverse

Ardei iute

2.00 Lei

Cașcaval de oaie

Asa de bune că mi-e și rușine să va spun că le face la Horezu..un spaniol
100 g

20.00 Lei

Chifle albe

2.00 Lei

Chifle negre

2.00 Lei

Măsline grecești

Kalamata, că nu am găsit mai bune
100 g

10.00 Lei

Mujdei de usturoi

Clasic românesc, strivit în piuliță, cu sare, ceva ulei și botezat cu apă chioară
200 g

4.00 Lei

Smântână

Din lapte de vacă covăsit
100 g

5.00 Lei

Sos de usturoi

Cu supă de pui și niște ardei iute, tocat
200 g

6.00 Lei

Telemea de oaie

Din mărginimea Sibiului, presărată cu negrilică, adusă de un cioban atent selecționat
100 g

12.00 Lei

Unt

De 83%, ca să fie demn de numele lui
50 g

6.00 Lei

Unt cu trufe negre

Amestecat bine și sărat puțin
50 g

12.00 Lei

Desert

Carmen Sylva

Prajitura cu ciocolată și cafea. Noi i-am adăugat alune de pădure, Amaretto și brâu inspirat din portul ramanesc
120 g

25.00 Lei

Foret noire

Mousse de ciocolată neagră Caraibe 66% pus în valoare de un coulis de vișine cu alcool, cremă lejeră de vanilie de Madagascar și blat pufos de cacao
120 g

26.00 Lei

George Enescu

Un desert special creat de către cofetarii Casei Capșa în onoarea marelui compozitor român. Cu aceeași bază ca și Joffre, dar puțin mai îndrăzneață prin blatul dens de cacao bine însiropat cu Grand Marnier și aiciditatea bucăților de portocală confiată , prajitura George Enescu este un desert-răsfăț pentru iubitorii de ciocolată negră
120 g

25.00 Lei

Jardin D Eden

Mousse alb din ciocolată Ivoire, vanilie de Madagascar și fructe proaspete cu blat ușor din bezea și alune de pădure
130 g

28.00 Lei

Le Petite- Antonie

Creat în anul 2008, acest desert îmbină perfect fondantul blatului de cacao, crocantul praline-ului din alune de pădure, lejeritatea mousse-ului de Gianduja și finețea glasajului din ciocolată cu lapte
120 g

28.00 Lei

Take Ionescu

Conține cremă de fistic, cremă de ciocolată și blat de migdale și cacao
120 g

25.00 Lei

Tartă de lămâie și ghimbir

Blat dulce fondant umplut cu un compot de mango, cremă fină de lămâie combinată îndrăzneț cu ghimbir proaspăt
120 g

25.00 Lei

Tort chocolates

Mousse de ciocolată neagră Caraibe 66%, mousse de ciocolată cu lapte Guanaja 41% și mousse de ciocolată albă nu foarte dulce, toate așezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao
120 g

26.00 Lei

Mâncăruri gătite la cuptor sau la tigaie

Fălcuțe de vițel în sos de vin

Fălcuțe de vițel în sos de vin

Nu le-am găsit pe la noi decât crude, le-am fiert vreo zece ore și le-am înnobilat cu un sos creat tot de Amalia. Și lângă acestea am așezat un piure prăjit cu ceapă
200/170 g

58.00 Lei

Ficat de rață îndopată ( sau foie gras)

Pus la foc iute și servit cu o garnitură de dulceață de portocale sau mere
200/180 g

68.00 Lei
Pulpă de rață confiată, cu garnitură de varză și ardei iute

Pulpă de rață confiată, cu garnitură de varză și ardei iute

180/200 g... bună de te ascunzi ca să o mănânci singur

44.00 Lei

Rasol de berbecuț cu garnitură de piure prăjit

Copt îndelung cu mirodenii proaspete și cu un sos brun, dres din tava în care a zăcut opt ore la foc molcom
300/200 g

56.00 Lei
Sarmale din piept de gâscă în foi de viță

Sarmale din piept de gâscă în foi de viță

Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice, demnă de a reintra în atenția dumneavoastră
200/50 g

48.00 Lei
Sărmălițe din carne de porc mistreț în foi de varză

Sărmălițe din carne de porc mistreț în foi de varză

Sărmăluțe potrivite cu grijă și mirodenii, în foaie de varză murată, coapte îndelung la foc mic în cuptor
200/150 g

48.00 Lei
Tocăniță de vițel

Tocăniță de vițel

Tocăniță răzășească din carne de vițel, adaptare fericită a unei rețete culese și publicată de Radu Anton Roman
200/100 g

40.00 Lei

Mâncăruri gătite

Tocăniță de gălbiori

Tocăniță de gălbiori

300 g

38.00 Lei

Specialități măcelărești

Creier de vițel

După cum alegeți, la pergament, în pesmet sau măcelăresc
*Vă rugăm sa mentionați în căsuța de mai jos
200 G

36.00 Lei

Fudulii de tăuraș

Mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare și mirodenii și fripte apoi la jar
200 g

30.00 Lei

Măduvioare

Prăjite în mălai sau în pergament pe grătar, dupa cum vă e poftă
200 g

40.00 Lei

Momițe

Mare delicatesă în Franța de-o mănâncă numai bogații.Până și-or da seama și ai noștri la prețul de numai...
200 g

40.00 Lei

Pizdulice

Piesă uitată și rar găsită pe meniuri, pentru că îndeobște era mâncată de parlagii, frăgezimea acestui mușchi neexersat este cu totul deosebită200 g

40.00 Lei

Supe și aperitive

Borș bucovinean cu ciuperci

Pentru că mai sunt și mușterii fără dezlegare la carne, ce nu vrem să plece nemâncați!
80/300 g

20.00 Lei
Zacuscă boierească cu hribi

Zacuscă boierească cu hribi

La fel ca prima, dar înnobilată de ciupercă la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai știu mușterii ce bagă in gură când intră în pițărie
180 g

24.00 Lei

Cărnuri alese

Ceafă de mangaliță

Porcul de Mangalița, “Uleiul de măsline pe patru picioare” , fără colesterol, cu un conținut de Omega 3, 6 și 9 superior Somonului. Recomandat copiilor, bătrânilor și persoanelor cu probleme cardiovasculare și căutat cu insistență de cunoscătorii sănătoși datorită gustului de excepție. Crește într-un an cât alții în trei luni și dacă îl întâlniți pe stradă îl recunoașteți după părul lânos, lung și creț, fapt ce i-a atras porecla de “OAIE cu ȘORICI”
200 g

54.00 Lei

Mușchi de vită argentinian

Bine fript, așa și așa sau în sânge, cum vă place
200 g

64.00 Lei

Piept de bibilică ( de curte )

Din bibilica, crescuta libera si neinghesuita de se tine carnea pe oase
200 g

48.00 Lei

Pulpe de bibilică ( de curte )

Aceeasi bibilica, alta parte anatomică
200 g

40.00 Lei

Din carmangeria noastră

Cârnăciori picanți

Având la bază compoziția cârnaților de Pleșcoi, umanizată mai apoi în carmangeria noastră
200 g

40.00 Lei

Cărnați Zexe

Rețeta lui Nea Florică, carmangier cu talent (ce l-a avut ucenic netalentat și pe Matache, de-a ramas doar măcelar)
200 g

38.00 Lei

Mititei Zexe (probabil cei mai buni din tară)

Invenție Românească de la sfârșit de secol XIX, amestec fericit de cărnuri, zemuri și condimente, ce au stat la odihnă două zile pentru a se împreuna cât mai bine. Incontestabil, una dintre emblemele Bucătariei noastre
80 g/ buc

7.00 Lei

Mușchiuleț de berbecuț

”O bezea de carne”, aromatizată în baițuri și maturată la rece timp de două zile
200 g

60.00 Lei

Patricieni

Piesă de rezistență a localurilor interbelice, uitată mai apoi, acest amestec nobil de cărnuri și arome a fost o importantă sursa de desfătare a mușteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce în atenția Dvs. într-o interpretare proprie a rețetei Domnului Ba
200 g

40.00 Lei

Recenzii 4.4 (21 recenzii)

Serviciul foarte prompt.Am comandat sarmale de gâscă în foi de viță și am primit de porc în foi de varză,iar pâinea comandată nu a venit deloc.Dar mâncarea e foarte bună,așa că le dau cinci stele.

Micii nefacuti , livrare lunga

Bun Zexe, ca de obicei. Intotdeauna se poate si mai bine!

Cartofii reci. Micii calzi si gustosi.

Cred ca Zexe face cea mai buna ciorba de burta din Bucuresti. Mancarea a ajuns repede si calda.

mancarea foarte buna, dar aproape rece cand a ajuns. va rog sa imbunatatiti serviciul delivery.

Restaurant excelent, GUNOI DE APLICATIE

Comanda ta {{cart.restaurant.name}}
x
{{cart.restaurant.name}} Comandă de grup
Produse
{{groupMyCart.client_name}}
{{product.title}} {{product.details}} {{product.qty}} {{currency}}
  • {{client.client_name[0]|uppercase}} Inițiator   {{client.client_name}} Se așteaptă confirmarea Se așteaptă confirmarea plății   {{currency}}
    Detalii
    {{product.qty}}x {{product.title}} {{product.details}} {{currency}}
{{groupMyCart.client_name[0]|uppercase}} {{groupMyCart.client_name}} {{currency}}
{{product.title}} {{product.details}} {{product.qty}} {{currency}}
Nu ai selectat niciun produs...

Coșul tău e gol
TimisoaraCluj-NapocaBucurestiIasiAradBrasovOradeaSibiuDevaAlba IuliaBaia MarePloiestiCraiovaBrailaResitaBotosaniTargu MuresConstantaSuceavaRoman